Lucian Bode: "Decizia de anul trecut de a bloca aderarea României la Schengen a fost nedreaptă"

I.A.
Politică / 26 aprilie 2023

Lucian Bode: "Decizia de anul trecut de a bloca aderarea României la Schengen a fost nedreaptă"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că decizia de blocare a aderării României la Spaţiul Schengen a fost "nedreaptă, dezamăgitoare şi neprincipială", dar că "trebuie să depăşim emoţia momentului «8 decembrie 2022», e nevoie să acţionăm constructiv şi în spiritul valorilor europene", potrivit news.ro.

El subliniază: "Avem determinarea de a coopera strâns şi suntem foarte hotărâţi să ajungem la o soluţie în cursul acestui an. Este în interesul României şi Austriei să discutăm despre ceea ce ne preocupă, astfel încât să deblocăm situaţia actuală şi să continuăm să dezvoltăm relaţia bilaterală mai departe".

Bode a arătat într-o postare pe Facebook în această seară: "Decizia de anul trecut de a bloca aderarea României la Schengen a fost nedreaptă, dezamăgitoare şi neprincipială. Este un subiect care a determinat apariţia unui val impresionant de aşteptări legitime pentru România, dar care s-a transformat într-unul de profundă dezamăgire pentru toată lumea. Însă trebuie să depăşim emoţia momentului «8 decembrie 2022», e nevoie să acţionăm constructiv şi în spiritul valorilor europene, pentru că România este parte a soluţiei, nu a problemei, iar Austria este un partener pentru România".

El a calificat drept "constructivă şi pragmatică" întrevederea cu Gerhard Karner, ministrul federal de Interne din Austria, menţionând că au discutat despre cooperarea şi coordonarea dintre România şi Austria în domeniul afacerilor interne şi despre deblocarea aderării la Spaţiul Schengen, "un obiectiv de importanţă majoră pentru România".

Lucian Bode a subliniat: "Avem determinarea de a coopera strâns şi suntem foarte hotărâţi să ajungem la o soluţie în cursul acestui an. Este în interesul României şi Austriei să discutăm despre ceea ce ne preocupă, astfel încât să deblocăm situaţia actuală şi să continuăm să dezvoltăm relaţia bilaterală mai departe. În cadrul discuţiilor avute, l-am asigurat pe omologul meu că am înţeles foarte bine preocuparea Austriei în ceea ce priveşte gestionarea migraţiei ilegale şi i-am prezentat în detaliu modul profesionist în care România asigură protecţia frontierelor externe ale UE. Ca de fiecare dată, acţionăm solidar şi responsabil în gestionarea provocărilor europene şi contribuim la găsirea de soluţii constructive pentru problemele comune. Am toată încrederea că astăzi, Austria, s-a convins că spaţiul Schengen va fi mai puternic şi mai rezilient cu România, ca ţară membră Schengen".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Suntem atât de slabi…umiliți iar… blocati prin veto toate propunerile Austriei in UE… șantajați prin PETROM… nu mai suntem un popor de sclavi.

    1. ESECURILE ROMANIEI in relatiile cu toate statele care compun Uniunea europeana,sunt puse pe seama nepriceperii sau prostiei ale unor ministri. Pentru UMILIREA Romaniei cu privire la intrarea in SHENHEN,dam vina pe ministru BODE. Pentru UMILIREA ROMANIEI in privinta CANALULUI BASTOE,dam vina pe ministrul GRINDEANU,iar in privinta CEREALELOR din UKRAINA chipurile vinovat este ministru DAEA. Oare cine reprezinta STATUL ROMAN in COMISIA EUROPEANA nu cumva un (domn) numit IOHANNIS care are in portofoliu apararea ROMANIEI si ROMANILOR in POLITICA EXTERNA.? Ce ORDIN a dat IOHANNIS poporului ROMAN si GUVERNULYUI in REVOLTA acestora despre UMILIREA ROMANIEI de catre COMISIA EUROPEANA in TOTALITATEA EI.? BAI guvernule si romanilor ,ce vreti ba sa imi compromiteti sansele ca dupa terminarea mandatului sa primesc o FUNCTIE MARE data de STAPANII COLONIEI ROMANIA la terminarea mandatului. TACETI din gura,fiti multumiti ca am fost primiti in M()UE,si ati primit dreptul sa fiti SLUGILE EUROPEI ca daca se supara STAPANII or sa va trimita PACHET acasa. Ce daca o sa fie DISTRUSA DELTA,ce daca nu suntem primiti in SHENGHEN si ce daca FERMIERII ROMANI vor arunca granele,ce vreti sa faca ukrainienii cu graul (care nu este al lor)nu trebuie sa se imbogateasca STAPANII pe UMILINTA NOASTRA./ Aveti rabdare ca in 2 ani scpati de mine si sa va ia DRACU cu TARA VOASTRA cu tot.Asa ca ROMANI,cum ati RABDAT 32b de ani,mai puteti RABDA inca 2 si dupa mine POTOPU.!Ce NATIUNE de RAME.!

      Si probabil spui ca haur e solutia, nu? Sa ne fereasca sfantul sa vina trogloditii astia la putere! Eu o sa fac tot ce pot sa nu se intample!

      Nu vreau AUR,vreau USR,FORTA DREPTEI PMP si alte SUROGATE pompos numite PARTIDE care odata venite la putere sa dea GRATIS noilor STAPANI si ce mai este de valoare in tara,iar pe noi,sa ne trimita sa luptam in UKRAINA ca sa demonstram ca suntem SLUGI EUROPENE si nu numai si ca nu suntem PRORUSI.! SLAVA ABRAMBURITULE.!

    Austriacul ala a venit in Romania ca sa-si bata iarasi joc de noi si sa ne confirme statutul de iobagi ai Europei, iar slugoiul ordinar, Bode l-a primit ca un elev umil, care trebuie sa ia in continuare lectii de la profesorul austriac! Daca adormitul de pe bancheta din spate a masinii SPP-ului avea o minima demnitate, nu trebuia sa-l primeasca pe mosierul Karner, pe teritoriul Romaniei!

    Pentru ca nusuport umilina Austriei nu mai alimentez la OMV-PETROM

    Am inchis conturile la Raifaizen si BCR sinu mai merg in vacanta in austria .  

    Ce cuvinte mari a învățat Bode. Vorba ceea liberală : Fie omul cât de prost, mintea vine după post.

    Avem prea mulți doctori și de aceea nu ne primesc. Avem plagiatori în fruntea guvernului și în ministere. Elena Ceaușescu a fost surclasat de actuala clasa politica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb