LUCIAN BODE: ''România, pe primul loc în Europa la vaccinarea la chiuvetă"

G.U.
Miscellanea / 20 decembrie 2021

''România, pe primul loc în Europa la vaccinarea la chiuvetă"

Peste 1.300 de persoane sunt cercetate şi au fost întocmite peste 500 de dosare penale pentru cazuri de vaccinare fictivă, a anunţat duminică seara ministrul de interne, Lucian Bode, care a precizat că România este pe locul 1 în Europa la "vaccinarea la chiuvetă", conform Digi24.

"De multe ori sunt trist când se vorbeşte despre Ministerul de Interne... ştiţi cum li se spunea înainte de Revoluţie poliţiştilor, sunt "miliţieni". Este fals! (...) Ajungând la poliţişti, pe zona de siguranţă publică, să ştiţi că infracţionalitatea în pandemie nu a intrat în adormire - dimpotrivă, s-a modernizat, şi-au modernizat modul de acţiune. Uitaţi-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracţiune, 'vaccinarea la chiuvetă'. Suntem pe locul 1 în Europa la această infracţiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive", a declarat Lucian Bode, duminică seara, la B1 TV.

Primul caz oficial de vaccinare la chiuvetă în care a fost implicat un medic de familie se înregistra în România la începutul lunii septembrie, dar deja erau semnale că există acest fenomen încă din vară, notează sursa citată.

De atunci, autorităţile au făcut numeroase descinderi şi au descoperit că este posibil să fi fost eliberate mii, dacă nu chiar zeci de mii de certificate false de vaccinare.

Într-un caz investigat luna trecută, autorităţile au descoperit că 3.500 de certificate false au fost eliberate numai la un centru de vaccinare, la vama Petea. Anchetatorii au găsit o adevărată avere în casele suspecţilor, la percheziţii: peste 140 de mii de euro, bani făcuţi după ce ar fi falsificat mii de adeverinţe de vaccinare. Tariful era între 250 şi 300 de euro.

Vaccinarea "la chiuvetă" nu face altceva decât să decredibilizeze România şi corpul medical la nivel european şi mondial, declara şeful campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

"Atât timp cât România este ţara în care lumea se spală în lighean şi se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă", avertiza la Digi24 şi medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului "Victor Babeş" din Capitală.

Cu o rată de vaccinare în jur de 40 la sută, România rămâne una dintre ţările europene cel mai puţin vaccinate, ceea ce a făcut ca în toamnă, în valul patru al pandemiei, să înregistreze una dintre cele mai mari rate de mortalitate din lume din cauza COVID.

Pe de altă parte, fenomenul certificatelor false nu este străin nici de alte ţări europene. În Franţa au fost descoperite până acum 110.000 de permise sanitare falsificate. Au fost reţinute sute de persoane, după declanşarea a 400 de anchete. De asemenea, germanii se confruntă cu o problemă similară, iar autorităţile italiene anunţau luna trecută că au depistat un tânăr care s-a îmbogăţit din vânzarea de certificate de vaccinare false, o afacere la care s-a asociat cu hackeri ruşi, cu ajutorul cărora a câştigat în câteva luni zeci de mii de euro.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Minti bode,si alte tari practica dar nu se da in stamba ca tine

    1. mania prostului !

    Romanii, avand multi bani s-au gandit sa arunce 300 euro la chiuveta. Ca doar, vorba aia, nevaccinatii nu sunt discriminati. Deci probabil de prosti ce sunt arunca bani aiurea. O fi inflatia.

    Acesta e si motivul pentru care avem doar 500 de infectati comparativ cu "idiotii europei" cu rata de vaccinare peste 80% si cu 60000 de infectati zilnic:-)

    1. Nu testam prietene, daca nu testezi de unde infectari?

    Du-te, bai Bodeproste si mai trage un pui de somn pe bancheta din spate a masinii oficiale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb