Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat, pentru a treia oară, pronunţarea în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de abuz în serviciu. După amânările pentru 15 mai şi 8 iunie, vineri, completul de trei judecători al ÎCCJ a decis că mai are nevoie de încă două săptămâni pentru a se pronunţa. Şi a stabilit ca soluţionarea acestui dosar să fie făcută în 21 iunie.
Dacă nu va interveni o nouă amânare...
Faptele pentru care este acuzat Liviu Dragnea au fost comise în perioada iulie 2006 - decembrie 2012. Procurorii DNA susţin că, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al PSD Teleorman, Liviu Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, să îşi încalce atribuţiile de serviciu, prin menţinerea în funcţie şi prin plata drepturilor salariale pentru două angajate ale DGASPC Teleorman, dar care în realitate prestau activitatea la sediul filialei judeţene a PSD.
În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.
Înainte ca instanţa să rămână în pronunţare, reprezentantul DNA a prezentat punctul de vedere al acuzării şi a solicitat pedepsirea exemplară a liderului PSD.
Pentru Liviu Dragnea, procurorul de şedinţă a cerut pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru instigare la fals intelectual.
De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.
Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc.
Pentru inculpaţii Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.
Totodată, în cazul inculpaţilor care au dorit judecarea în procedură simplificată - Anisa Niculina Stoica, Adriana Botorogeanu (cele două angajate la DGASPC Teleorman despre care procurorii spun că lucrau de fapt la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman) şi Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare - DNA a cerut ca aceştia să fie condamnaţi pe o perioadă orientată către minimul prevăzut de lege şi cu reducerea unei treimi din pedeapsă.
În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat partea sa din prejudiciul în cauză. Ea a plătit 33.000 lei.Prejudiciul total se ridică la 108.612 lei.
Pe latură civilă, DNA a susţinut că fiecare inculpat trebuie să contribuie la repararea prejudiciului adus DGASPC Teleorman.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.06.2018, 20:05)
Lentoare mare; minti incete.