LIVE TEXT: Punctele propuse de Ben Madadi au fost respinse de acţionari

A.I.
Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2021

Punctele propuse de Ben Madadi au fost respinse de acţionari

Propunerea distribuirii de dividende în sumă de 350 milioane de lei se află pe ordinea de zi a adunării

Ben Madadi: "Administratorul SAI Muntenia nu urmăreşte interesul tuturor acţionarilor SIF Muntenia"

SAI Muntenia Invest: "Schimbarea formei de administrare poate conduce la suspendarea activităţii SIF-ului pentru o perioadă estimată la cel puţin 18 luni"

Actualizare - Punctul referitor la revocarea administratorului SAI Muntenia Invest de la conducerea SIF Muntenia, de asemenea introdus la cererea lui Ben Madadi, a fost respins cu 64,05% din totalul voturilor reprezentaţi în adunare.

---

Actualizare - Punctul referitor la distribuirea de dividende în sumă de 350 milioane de lei din rezultatul reportat, introdus la solicitarea lui Ben Madadi, a fost respins.

---

Actualizare - Punctul referitor la revocarea hotărârii AGEA din primăvara anului trecut, referitor la derularea de către SIF Muntenia a unui program de răscumpărare de acţiuni proprii a fost aprobat.

---

Actualizare - Florian Munteanu, preşedintele AISIF întreabă cum are de gând SAI Muntenia să folosească cele 350 de milioane de lei (bani solicitaţi ca dividende de Ben Madadi).

"Cum vreţi să produceţi plusvaloare pentru societate cu aceşti bani", întreabă Munteanu.

Nicu Buică: "Aceşti bani nu există în societate. SIF-ul are cam 100 de milioane de lei, bani din care se vor face investiţii. Veţi vedea din ce în ce mai multe investiţii".

Ben Madadi: "Acei bani sunt plasaţi în fonduri care nu aduc randamente".

---

Actualizare - Acţionarul Ben Madadi a întreabat de ce SAI Muntenia a dat un comunicat în care s-a spus că distribuirea de dividende de 350 milioane de lei, nu este în beneficiul acţionarilor, dar fără să justifice cele publicate.

Nicu Buică: "Am explicat în comunicatul postat pe site-ul Bursei".

Ben Madadi: "Acolo nu aţi explicat de ce. Dumneavoastră aţi spus numai că nu ar fi o idee bună. Dar justificarea mea, în care spun că ar fi o idee bună nu aţi publicat-o. E doar în ziar".

---

Actualizare - Florian Munteanu, preşedintele AISIF spune că, la adunarea când s-a votat programul de răscumpărare, s-a renunţat la dividende. "Dividendele nu s-au acordat pentru că s-a mizat pe răscumpărare. Acum doriţi să le anulaţi ... ", spune Munteanu.

Nicu Buică a reiterat că scopul operaţiunii s-a realizat, iar acţionarii au avut posibilitatea să vândă chiar la preţ dublu.

"La AGA următoare din aprilile vom decide de vom face cu banii", a spus Nicu Buică.

---

Actualizare - Directorul SAI Muntenia Nicu Buică spune că este o decizie de management.

"Obiectivul programului era creşterea acţiunii, dar care s-a atins fără program", a spus Nicu Buică.

---

Actualizare - Cătălin Buzdea, membru al AISIF întreabă de ce nu s-a mers pe preţul maxim la programul de răscumpărare.

---

Actualizare - Punctul 6, ce se referă la efectuarea anumitor modificări ale actului constitutiv al societăţii este de competenţa AGEA, a rectificat Marcel Gheorghe.

---

Actualizare - Secretarul şedinţei Marcel Gheorge spune că punctele 5,6,7 şi 8 aflate pe oridinea de zi publicată sunt de competenţa adunării ordinare, nu extraordinare. Prin urmare ar putea fi invalidate, în situaţia în care vor fi aprobate.

---

Actualizare - Cvorumul şedinţei este de 37,6%.

Secretariatul şedinţei este format din Marcel Gheorghe, Ana Stratan şi Adelina Drişcu. Marcel Gheorghe va întocmi procesul verbal al adunării. Secretariatul a fost votat cu 82,65% din voturi pentru.

Comisia de numărare a voturilor deschise exprimate are aceeaşi componenţă.

Şedinţa este prezidată de directorul general al SAI Muntenia Invest, Nicu Buică.

---

Acţionarii SIF Muntenia se întâlnesc, astăzi, cu ocazia unei adunări extraordinare, ce are pe ordinea de zi punctele introduse la solicitarea lui Ben Madadi, cel mai mare investitor al societăţii, care vrea schimbarea structurii de administrare a SIF-ului şi distribuirea de dividende în sumă de 350 milioane de lei.

Adunarea a fost prilejuită de necesitatea aprobării, de către acţionari, a revocării hotărârii AGEA din primăvara anului trecut, ce prevedea derularea unui program de răscumpărare de acţiuni proprii care nu s-a mai efectuat, deoarece Ben Madadi a venit cu o ofertă concurentă la un preţ mai bun.

Ben Madadi a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară să nu permită celor care conform analizei sale se află în conflict de interese cu SAI-ul, să voteze

În a doua parte a lunii trecute, Madadi, ce deţinea 6,13% din societate, a cerut completarea ordinii de zi a adunării de astăzi cu o serie de puncte între care revocarea SAI Muntenia din funcţia de administrator al SIF Muntenia şi alegerea unui Consiliu de Administraţie al societăţii format din cinci membri, pentru o perioadă de patru ani. De asemenea, investitorul a cerut ca SIF-ul să acorde dividende în sumă de 350 milioane de lei.

Ben Madadi acuză că SAI Muntenia Invest nu administrează SIF Muntenia în interesul tuturor acţionarilor, conform prevederilor legale, ci în interesul SIF Banat-Crişana, ce deţine aproape integral SAI-ul. Practic, sub administrarea sa, SIF Muntenia a finanţat o serie de fonduri, care au cumpărat între altele acţiuni SIF4. Societatea plăteşte comisioane administratorilor acestor fonduri care, în schimb, se prezintă la adunările generale ale acţionarilor SIF Muntenia şi votează dorinţele SAI Muntenia Invest. Astfel, este prejuduciată societatea în interesul SAI Muntenia şi, implicit, SIF Banat-Crişana, după cum reiese din solicitarea lui Madadi, ce a fost publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, investitorul spune că, deşi SAI Muntenia are obligaţia legală să ia toate măsurile pentru a identifica şi gestiona conflictele de interese dintre SAI şi investitori, administratorul SIF Muntenia nu face acest lucru. Din contra, le întreţine. Conform celor relatate de Madadi în ziarul BURSA, entităţi ce deţin peste 25% din capitalul SIF Muntenia (puţin peste 20% sunt fondurile ce au bani de la SIF Muntenia şi puţin peste 5% reprezintă deţinerea SIF Banat-Crişana) se află în conflict de interese cu SAI Muntenia.

În aceste condiţii, investitorul a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară să nu permită acestor entităţi să voteze, pentru că este contrar legii.

Referitor la cererea de dividende, Ben Madadi spune că SIF Muntenia poate să plătească suma de 350 milioane de lei dacă îşi vinde deţinerile în unităţile fondurilor administrate de Swiss Capital, SAI Broker, Certinvest, Star Asset Management, Romania Strategy Fund sau obligaţiunile OPUS Chartered Issuances, care deţin acţiuni la SIF-uri, inclusiv la SIF4.

SAI Muntenia Invest spune că punctele privind distribuirea de dividende, revocarea administratorului şi numirea board-ului sunt de competenţa AGOA, nu AGEA

Pe de altă parte, SAI Muntenia Invest spune că, dintre punctele solicitate de Ben Madadi, cele legate de distribuirea de dividende, revocarea SAI-ului şi numirea membrilor de Consiliului de Administraţie, sunt de competenţa adunării ordinare e acţionarilor, nu extraordinare. Astfel, în cazul aprobării respectivelor hotărâri, există posibilitatea anulării lor.

Conform SAI Muntenia, cererea de dividende în sumă de 350 milioane de lei periclitează funcţionarea societăţii şi nu poate fi, sub nicio formă, în interesul societăţii şi al acţionarilor. De asemenea, SAI-ul spune că schimbarea formei de administrare a SIF Muntenia poate conduce la suspendarea activităţii societăţii pentru o perioadă estimată la cel puţin 18 luni, cu pierderi majore, greu de estimat.

În esenţă, SAI Muntenia Invest susţine că Madadi nu prezintă în cererile sale temeiurile legale pe care îşi bazează afirmaţiile şi că nu face dovada implicaţiilor pe care le au demersurile sale. Astfel, SAI-ul recomandă investitorilor să voteze împotriva propunerilor lui Ben Madadi.

Dar, acţionarul acuză administratorul SAI Muntenia că a încercat manipularea investitorilor SIF Muntenia. Într-o scrisoare publicată în ziarul BURSA, Madadi a venit cu o serie de explicaţii privind solicitările sale, prin care argumentează că propunerile sunt în folosul acţionarilor SIF4. Investitorul a cerut ca SAI Muntenia să-i publice scrisoarea pe site-ul bursei, dar administratorul SIF Muntenia nu a făcut acest lucru.

SIF Banat-Crişana, FIA Romania Strategy Fund, SAI Swiss Capital, SAI Certinvest şi SAI Broker aveau fiecare peste 5% din SIF Muntenia, în vara acestui an

Conform unor raportări de la Bursa de Valori Bucureşti, la finele lunii august a anului trecut, o serie de societăţi şi vehicule financiare aveau peste 5% din SIF4. FIA Romania Strategy Fund, din Liechtenstein, deţinea 5,14% din SIF Muntenia, societate care împreună cu SIF Banat-Crişana, deţinea toate unităţile fondului. SAI Swiss Capital avea, prin două fonduri (Active Plus şi Active Dinamic), 5,14% din SIF Muntenia. Ambele fonduri sunt deţinute aproape de în totalitate de SIF1 şi/sau SIF4. Certinvest avea 5,11% din SIF Muntenia, în condiţiile în care fondul Certinvest Acţiuni era deţinut aproape complet de grupul SIF1&4. SAI Broker deţinea 5,14% din SIF Muntenia prin mai multe fonduri, finanţate în diferite proporţii de SIF1 şi SIF4. În fine, SIF Banat-Crişana avea 5,11% din SIF Muntenia, societate pe care de fapt o controlează, prin SAI Muntenia Invest.

Până la data limită pentru depunerea dosarelor de candidatură pentru funcţia de administrator al SIF Muntenia, nu a fost primită nicio propunere care să corespundă cadrului legal în vigoare.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Faptul că rămân înscrisuri e delicios. Multi știau treburile astea însă acum când se discuta și se votează pe fata și rămân înscrisuri treabă devine mai interesantă. Estimez că unii vor face un pas în spate.

    Cât despre faza cu 18 luni: deci SIFul e efectiv captiv administratorului? Ridicol! Motiv in plus sa fie ruptă pisica. 

    1. Madadi trebuie sa atace concertarea evidenta de la SIF-urile 1,4 si 5 in justitie si la fel ASF-ul trebuie actionat in justitie pentru ca nu respecta legea si nu limiteaza voturile in cazul concertarilor, (decat partial si cu dedicatie, fiind astfel partinitor) + DNA-ul + despagubiri.

      Trebuie desfiintata cooperativa prin limitarea concertarilor ei in AGA la 5%. 

      Madadi are 6% din sif4 cum limitat la 5%?

      Nu prea cunosti limba romana, sau daca o cunosti nu o intelegi.

      Incearca sa treci pragul de 5% neuroni functionali.

    Felicitari Bursa, pentru ca ne transmiteti aceste informatii din interior. Asa stim si noi, actionarii din cuponiada pe mana caror hoti au incaput toate sifurile.

    1. aveam dileme seriosse si noi, dar acum ne-am lamurit. of of

    Marcel Gheorghe care acțiuni are ca sa vorbească in AGA. Secretarul cooperativei de 7 ani încurca lumea cu șmechereli ieftine. ASF ul nu a limita voturile nici de data asta. Astia nu se lasă pana nu ajung la pușcărie cu Najib de mâna .

    1. Cei de la ASF nu sunt prosti. Știu ca nu au baza legala sa suspende drepturile de vot și ca ajung sigur la pușcărie dacă încalcă legea

      ASF poate să facă multe împotriva cooperativei dacă n-ar face parte din ea.

      Ba da.

    Ce e asta?

    Cum se traduce? 

    HOTĂRÂREA NR. 6 

    Se respinge revocarea administratorului Societății SAI Muntenia - S.A. începând cu data  

    autorizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a Societății în calitate de  

    administrator de fonduri de investiții alternative (AFIA), respectiv de fond de investiții  

    alternative autoadministrat, conform legislației aplicabile. 

    cu o majoritate de 64,05% din voturile deținute de acționarii prezenți, reprezentați în adunare sau  

    care și-au exprimat votul prin corespondență, în urma exprimării unui număr total de 295.119.255  

    voturi valabile pentru un număr de 295.119.255 acțiuni deținute de acționarii prezenți, reprezentați  

    sau care și-au exprimat votul prin corespondență, reprezentând 37,6118% din capitalul social al  

    societății, dintre care 62.729.794 voturi „pentru”, 189.026.961 voturi „împotrivă”, 43.361.500  

    „abțineri”, 0 voturi anulate și 1.000 voturi neexprimate. 

    ---------------- -------- 

    Notă: Pentru punctul 6 aflat pe ordinea de zi publicată a adunării generale extraordinare a  

    acționarilor SIF Muntenia S.A. din 15.11.2021 nu a fost întrunită majoritatea de vot pentru  

    adoptarea unei hotărâri de aprobare sau de respingere, rezultatele votului fiind următoarele: în urma  

    exprimării unui număr total de 295.119.255 voturi valabile pentru un număr de 295.119.255 acțiuni  

    deținute de acționarii prezenți, reprezentați sau care și-au exprimat votul prin corespondență,  

    reprezentând 37,6118% din capitalul social al societății, s-au exprimat 62.630.181 voturi „pentru”  

    (21,22%), 141.942.701 voturi „împotrivă” (48,10%), 90.545.373 „abțineri” (30,68%), 0 voturi

    anulate și 1.000 voturi neexprimate. 

    executari silite pe ascendent!!!

    semnat comenturi "cretine" 

    Domnul Madadi a fost luat prin surprindere de completarea ordinii de zi propusa chiar de el, asa ca nu a a avut timp sa pregateasca dosarele de candidaturi pentru CA. Mi se pare genial!

    1. Nu, tu de unde știi așa ceva? Ai fost la AGEA?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb