Livrările de gaze naturale ruseşti către UE prin Nord Stream 1, suspendate în perioada 31 august-2 septembrie

V.G.
Internaţional / 19 august 2022

Livrările de gaze naturale ruseşti către UE prin Nord Stream 1, suspendate în perioada 31 august-2 septembrie

Livrările de gaze naturale ruseşti către Uniunea Europeană (UE) prin gazoductul Nord Stream 1 urmează să fie întrerupte timp de trei zile - de la 31 august la 2 septembrie -, în vederea unor lucrări de "mentenanţă", anunţă astăzi gigantul rus Gazprom, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Este necesar să se procedeze la o mentenanţă din 1.000 îmn 1.000 de ore" cu privire la funcţionare, a explicat Gazprom. După ce lucrările de mentenanţă vor fi încheiate, fluxul de 33 de milioane de metri cubi pe zi va fi reluat.

"Pe 31 august 2022, singura unitate de compresie a gazului Trent 60 va fi oprită timp de trei zile pentru mentenanţă", la care vor participa tehnicieni ai Siemens, a precizat Gazprom.

În consecinţă, "transportul gazului prin gazoductul Nord Stream va fi suspendat timp de trei zile", a adăugat sursa citată.

"La finalul acestor lucrări şi în absenţa unor disfuncţionalităţi tehnice, livrările de gaz vor fi restabilite la un nivel de 33 de milioane de metri cubi pe zi", a menţionat Gazprom.

Această decizie riscă să acutizeze temerile de penurie în Europa, unde Moscova este acuzată de şantaj energetic, comentează France Presse.

După ce ţările occidentale au impus sancţiuni Moscovei în urma invadării Ucrainei, Rusia a redus de mai multe ori livrările de gaz către Europa, care este puternic dependentă de gazul rusesc.

Rusia reprezenta până anul trecut circa 40% din importurile de gaz din UE.

În ultimele săptămâni, Rusia şi-a justificat aceste reduceri prin faptul că nu i-a fost returnată o turbină Siemens reparată în Canada, despre care Moscova susţine să este esenţială pentru buna funcţionare a gazoductului Nord Stream 1.

Ţările europene acuză Moscova că întârzie revenirea acestei turbine pentru a avea un pretext pentru reducerea livrărilor sale.

O oprire a livrărilor pentru o perioadă de mentenanţă de zece zile în iulie a provocat îngrijorarea ţărilor europene, care fac eforturi de mai multe luni să-şi diversifice sursele de aprovizionare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca Europa vrea sa aiba un viitor, trebuie sa renunte urgent la tot ce e rusesc...gaz, petrol, troli, santaj...Nu vine nimic bun de acolo. Doar frig, mizerie, poluare, comunism, razboi. Lasati mujicii sa macereze in mizeria lor

    1. Meriti 3 mese pe zi cu gandaci sa nu poluezi, esti din filmul lgbtq, blm, green deal si sa nu uit de 10 doze de vacsin sa nu racesti :)))

      Sa l urmareasca,Asia care va subjuga economic Eu cat de curand urmareste pretul resurselor,restul sunt povesti pt fraieri la care romanii sunt specialisti sa puna botul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb