LIVIU DRAGNEA a fost pus sub cercetare Liviu Dragnea cercetat pentru instigare la violarea secretului votului

F. A.
Anticorupţie / 6 septembrie 2012

UPDATE: Ponta şi Antonescu se vor autodenunţa

Liderii USL se vor autodenunţa la Direcţia Naţională Anticorupţie în semn de solidaritate cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a fost pus sub învinuire astăzi de procurorii DNA, relatează HotNews.ro.

Crin Antonescu a precizat, într-o conferinţă comună de presă cu Victor Ponta, că nu există "fisuri" în interiorul USL în urma "eşecului formal" al referendumului pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu.

UPDATE: Ponta: "Vreau să cred că nu se mai fac dosare politice."

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi, în legătură cu acuzaţiile DNA la adresa lui Liviu Dragnea, că vrea să creadă că nu se mai fac dosare politice, el precizând că PSD nu este intimidat şi anunţând că Dragnea va fi în continuare şeful de campanie al PSD pentru parlamentare.

"Vreau să cred că nu se mai fac dosare politice. În orice caz, nu înseamnă intimidarea noastră pentru 9 decembrie, vă spun de pe acum Dragnea va fi şeful nostru de campanie", a precizat Ponta.

UPDATE: Liviu Dragnea cercetat pentru instigare la violarea secretului votului

Liviu Dragnea este cercetat de către DNA pentru instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, se transmite într-un comunicat de presă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD pentru infracţiunile de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

"Învinuitul Dragnea Nicolae Liviu a constituit un sistem naţional de influenţă pentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale aflate sub controlul politic al formaţiunii politice, de a se implica în:

- exercitarea de presiuni asupra preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot şi a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători

- folosirea unei urne mobile în condiţii contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen şi aprobate corespunzător)

- obţinerea pe căi ilicite de informaţii, în fiecare oră, despre numărul de persoane care şi-au exercitat dreptul de vot şi despre modul în care s-a votat în unele secţii de votare

- practicarea votului multiplu

- denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu

- practicarea "turismului electoral" - adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secţia de votare la care au fost arondaţi, cât şi la alte secţii de votare din ţară;

- falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale

- falsificarea de semnături ale multor alegători, plecaţi din ţară în momentul referendumului

- votul exercitat de minori, interzişi judecătoreşti şi persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală

- neaplicarea autocolantelor cu menţiunea "VOTAT" pe cărţile / buletinele de identitate ale votanţilor", se arată într-un comunicat al DNA.

-------------------------------

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul referitor la fraudarea referendumului, transmit sursele de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a fost în această dimineaţă la sediul DNA pentru audieri în calitate de şef de campanie la referendumului din 29 iulie. "Eu am condus o campanie în mod legal, în mod corect. Am fost chemat la DNA pentru că la fel ca şi milioane de români am votat", a spus Liviu Dragnea, citat de presă.

"Principala învinuire că m-am asociat cu mii şi zeci de mii de persoane pentru a asigura o perzenţă la vot mai mare de 50% plus unu. Sunt chamet la DNA pentru că, împreună cu milioane de români, am venit să votăm la referendum", a fost declaraţia lui Dragnea la ieşirea de la audieri.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb