Prima fază a proiectului LOFT green apartments a fost vândută aproape integral. 25% dintre imobilele in construcţie sunt deja vândute, conform unui comunicat trimis redacţiei.
Prima fază a LOFT green apartments, de 44 de apartamente, a fost finalizată la începutul acestui an, 42 dintre imobile fiind deja vândute. Valoarea totală a proiectului se va ridica la peste 10 milioane de euro. Ansamblul rezidenţial va include trei imobile, cu trei tipuri de apartamente: studio, două camere şi trei camere, fiecare locuinţă fiind diferită. În total, în complex vor fi 154 de apartamente.
Următoarele două faze ale proiectului, care includ blocurile 2 şi 3, vor fi finalizate până la finalul anului 2021, însă vânzările pentru aceste locuinţe au demarat. În stadiul actual de construcţie fiind vândute deja aproximativ 25% din totalul unităţilor.
Gabriel Focşeneanu, managerul proiectului LOFT green apartments: "Am adoptat o strategie care se axează pe un preţ smart, ceea ce înseamnă că cei care cumpără în diferite stadii ale construcţiei, pot beneficia de un preţ mai bun. Practic, spre finalul construcţiei valoarea acestor apartamente va fi mai mare, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cei care achiziţionează încă de pe acum."
Regimul de înălţime al primei clădiri este D+P+4, iar la parter sunt proiectate spaţii comerciale şi spaţii de recreere comune. În faza a 2-a a proiectului spaţiul de la parter va fi locuibil.
"Rezultatul vânzărilor din prima fază a proiectului şi evoluţia vânzărilor din faza a 2-a ne oferă premisele că avem un proiect care a fost foarte aşteptat pe piaţă, cererea pentru locuinţe eficiente energetic, cu sistem de încălzire/răcire pasiv, fiind în creştere. Ne bucurăm să vedem o nouă generaţie de români, care pun accent în egală măsură pe confortul propriu şi pe protecţia mediului. În acelaşi timp, noţiunea de confort s-a schimbat, accentual fiind pus pe spaţiul disponibil şi pe zonele verzi din complex sau din împrejurimi", a mai declarat Gabriel Focşeneanu.
Proiectul LOFT green apartments acoperă toate aceste nevoi prin materialele şi sistemele pe care le oferă, fiind înconjurat de 87 de hectare de pădure şi având peste 7.500 de metri pătraţi de curte cu alei, parcări şi spaţii verzi, ceea ce reprezintă aproximativ 75% din totalul terenului. Cele trei blocuri folosesc ca sistem de încălzire/răcire pompele de căldură geotermice, astfel încât apartamentele nu poluează, având zero emisii de carbon şi folosesc 100% energie verde. Ansamblul nu este racordat gaze, deşi reţeaua de distribuţie gaze naturale există în zonă, arată sursa citată.
"Locatarii vor plăti facturi mult mai mici decât la un apartament clasic. După calculele făcute de noi, facturile lunare sunt cu 90% mai mici decât un apartament clasic, bineînţeles în condiţii optime de utilizare. Astfel, locatarii economisesc prin faptul că aleg să locuiască la LOFT."
Locuinţele au un design interior de tip loft, cu beton şi cărămidă la vedere şi o înălţime de 2,9 metri, ferestre care oferă vedere panoramică spre pădure şi pornesc de la nivelul podelei până la tavan, pentru a obţine cât mai multă lumină naturală.
"Pentru a doua fază a LOFT green apartments, faţada blocurilor va fi din lemn ecologic, special adus din Finlanda, cu izolaţie prin injecţie de spumă poliuretanică. Din informaţiile noastre, acestea sunt singurele blocuri din România care au astfel de faţadă. Acest sistem se alătură celorlate soluţii pe care le-am utilizat la prima fază, astfel că eficienţa locuinţelor va creşte semnificativ", a mai spus Focşeneanu.
Compania Ecovillas a mai construit, în trecut, alte 32 de case cu pompe de căldură geotermice pe care le-a livrat în 2016 folosind acelaşi sistem de încălzire. Pe lângă acest complex rezidenţial, a mai finalizat un alt proiect de case, tot în Mogoşoaia.