Lucian Bode: "Sunt convins că odată cu implementarea metroului, Cluj-Napoca va deveni un oraş mult mai rezilient"

S.B.
Politică / 5 iunie

Lucian Bode: "Sunt convins că odată cu implementarea metroului, Cluj-Napoca va deveni un oraş mult mai rezilient"

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat miercuri, la Cluj-Napoca, că este convins că odată cu implementarea acestui proiect al metroului, municipiul Cluj-Napoca va deveni un oraş mult mai rezilient şi se va bate de la egal la egal cu marile metropole europene precum Barcelona sau Milano, informează news.ro.

"În urmă cu un an am avut onoarea să particip la semnarea contractului de execuţie acestui obiectiv. Sunt convins că multă lume, mulţi români se întreabă care este cheia succesului, aici, la Cluj sau în această regiune, văzând numeroasele proiecte de modernizare a infrastructurii şi nu numai a infrastructurii de transport ci şi de sănătate educaţie care se dezvoltă aici. O să definesc, aşa cum văd eu acest succes. În primul rând, vorbim despre viziune.În al 2-lea rând, vorbim despre finanţare. În al 3-lea rând, vorbim despre descentralizare. Şi la al 4-lea rând, vorbim despre planificare", a spus Lucian Bode la Cluj-Napoca.

Secretarul general al PNL a arătat că în 2020, Guvernul a pus în dezbatere cu publică planul investiţional privind dezvoltarea infrastructurii de transport 2020-2030.

"Acest plan investiţional pe care unii îl numesc fiţuică electorală a-a transformat prin hotărârea de Guvern, la iniţiativa ministrului Sorin Grindeanu, în master planul general de transport al României, o adaptare a master planului general de transport al României din 2016. Acest document programatic a stat la baza celei de-a 2-a definiţii la care m-am referit, şi anume finanţarea. Tot ceea ce s-a proiectat în planul investiţional, se regăseşte astăzi în PNRR", a subliniat Bode.

El a menţionat că, prin PNRR, Guvernul a asigurat finanţare acestui obiectiv şi a principalelor obiective de dezvoltare infrastructurii de transport din România.Al 3-lea lucru pe care a făcut referire este descentralizarea.

"În anul 2020, împreună cu ministrul Boloş, am luat decizia să propunem Guvernului două ordonanţe de urgenţă, ordonanţa 88 şi 101. Am creat cadrul pentru transferul către autorităţile locale, autorităţile judeţene a unor obiective de transport, astfel încât ele să poată fi implementate mult mai uşor decât de la nivel central. Astăzi, vorbim de sute de astfel de obiective, unele finalizate, Centura de la Bechean sau varianta ocolitoare de la Oradea şi alte alte obiective, la fel cum este şi Metroul de la Cluj", a mai spus Bode.

"În ultimul rând, planificarea. astăzi venim de la inaugurarea noului terminal de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca. O să vedeţi că în centrul se află Municipiul Cluj-Napoca şi Aeroportul Internaţional Cluj, un hub regional care v fi principala poartă aeriană din Transilvania şi a 2-a din România, după Otopeni.La concurenţă cu Iaşiul. O să vedem că avem şi în acest plan Centura metropolitană, avem autostrada Transilvania, avem trenul metropolitan şi obiectivul despre care vorbim astăzi, metroul", a ţinut să precizeze Bode.

"Vorbim despre cel mai mare plan de mobilitate dintr-o regiune din România pus în practică aici în regiunea noastră, aici, la Cluj. Sunt convins că odată cu implementarea acestui proiect, metroul, municipiul Cluj-Napoca va deveni un oraş mult mai rezilient şi se va bate l egal la egal cu marile metropole europene Barcelona, Milano", a declarat Lucian Bode.

"Sunt convins că odată ce acest proiect va fi implementat, pe măsură ce proiectul va prinde contur, va fi o provocare şi pentru alte municipii, pentru Iaşi şi pentru Timişoara. (..) Sunt convins că acest proiect va fi un proiect de succes şi vă rog să nu uitaţi să ne chemaţi pe toţi la inaugurare", a mai spus Bode în final.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cum arata oare un oras rezilient???????noua limba de lemn bruxeleza prinde bine la politruci.

    A vorbit si Bula cand putea sa taca... Rezilient la ce - la viitoare pandemie cu virusi fabricati in laborator, a lu Bill Gates... ??? O sa intre lumea in tuneruile de metrou sa se adaposteasca sau ce ?

    oras rezilient .... pentru sorosisti , sint ticsiti in cluuj , iar ubb izvor nesecat de marxisti

    Metroul se ...implementeaza?

    Un metrou mai.micut.

    Asa, ca aeroportul 

    cu ocazia lansarii rahatului, la cluj a fost parada idiotilor. cu bode si boc in frunte !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb