Lotul Apa Nova, pus sub control judiciar de Tribunalul Prahova

Andrei Stan
Anticorupţie / 25 septembrie 2015

DNA: "Apa Nova Bucureşti a angajat foşti lucrători ai serviciilor de informaţii pentru filaje şi interceptări"

Traian Semenescu a primit 55 milioane lei mită în perioada 2011-2015, potrivit procurorilor

Actualizare 19:40

Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, şi oamenii de afaceri Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu vor fi plasaţi sub control judiciar în dosarul Apa Nova, decizia Tribunalului Prahova nefiind definitivă, transmit surse din presă.

Magistraţii Tribunalului Prahova au respins astăzi propunerea de arestare preventivă formulată de DNA Ploieşti pe numele celor trei suspecţi din dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova.

Astfel, Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu au fost puşi sub control judiciar.

DNA Ploieşti a contestat măsura preventivă, urmând ca asupra contestaţiei să se pronunţe Curtea de Apel Ploieşti.

(S.A.)

-----------

Apa Nova Bucureşti avea un serviciu de securitate format din foşti lucrători ai serviciilor de informaţii, prin intermediul căruia se efectuau filaje şi interceptări, se arată într-un referat al DNA remis redacţiei.

În acest referat, procurorii propun luarea măsurii de arestare preventivă a lui Costin Berevoianu, a lui Vlad Moisescu şi a omului de afaceri Ovidiu Semenescu.

Prin intermediul acestui serviciu de securitate se dorea evitarea divulgării de către angajaţii companiei a datelor care să conducă la depistarea activităţilor ilegale pe care le derulau cei care controlau agentul economic, reiese din referatul procurorilor.

"Deosebit de important este şi faptul că la nivelul SC Apa Nova Bucureşti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din foşti lucrători ai serviciilor de informaţii care efectuează filaje şi interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic şi care încearcă în acest mod să ţină sub control divulgarea de către angajaţii companiei de date care să conducă la depistarea activităţilor nelegale derulate. Tot pentru asigurarea confidenţialităţii activităţilor ilicite derulate de această companie au fost înfiinţate conturi bancare confidenţiale prin intermediul cărora sunt efectuate plăţi de către persoane anume desemnate (Bruno Roche şi Lalague Laurent)", susţin procurorii DNA Ploieşti.

Conform rechizitoriului acestora, probele administrate în cauză au relevat intenţia de a fi plăsmuite documente care să fie prezentate drept justificare pentru plăţile efectuate şi care să confere un caracter de legalitate acestora, în condiţiile în care aceste documente nu au existat la momentul descinderii şi ridicării de înscrisuri de la sediul SC Apa Nova SA şi SC Veolia Apă Servicii SRL de către ofiţerii DNA.

"Mai mult, probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente în baza cărora au fost efectuate plăţi presupus nelegale", se arată în referat.

Anchetatorii solicită arestarea celor trei inculpaţi din dosar, arătând că activităţile nelegale reţinute în sarcina lor s-au derulat pe o perioadă lungă de timp, până în prezent, pericolul pentru ordinea publică fiind "concret şi actual".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sint singurii depistati de la fosta securitate dar mai sint si alte grupari de protectie a hotilor

    incet ca veniim si la ei,

    semnat laura perversa  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb