LIVE TEXT: Starea UE, în Parlamentul European

S.B.
Internaţional / 14 septembrie 2022

Starea UE, în Parlamentul European

Actualizare Ursula von der Leyen- interpelată de eurodeputaţi în timpul dezbaterii cu privire la starea Uniunii

Eurodeputaţii au interpelat-o pe preşedinta Ursula von der Leyen cu privire la activitatea Comisiei din ultimul an şi la planurile sale viitoare... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Comisia Europeană va propune mai multă flexibilitate în reducerea datoriei

Comisia Europeană va propune în octombrie schimbări ale reglementărilor UE privind datoria, pentru a le face mai simple şi mai flexibile în vederea reducerii nivelului ridicat al datoriei şi pentru a permite investiţii strategice... Citeşte mai mult...

---

Actualizare "Trimiteţi facturile la Moscova", îi transmite Von der Leyen eurodeputatei franceze Manon Aubry

Eurodeputata franceză de stânga radicală Manon Aubry a criticat astăzi, la Strasbourg, Uniunea Europeană pentru creşterea preţului energiei, însă preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a replicat, invitând-o pe politiciana franceză să trimită ''facturile la Moscova'', transmite AFP, conform Agerpres.

În timpul dezbaterii ce a urmat discursului anual privind starea Uniunii Europene, prezentat de şefa executivului comunitar, Manon Aubry, membră a partidului Franţa Nesupusă, s-a referit în intervenţia sa la facturile energetice mari plătite de cetăţeni.

''Factura lui Gilles, care a constatat că energia sa electrică a crescut cu 113 euro pe lună şi nu ştie dacă va putea plăti încălzirea la iarnă, cea a lui Gregoire, cu 2.300 euro factura la gaz pentru şase luni, cea a Brigittei care se întreabă dacă va trebui să nu mai mănânce în această iarnă sau să nu mai aprindă lumina în această iarnă. Sunt milioane de oameni în cazul lor. Această criză nu este doar rezultatul războiului teribil din Ucraina şi al şantajului odios făcut de Vladimir Putin, ea este şi produsul unui sistem economic ale cărui fisuri sunteţi astăzi obligată să le recunoaşteţi'', a acuzat ea.

Ursula von der Leyen a ripostat. ''Doamnă Aubry, facturile pe care ni le-aţi arătat, da, sunt 'insuportabile', este adevărat. Dar ştiţi ce? Trimiteţi aceste facturi la Moscova, acolo se află vinovatul'', a declarat şefa executivului UE, care a prezentat miercuri propuneri pentru a limita creşterea preţului gazului şi energiei electrice în UE.

---

Actualizare Ursula von der Leyen vede o lipsă de hotărâre în dezbaterea privind politica migratorie

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a recunoscut astăzi că din dezbaterea despre politica migratorie a Uniunii Europene "lipsesc hotărârea şi dorinţa de solidaritate"... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Ursula von der Leyen susţine ideea unei reforme a tratatelor UE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat astăzi, la Strasbourg, favorabilă ideii reformării instituţiilor Uniunii Europene printr-o revizuire a tratatelor... Citeşte mai mult...

---

Actualizare URSULA VON DER LEYEN: "UE va constitui rezerve strategice de litiu şi metale rare"

Uniunea Europeană va constitui ''rezerve strategice'' pentru a evita întreruperile de aprovizionare cu materii prime ''cruciale'' pentru industria sa... Citeşte mai mult...

---

Actualizare URSULA VON DER LEYEN: "UE va înfiinţa o nouă bancă dedicată dezvoltării hidrogenului"

UE va înfiinţa o nouă bancă dedicată dezvoltării hidrogenului, prin intermediul căreia va investi 3 miliarde de euro "pentru construirea viitoarei pieţe" a acestei energii în plină dezvoltare, a anunţat astăzi preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen... Citeşte mai mult...

---

Actualizare URSULA VON DER LEYEN: "UE nu este completă fără Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi Balcanii de Vest"

Uniunea Europeană "nu este completă" atât timp cât Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest nu devin membre ale blocului comunitar, a declarat astăzi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters, notează Agerpres.

"Vreau să le spun următoarele cuvinte cetăţenilor din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova şi Georgia: faceţi parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi!", a declarat ea în discursul său anual despre starea Uniunii Europene în plenul Parlamentul European la Strasbourg.

Albania, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Ucraina sunt ţări candidate la aderarea la UE, în timp ce Georgia a depus în acest an solicitarea oficială de a se alătura clubului comunitar, însă Bruxellesul nu i-a acordat încă statutul de ţară aspirantă.

Von der Leyen consideră că trebuie ca UE să fie alături de ţările care aspiră să intre în clubul comunitar, "pentru că drumul către democraţii puternice şi cel către Uniunea noastră sunt aceleaşi".

Cu toate acestea, ea a recunoscut că "este necesar să interacţionăm cu ţările din Europa nu numai strict în cadrul procesului de aderare" la UE.

"Iată de ce susţin apelul de a crea o Comunitate politică europeană şi ne vom prezenta ideile în acest sens în cadrul Consiliului European. Viitorul nostru depinde însă şi de capacitatea noastră de a interacţiona şi cu alte ţări, nu numai cu principalii noştri parteneri democratici", a adăugat Ursula von der Leyen.

---

Actualizare - URSULA VON DER LEYEN: "Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc energie electrică la un cost redus"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunţat astăzi, în plenul Parlamentului European, că se va propune plafonarea veniturilor companiilor care produc energie electrică la un cost redus, afirmând că... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - URSULA VON DER LEYEN: "Importurile de gaze din Rusia au scăzut de la 40% anul trecut la nivel european, la 9% anul acesta"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, anunţă că importurile de gaze din Rusia au scăzut de la 40% anul trecut la nivel european, la 9% anul acesta... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - URSULA VON DER LEYEN: "Dacă găsim solidaritatea necesară, Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi"

Dacă găsim solidaritatea necesară Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi, a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, astăzi, în cadrul discursului ei privind starea... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - URSULA VON DER LEYEN: "Sancţiunile împotriva Rusiei rămân"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen anunţă, în discursul privind starea Uniunii rostit în Parlamentul European, că Europa nu ridică sancţiunile impuse Federaţiei Ruse în urma agresiunii asupra Ucrainei... Citeşte mai mult...

---

Parlamentul European s-a întâlnit astăzi într-o şedinţă în plen, pentru a discuta despre criza energetică europeană, precum şi despre sancţiunile impuse Rusiei, în urma războiului din Ucraina.

Şedinţa plenului Parlamentului European a fost deschisă de Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, printr-un discurs de 45 de minute.

În cadrul şedinţei participă şi Olena Zelenska, soţia preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bla Bla Bla....v-om face si v-om drege. Am mai auzit asta atat de bine si de atatea ori inainte de 1989 ..incat ma ingrozeste gandul ca trebuie sa o retraiesc. Incredibil . Si o aud de la Bruxelles !!!!.

    Multă vorbă,puține fapte.Europa nu a fost nici o dată unită,nici acum.nu va fi.Prea multe țări,orgolii,antipatii,inter ese diferite.Vremuri dificile se anunță ptr continent,iar marele căștigător e SUA,bravo lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb