LME: Cererea de materii prime, alimentată de creşterea impresionantă din Asia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 iulie 2010

Înfiinţată în 1877, LME a lansat, recent, negocierile cu Singapore Exchange Ltd. în vederea unei posibile colaborări.

Înfiinţată în 1877, LME a lansat, recent, negocierile cu Singapore Exchange Ltd. în vederea unei posibile colaborări.

Cererea de materii prime din Asia este tot mai mare, ca urmare a faptului că statele din regiune îşi sporesc investiţiile în infrastructură, susţine Martin Abbott, directorul executiv al celei mai mari pieţe a metalelor industriale din lume - London Metal Exchange (LME).

"Oriunde ne uităm în regiune, vedem creştere. Cifrele sunt impresionante", a declarat Martin Abbott, la finele săptămânii trecute, citat de postul TV Bloomberg. Domnia sa a adăugat: "Recunoaştem că expansiunea din Asia nu este ciclică, ci structurală. Tot mai mult din ceea ce tranzacţionăm va proveni din această regiune".

Ţările din Asia, inclusiv China, conduc redresarea economiei globale, alimentând cererea de metale, precum cupru, nichel şi cositor. În acest context, LME a anunţat că poartă negocieri cu Singapore Exchange Ltd. pe marginea unei colaborări, plănuind să înfiinţeze mai multe depozite de metale în regiunea cu cea mai importantă creştere economică din lume.

Cererea din Asia a făcut ca preţul cuprului, spre exemplu, să urce în şapte din ultimii opt ani. În ultimele 12 luni, cotaţia a urcat cu 37%, ajungând, vineri, la peste 6.717 dolari tona metrică.

Martin Abbott mai spune: "Observând ceea ce se întâmplă în Asia, cred că avem de-a face cu o poveste pe termen lung în privinţa construcţiei de infrastructură, a consolidării industriale şi a expansiunii PIB".

Economia Chinei a crescut cu 9,1% în 2009, iar pentru anul curent, Fondul Monetar Internaţional anticipează o expansiune de 10,5%.

Martin Abbott a mai subliniat că actuala criză financiară a fost o oportunitate imensă pentru LME: "Tot mai multe tranzacţii s-au derulat la bursa noastră din cauza crizei, întrucât reprezentanţii companiilor sunt tot mai conştienţi de nevoia de management al riscului".

Abbott a devenit director executiv al LME în 2006, iar din această funcţie a supravegheat introducerea contractelor futures pe cobalt şi molibden. În 2009, volumul tranzacţiilor derulate la LME a fost semnificativ, situându-se pe locul secund după recordul istoric din 2008. Valoarea "teoretică" a tranzacţiilor de la LME a atins 7.400 miliarde de dolari anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb