Liviu Dragnea spune că nu a dorit ca CExN al PSD să dea un vot pentru susţinerea sa

ALEXANDRA CISMARU
Politică / 18 noiembrie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că nu a dorit ca în Comitetul Executiv Naţional (CExN) al partidului să se dea un vot de susţinere pentru el, deşi colegii i-au solicitat acest lucru, adăugând că rezoluţia cu privire la statul paralel adoptată de CExN nu are legătură cu cel de-al treilea dosar al său.

Întrebat dacă, atunci când vorbeşte despre statul paralel şi ilegitim, se referă la persoane şi instituţii, Dragnea a spus că la ambele.

"Da, amândouă (persoane şi instituţii - n.r.), se vorbeşte în spaţiul public de foarte mult timp şi cred că toată lumea ştie", a spus Dragnea la Băile Herculane la finalul şedinţei conducerii PSD.

El a fost întrebat de ziarişti dacă rezoluţia adoptată de CExN are vreo legătură cu apariţia celui de-al treilea dosar al său şi a răspuns că despre statul paralel se vorbeşte de aproape un an.

Dragnea a precizat: "Vreţi să spuneţi că tot ce se vorbeşte de aproape un an de zile are legătură cu acest al treilea dosar? Poate să apară şi al patrulea dosar şi al cincilea, sunt liberi să facă. Dacă e liber la abuzuri, de ce nu? Iei nişte oameni pe care îi ameninţi cu puşcăria sau le spui că poate scapă de puşcărie, să scrie ceva acolo şi-i dăm drumul la un dosar".

Preşedintele PSD a menţionat că membrii CExN au propus să se dea un vot pentru susţinerea lui, dar a refuzat.

Dragnea a susţinut: "Au dorit un vot de susţinere, eu le-am spus că nu vreau susţinere pentru mine, le-am spus cu tot respectul cuvenit, apreciez foarte mult lucrul ăsta, chiar e în regulă, adică m-a şi impresionat şi nu numai în discuţiile de astăzi sau de aseară, ci şi din zilele trecute, toţi mi-au zis şi înainte de Comitetul Executiv şi în timpul Comitetului Executiv ca şi mulţi alţi colegi din ţară şi oameni care nu sunt membri de partid să nu cedez. Eu le-am spus că nu asta este tema. Tema este întrebarea pe care le-am pus-o eu, dacă ei sunt dispuşi să nu cedeze, pentru că problema nu e Liviu Dragnea, ci dacă ei sunt hotărâţi să nu cedeze aşa cum în 2016 nu au cedat şi am reuşit să câştigăm alegerile şi cu tot acest an greu şi cu un asaltul continuu asupra noastră şi asupra Guvernului să facem din ţara asta o ţară mai bună. Atunci lucrurile vor fi în regulă şi pentru asta nu am dorit să existe vreo susţinere pentru mine nici prin vot, nici prin rezoluţie".

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a adoptat ieri, la Băile Herculane, o rezoluţie prin care a denunţat "statul paralel şi ilegitim, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice".

Marian Neacşu a transmis, în documentul citit de secretarul general al PSD, citat de Agerpres: "Comitetul Executiv al PSD, întrunit în şedinţa din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obţinute în cele 10 luni de guvernare, precum şi situaţia politică actuală. Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală faţă de români. În acelaşi timp, PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit 'Stat Paralel şi Ilegitim', care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică".

Potrivit rezoluţiei, PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii "statului paralel şi ilegitim", cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească.

În documentul adoptat de conducerea PSD s-a conchis: "Rezultă că 'Statul Paralel şi Ilegitim' foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului".

Dragnea: "Am decis ca orice organizaţie PSD din ţară să poată organiza manifestaţii publice oricând"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ieri că orice organizaţie a partidului din ţară poate să organizeze manifestaţii publice oricând.

Dragnea a precizat, la Băile Herculane, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD: "Am decis astăzi în Comitetul Executiv Naţional ca orice organizaţie PSD din ţară să poată să organizeze manifestări publice oricând, stabilind data, locul şi motivul pentru care vor să facă această manifestaţie, coordonându-se sau nu între judeţe".

Întrebat dacă va fi organizată o manifestaţie mare la Bucureşti pentru susţinerea Guvernului, liderul social-democraţilor a spus că nu ştie.

"Nu ştim. Una nu exclude pe alta", a precizat el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pe cand un vot impotriva saraciei, a abandonului scolar, a lipsei de autostrazi, a coruptiei, a spalarii de bani, a minciunii, dezinformarii, a somajului, etc?

    Vot de sustinere? Impotriva unei noi insule Belina?

    Sustinere a cui?, 

    Nu mai scapa tarisoara asta din mainile combinatorilor?

    Pe agenda zilei a aparut o controversa, a „statului paralel”. Intelectualii neamului sunt preocupati daca acesta exista sau nu.

    Personal gindesc in felul urmator: 

    Auzi la intelectualii neamului! Unii sustin ca „statul paralel” nu exista, iar altii ca nu stiu daca exista. 

    Stimati intelectuali, statul paralel exista! 

    Este statul care a permis si permite jefuitorilor neamului, cu toate neamurile lor, sa jefuiasca tara si neamul romanesc, facindu-i pe romani saracii Europei in una dintre cele mai bogate in resurse naturale tari ale Europei. Acesti ticalosi sunt insasi temelia statului paralel! Restul, componentii suprastructurii, sunt doar slugile lor. 

    Este statul in care Dragnea si Tariceanu se plimba liber si, din pozitiile lor inalte in stat, ataca statul de drept pentru a-l subjuga si al pune in seviciul jefuitorilor. Pe ceilalti plimbareti la "liber" nu-i mai numesc. Sunt atit de multi! Totusi, citi pot sa fie acesti ticalosi? Dupa unele surse ar fi cca 50 de mii? Este rusinos si ciudat in acelasi timp ca intelectuali ai neamului nu reusesc sa coaguleze energiile a 150 de mii de romani constienti, energici si hotariti sa termine statul paralel al acestor ticalosi! 

    Intelectuali ai neamului, sa nu se gaseasca inca printre voi unul carismatic, inteligent, cu vorbele la el si inarmat cu hotarirea si vointa de a darma acest stat ticalos? Cine vreti sa faca acest lucru, baba Leana, vecina mea de bloc?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb