LIVIU DRAGNEA: Salariul minim creşte la 1.450 lei

Ziarul BURSA #Politică / 6 ianuarie 2017

Salariul minim creşte la 1.450 lei

Vor fi majorate salariile în administraţia locală cu 20% şi pentru artişti

-------

Actualizare 17:43

Majorarea salariului minim a fost adoptată astăzi. Astfel un salariat va primi din luna februarie 1.045 de lei în mână, în loc de 925, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

"Este nevoie de consolidarea rolului instituţiei dialogului social, componentă fundamentală a statului de drept şi a democraţiei, iar rolul Ministerului pe care-l conduc este acela de a asigura readucerea partenerilor sociali în deciziile publice. În Şedinţa de astăzi după ample consultări, echipa guvernamentală a adoptat o serie de măsuri concrete ce au ca scop sprijinirea tinerilor: triplarea burselor studenţilor, de la 83 la 201 lei şi introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru toţi studenţii la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ acreditate. Totodată impozitul pe venit aplicat microîntreprinderilor cu un singur salariat va fi redus de la 2% la 1%, concomitent cu ridicarea plafonului de venituri până la care o firmă poate fi încadrată în definiţia microîntreprinderii, de la 100.000 euro la 500.000 euro", a declarat ministrul Gabriel Petrea, conform sursei citate.

(M.I.)

---------

Majorarea salariului minim la 1.450 lei, creşterea salariilor în administraţia locală cu 20%, precum şi a celor pentru actori şi alte categorii de artişti se numără printre măsurile pe care le va adopta, astăzi, Guvernul Grindeanu, a declarat, ieri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus: "Mâine (n.r. astăzi) vine în continuare sesiune extraordinară, chiar dacă cei de la PNL au anunţat că vor să blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, într-un mod iresponsabil, după părerea mea, Guvernul va adopta nişte acte normative aşa cum sunt trecute în programul de guvernare care sunt aşteptate - salariul minim va fi aprobat mâine (n.r. astăzi), în şedinţa de guvern - 1.450 de lei, aşa cum s-a stabilit, majorarea salariilor în administraţia locală cu 20%, majorarea salariilor pentru actori şi alte categorii de artişti cu 50%".

Liderul PSD a mai spus că, dacă Guvernul Cioloş a prorogat intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15% salariile din educaţie şi sănătate, noul Cabinet va anula această prorogare.

"De asemenea, i-am rugat să verifice (pe miniştrii Guvernului Grindeanu - n.r.) dacă informaţia este reală şi anume că s-a prorogat printr-o ordonanţă intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15% salariile din educaţie şi sănătate şi, dacă e într-adevăr prorogată de Guvernul Cioloş, mâine să anuleze această prorogare şi majorările de 15% din educaţie, sănătate să intre în vigoare de la 1 februarie", a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de News.ro.

Liviu Dragnea a mai enumerat şi alte măsuri pe care intenţionează să le adopte Guvernul.

"De asemenea, alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei nu este nevoie din câte ştiu de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (...) De asemenea pensia minimă de la 400 de lei la 520 de lei - ăsta e primul pachet de măsuri care e prins în HG-uri şi ordonanţe pe care Guvernul le poate emite mâine, chiar dacă unii vor să blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe", a completat Liviu Dragnea.

Liderul PSD i-a solicitat preşedintelui ANRE să reanalizeze "cu atenţie" preţul corect pentru distribuţia gazelor naturale: "De asemenea, cer foarte serios ANRE, care e autoritate de reglementare şi control în domeniu, ca în condiţiile în care (...) taxa pe stâlp a dispărut şi noi nu avem de gând să revenim la asta, ea a fost inclusă în preţ incorect după părerea mea de către distribuitorii de energie electrică şi gaze, dispărând taxa pe stâlp, eu mă aştept ca factura la energie electrică şi la gaze să scadă. Şi îl rog pe preşedintele ANRE să se preocupe şi să intervină imediat în acest subiect. De asemenea, îl rog să reanalizeze cu atenţie preţul corect pentru distribuţia de gaze naturale".

Întrebat ce salarii din administraţia locală vor fi mărite, preşedintele PSD a spus că "nu ale aleşilor".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Salariul minim e f bine ca il cresti !

    Multinationale care nu dau peste pentru ca " Guvernul vostru nu da, eu de ceas da?"

    Au de unde dar isi mascheaza profitul si se plang. 

    1. Meri la curs de intelegere a inflatiei apai dupe sa mai vorbim !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb