London Stock Exchange preia Borsa Italiana pentru 2,2 miliarde de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iunie 2007

"London Stock Exchange" Plc., operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), a decis să cumpere "Borsa Italiana" SpA, operatorul Bursei de Valori din Milano, în schimbul sumei de 1,634 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) în acţiuni, respectiv 100,70 euro/titlu. Deţinătorii de titluri Borsa Italiana vor primi, în această tranzacţie, 4,9 acţiuni LSE pentru fiecare acţiune pe care o au în proprietate, potrivit anunţului comun făcut, sâmbătă, de oficialii celor două pieţe. Aceştia au precizat că fuziunea le va aduce sinergii anuale de 29 de milioane de euro pe segmentul costurilor, începând cu 2010.

Consiliul de administraţie al pieţei italiene şi-a exprimat, vineri, acordul pentru propunerea de fuziune cu LSE, a treia bursă de valori din Europa. Noua entitate va avea o valoare de piaţă de circa 5,8 miliarde de euro. Aceasta va controla ambele platforme de tranzacţionare şi va fi condusă de 12 membri, dintre care şapte de la LSE şi cinci de la Borsa Italiana.

Directorul executiv al LSE, Clara Furse, va fi director executiv al noii entităţi, iar directorul bursei italiene, Massimo Capuano, va fi director executiv adjunct. Chris Gibson-Smith, preşedintele LSE, va fi preşedinte al noului holding, iar Angelo Tantazzi, preşedintele Borsa Italiana, va deveni vicepreşedinte.

Piaţa din Milano va deţine 28% din noul grup, iar restul - LSE.

"Fuziunea are ca scop accelerarea creşterii noastre prin furnizarea unui număr mai mare de produse şi servicii îmbunătăţite", a precizat Furse.

Prin fuziunea cu Bursa din Milano, LSE va prelua o mare parte din piaţa obligaţiunilor guvernamentale din Europa, întrucât Borsa Italiana controlează MTS SpA, platformă pe care se derulează zilnic tranzacţii de aproximativ 110 miliarde de euro.

În ultimii doi ani, conducerea London Stock Exchange a respins nu mai puţin de cinci oferte de preluare, iar Borsa Italiana a spuns NU, la rândul său, ofertelor primite de la "NYSE Euronext Group" şi "Deutsche Boerse" AG.

LSE a respins şi oferta de preluare de la piaţa electronică americană Nasdaq, care deţine deja 30% din bursa londoneză.

Anul trecut, la Borsa Italiana s-au derulat tranzacţii în valoare de 1.100 miliarde de euro. Profiturile platformei din Milano au însumat 63 de milioane de euro, iar vânzările - 278,5 milioane de euro. LSE a obţinut un profit de 110 milioane de lire sterline (219 milioane de dolari), la vânzări de 350 milioane de lire sterline.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb