L'Oreal cumpără Gjosa

F.D.
Companii / 17 ianuarie

L'Oreal cumpără Gjosa

L'Oreal a anunţat că a semnat un acord pentru a achiziţiona acţiunile Gjosa, o companie din Elveţia pionieră în inovaţii pe bază de tehnologie de fragmentare a apei. Antecedent achiziţiei, L'Oreal începuse deja un parteneriat cu Gjosa pentru lansarea capului de duş profesional L'Oreal Professionnel Water Saver, inclus în "Top 100 cele mai bune invenţii ale anului 2021" al TIME Magazine, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, tehnologia de fragmentare a apei brevetată folosită pentru L'Oreal Professionnel Water Saver de către Gjosa permite saloanelor de îngrijire a părului să reducă consumul de apă în timpul spălării părului cu până la 69%, în timp ce oferă clienţilor o experienţă plăcută şi completă de spălare a părului. Începând din 2023, capul de duş durabil a fost implementat în peste 10.000 de saloane profesionale de îngrijire a părului din Europa şi Orientul Mijlociu, inclusiv pe piaţa din România, ajutând la economisirea a peste 182 milioane de litri de apă, echivalent cu 72 de bazine olimpice. Compania intenţionează ca în urmăritorii ani, capul de duş să fie folosit în peste 200.000 de saloane din întreaga lume

Iniţial, L'Oreal a anunţat o investiţie minoritară în Gjosa, în 2021, prin fondul său de capital de risc corporativ, BOLD (Business Opportunities for L'Oreal Development). Această achiziţie reconfirmă angajamentele Grupului L'Oreal pentru viitor, inclusiv o abordare comprehensivă şi pe bază de ştiinţă pentru gestionarea apei, asigurându-se că activităţile Grupului respectă limitele planetare definite de comunitatea ştiinţifică. Scopul acestei achiziţii este de a inova şi de a scala mai multe aplicaţii ale tehnologiei Gjosa pentru frumuseţe, în timp ce este protejată apa, resursă preţioasă şi râvnită.

"Achiziţionarea Gjosa consolidează şi mai mult abilitatea noastră de a plasa sustenabilitatea la baza produselor şi serviciilor noastre, permiţându-ne să integrăm cu uşurinţă tehnologia de economisire a apei în noile formule şi inovaţii de Beauty Tech. Împreună putem creşte rapid soluţiile de frumuseţe sustenabile cu performanţe îmbunătăţite, care consumă mai puţine resurse şi pe care le putem introduce în ecosistemul de frumuseţe extins.", a declarat Nicolas Hieronimus, CEO L'Oreal Groupe.

"Până în 2030, este aşteptat ca aproape 60% din populaţia lumii să fie stresată din cauza accesului la apă. Combinarea ştiinţei şi a tehnologiei va juca un rol vital în eforturile noastre de a proteja această resursă valoroasă. Atât L'Oreal, cât şi Gjosa sunt angajate cu pasiune în protejarea mediului, oferind cele mai bune experienţe de frumuseţe oamenilor din toată lumea, în timp ce apa, resursă preţioasă, este conservată. Având Gjosa alături de noi, în cadrul Grupului L'Oreal, putem accelera cercetarea şi inovarea şi putem lansa soluţii de beauty tech mai inovatoare şi sustenabile pentru profesionişti, dar şi pentru consumatori. Suntem entuziasmaţi să primim Gjosa în familia noastră.", a declarat Barbara Lavernos, Deputy Chief Executive Officer, responsabilă cu Cercetarea, Inovarea şi Tehnologia în cadrul L'Oreal Groupe.

"L'Oreal a fost cel mai important partener al nostru, astfel că fuziunea cu Grupul L'Oreal vine natural, pe măsură ce cautăm să ne bazăm pe succesul timpuriu al Water Saver şi să transformăm acest lucru în noi cazuri de utilizare, factori de formă şi pieţe. Parteneriatul nostru a fost extrem de deschis şi colaborativ de la început, astfel că întreaga echipă Gjosa este entuziasmată pentru acest nou capitol în calitate de membru al familiei şi culturii Grupului L'Oreal.", a spus Amin Abdulla, Co-Fondator Şi Board Member, Gjosa.

"Combinarea poziţiei de lider în segmentul de beauty al L'Oreal cu expertiza de bază a Gjosa în tehnologia de conservare a apei va contribui la transformarea industriei de frumuseţe prin lansarea de inovaţii de beauty tech noi şi sustenabile la scară largă.", a declarat Laurent Manca, CEO Gjosa.

Această achiziţie este supusă condiţiilor standard prealabile şi ar trebui finalizată în următoarele săptămâni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb