Liviu Dragnea şi Elena Udrea neagă implicarea în dosarul Bica

E.D.
Anticorupţie / 15 decembrie 2014

Actualizare 20:17 DNA: "O parte din bani au fost direcţionaţi către Cocoş şi Udrea"

Procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată. În acest nou dosar, se arată că o parte dintre banii primiţi de omul de afaceri Stelian Gheorghe ar fi fost direcţionaţi, prin intermediari, către Dorin Cocoş şi Elena Udrea, scriu surse din presă.

Astfel, potrivit ordonanţei de disjungere, înainte ca membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP să aprobe, la 15 martie 2011, suma de 377.282.300 lei ca despăgubire către Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală, acesta a cesionat în favoarea lui Valentin Vişoiu o cotă de 11,4%, Andrici Adrian, o cotă de 6,8%, iar Gheorghe Gabriel, o cotă de 6,8% din drepturile cuvenite.

Scopul era ca aceştia să intermedieze, prin Dorin Cocoş, fiul său, Alin, şi Elena Udrea, legătura cu membrii comisiei de la ANRP, respectiv: Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Alina Bica şi Dragoş Bogdan.

"Ulterior emiterii deciziei de despăgubire, Gheorghe Stelian a obţinut titlul de conversie nr. 1372/24.05.2011, în cuantum de 282.961.725 lei, reprezentând un număr total de 488.623.252 acţiuni, Valentin Vişoiu a obţinut titlul de conversie nr. 1379/24.05.2011, în cuantum de 43.010.182 lei, reprezentând un număr total de 74.270.734 acţiuni, Andrici Adrian a obţinut titlul de conversie nr. 1052/20.05.2011, în cuantum de 25.655.196 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni şi Gheorghe Gabriel a obţinut titlul de conversie nr. 1051/20.05.2011, în cuantum de 25.655.196 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni. Aceste acţiuni au fost tranzacţionate, iar sumele obţinute au fost retrase din conturile deţinute la diverse unităţi bancare, iar o parte din bani au fost direcţionaţi către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)", transmite ordonanţa DNA.

Aceste tranzacţii financiare au făcut obiectul unor verificări ale Oficiului Naţionale pentru Combaterea Spălării Banilor, care au fost transmise DIICOT (condusă de Alina Bica la 28 mai 2013).

"În acest context, la data de 14.06.2013, Bica Alina Mihaela a primit, fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa, mama lui Cocoş Alin şi fosta soţie a lui Cocoş Dorin (...)Exercitarea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, urmată de primirea unui teren de către Bica Alina Mihaela de la Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela conturează elementele constitutive ale infracţiunilor de dare de mită şi luare de mită", se mai arată în documentul procurorilor.

Totodată, procurorii îl suspectează de trafic de influenţă pe judecătorul Mihail Udroiu (delegat pe funcţia de consilier al Alinei Bica).

---

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea a negat duminică orice implicare în dosarul Bica, în care este menţionat că ar fi intermediat o mită de 3,5 milioane de euro, el precizând că acest lucru este "o enormitate" şi nu are cunoştinţă de aşa ceva.

"Eu nu am văzut niciun document, nu am văzut nicio informaţie, am stat numai aici. Nu pot să spun decât un singur lucru, că mi se pare o enormitate. Nu am făcut aşa ceva, şi nici nu am auzit de aşa ceva", a declarat Dragnea.

El a fost întrebat dacă telefonul său a fost folosit de Ioan Niculae pentru a vorbi cu Alina Bica.

"Categoric, nu. Categoric, nu. Nu am de unde să ştiu lucrul ăsta (cum a apărut această informaţie, n.r.) Nu mi-a folosit nimeni telefonul să vorbească cu altcineva, nu am intermediat aşa ceva. Am aflat şi eu de la voi (jurnaliştii, n.r.) astăzi cum aţi aflat şi voi", a răspuns Dragnea.

Preşedintelui executiv al PSD i s-a spus că informaţiile în cazul implicării sale în dosarul de corupţie nu puteau să apară din senin.

"Vă daţi seama că vreau să mă dumiresc şi eu de unde a apărut chestia asta, adică vreau să văd şi eu ce a apărut, ce se spune, aflu acum de la voi de telefon. Nu mi-a folosit nimeni telefonul să vorbească cu nu ştiu cine...", a mai spus liderul PSD.

El a negat faptul că ar fi purtat conversaţii cu Alina Bica.

"Nu am discutat cu doamna Bica. Am auzit astăzi că am propus-o eu....eu nu propun. Nu am propus, nu aveam această competenţă... Propunerile le-a făcut premierul. I-am spus premierului şi public, orice propuneri va face eu îl voi susţine pentru că era singurul care avea informaţii, nu noi la partid (...) Nu am folosit influenţa politică, asta e foarte clar. Adică influenţa mea politică am folosit-o la toţi şefii de parchete?", a declarat Dragnea.

"Nu există aşa ceva, nu am intermediat aşa ceva, nici nu am auzit de aşa ceva", a mai spus liderul PSD.

Alina Bica ar fi primit mită 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să intervină în soluţionarea dosarului celui dintâi la DIICOT, fiindu-i promisă şi funcţia de procuror general.

Informaţiile apar pe blogul lui Robert Turcescu, unde a fost publicat un document al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform căruia procurorii DNA fac cercetări cu privire la Alina Bica, într-o cauză disjunsă din cea în care fosta şefă a DIICOT este arestată preventiv.

Procurorii notează că Ioan Niculae, cercetat într-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, la Alina Bica pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau tergiversarea

soluţionării până la împlinirea prescripţiei.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica a intervenit la procurorul de caz în scopul tergiversării soluţionării dosarului lui Niculae.

În schimb, Ioan Niculae i-ar fi oferit Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro şi promisiunea ca, împreună cu Liviu Dragnea, să o sprijine pentru promovarea în funcţia de procuror general al

României, se mai arată în document.

Ponta: Nu am date privind implicarea lui Dragnea în cazul Bica. Orice ministru urmărit penal pleacă

Premierul Victor Ponta a declarat că nu are niciun fel de informaţie oficială privind o implicare a vicepremierului Liviu Dragnea în dosarul Bica şi a precizat că, în eventualiatea în care pentru vreun ministru va fi începută urmărirea penală, acea persoană va trebui să se retragă din Guvern.

Întrebat, la România TV, dacă i-a cerut explicaţii lui Dragnea cu privire la informaţiile ce susţin implicarea acestuia în cazul Alina Bica, liderul PSD, premierul Ponta a răspuns că nu are nicio informaţie oficială cu privire la aceste acuzaţii.

Premierul a mai arătat că, aşa cum el îşi va da demisia din conducerea Guvernului dacă va fi începută urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora, la fel orice ministru va părăsi Guvernul dacă se va afla într-i astfel de situaţie.

"Pentru orice membru al actualului guvern pentru care DNA sau Parchetul cere începerea urmăririi penale pentru ceva, cu siguranţă se va retrage din Guvern. Nu înseamnă că e vinovat, înseamnă însă că nu poate să fie şi ministru, şi anchetat penal. Dacă va fi cazul, asta se va întâmpla", a spus Ponta.

Udrea: Nu am intervenit niciodată, în nicio situaţie, pentru nimeni la ANRP

Preşedintele PMP Elena Udrea a precizat, duminică, pe Facebook, că nu are nicio legătură cu presupusa intervenţia la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gheorghe Stelian şi nu a intervenit niciodată şi în nicio situaţie pentru nimeni la conducerea ANRP.

"Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! În primul rând pun întrebarea dacă este normal ca un astfel de document să fie dat pentru a apărea "pe surse", unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Încă nu ştim al căror Servicii. Pentru că imi este amintit numele într-o inşiruire, fac următoarele comentarii: nu am nicio legătură cu presupusa intervenţie la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian; niciodată, în nicio situaţie, nu am intervenit pentru nimeni la conducerea ANRP, nu am vorbit cu niciun reprezentant al acestei institutii pe care, de altfel nici măcar nu-i cunoşteam. Aşa cum am precizat deja, nu am ştiut că Alina Bica, cu care eram colegă în Guvern la acea dată, era reprezentanta Ministerului Justiţiei la ANRP", a scris Udrea pe contul său de socializare.

Ea a adăugat că a vorbit cu colegi din conducerea partidului atunci când a auzit despre posibile ilegalităţi comise de preşedinta ANRP, dar cei cărora le-a reclamat i-au spus că se înşeală.

"Dar, în legătură cu anumite informaţii care mi-au ajuns la urechi în acea perioadă, despre posibile ilegalităţi comise de Preşedinta Agenţiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toti cei cărora le-am reclamat mi-au spus că mă înşel, că nu se probează nimic...Justiţie până la capăt înseamnă şi adevar pâna la capăt! Tic tac...tic tac...", a adăugat Udrea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Articolul este unul de tip copy-paste la care recurg de regula jurnalistii facuti peste noapte, ori ce am citit mai sus e la indemana unui scolar de clasa a III-a, a IV-a...banuiesc ca si Bursa s-a aliniat la ordinele puscariasului Felix, ca si ale viitorului puscarias Ghita si face orice e posibil ca numele presedintei PMP, Elena Udrea, sa fie denigrat INUTIL!!! Aceasta femeie este absolut in afara acestor dosare, dar se insista aiuritor, cu o rautate de neimaginat...sper sa-si dea seama intr-o buna zi si sa-si ceara scuzele de rigoare!!!

    1. Intentionat Udrea nu a mincat usturoi ca sa nu-i miroase gura dar nu-i nimica ca vine ziulika cind ne poveste cum a schimbat chiloteii la Paris cu Bica si apoi cum va face la fel la mititica....

      Tot inainte spre noile puscarii zdapitzelor ca meritati ! 

      Sa sudji madularul lu' Mandea ca e mare, tare si gros bai, gaozare !!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb