LUCIAN CROITORU, BNR: "Avem nevoie de o integritate a Guvernului, pentru o creştere economică sustenabilă"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 iunie 2017

"Avem nevoie de o integritate a Guvernului, pentru o creştere economică sustenabilă"

Ca să avem o creştere sustenabilă a economiei, este nevoie de o integritate a Guvernului, consideră Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu.

Domnia sa a menţionat că există o corelaţie semnificativă între integritatea guvernului şi o creştere economică puternică. "Acum, România are un nivel al integrităţii guvernamentale de 40%", a afirmat Lucian Croitoru.

Creşterea economiei are o legătură puternică şi cu reducerea corupţiei, a mai spus domnia sa, menţionând că evoluţia gradului de intermediere financiară este, de asemenea, foarte important pentru o dezvoltare sustenabilă.

Ambasadorul Marii Britanii în Bucureşti: "România marchează un deceniu de apartenenţă la Uniunea Europeană într-un moment în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească blocul comunitar"

Marea Britanie susţine eforturile autorităţilor noastre de îmbunătăţire a climatului de afaceri prin combaterea corupţiei şi creşterea transparenţei în sectorul public şi speră să devină, în contextul Brexitului, un partener cât mai important pentru România, după cum a spus, ieri, Paul Brumell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. Energia, infrastructura, sănătatea şi serviciile financiare sunt câteva dintre domeniile în care ar fi posibilă o cooperare apropiată între cele două ţări.

Ambasadorul opinează: "Sectorul de afaceri s-a bucurat de relaxarea fiscală din ultimii ani, graţie căreia România are acum unul dintre cele mai prietenoase regimuri fiscale din Europa. Mai mult, România continuă să aibă una dintre cele mai mici datorii publice din Europa".

În virtutea faptului că balanţa comercială este în favoarea ţării noastre, Marea Britanie caută să identifice, în următorii ani, oportunităţi de business şi de investiţii britanice pe piaţa noastră.

Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre cele două ţări a fost de mai mare de 4 miliarde euro, anul trecut.

Oficialul a evidenţiat faptul că România marchează un deceniu de apartenenţă la Uniunea Europeană într-un moment în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească blocul comunitar: "Suntem într-un moment istoric pentru ţările noastre, pentru că ieri (n.r. luni) au început negocierile privind viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. În timp ce această relaţie urmează să se prefigureze, noi vom rămâne întotdeauna un partener pentru blocul comunitar, un aliat de încredere şi un hub de inovaţie şi afaceri deschis pentru toată lumea".

Ambasadorul Austriei: "România are toate opţiunile unui stat membru şi nu este o ţară lăsată în urmă, cum cred unii români"

Ţara noastră are toate opţiunile unui stat membru şi nu este o ţară lăsată în urmă, cum cred unii români, a declarat Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei la Bucureşti.

Domnia sa a ţinut să sublinieze că, în timp ce opinia publică vorbeşte de "vânzarea" ţării către companii străine, acestea transferă competenţe şi noi standarde de calitate pe piaţa românească.

Ambasadorul Austriei a subliniat: "Anumite părţi ale opiniei publice au o atitudine critică faţă de investiţiile străine, există discuţii cu privire la ţările mari care «au cumpărat părţi ale ţării». De ce spun aceasta? Pentru că eu cred că trebuie să discutăm despre ceea ce înseamnă piaţa internă comună. Într-o piaţă comună funcţională, nu are importanţă dacă banii vin din Germania, Suedia, Austria sau România (...) Implicarea companiilor din alte ţări nu înseamnă doar bani, ele nu aduc doar capital, ci este vorba de tranfer de competenţe, de standare şi de creativitate".

În opinia domniei sale, este vorba despre dezvoltarea pieţei interne a UE, iar acest lucru este în beneficiul tuturor, inclusiv al românilor care sunt liberi să muncească în orice stat comunitar.

"De ce nu este România lider într-un domeniu? De ce nu ia iniţiativa? De ce nu găseşte aliaţi în UE pentru proiectele sale? Astfel trebuie pusă problema", a conchis domnia sa.

Adjunctul ambasadorului SUA la Bucureşti: "Măsurile de reducere a corupţiei şi crearea unui mediu de afaceri prietenos vor atrage noi investitori"

Măsurile de reducere a corupţiei adoptate de ţara noastră şi crearea unui mediu de afaceri prietenos nu vor face decât să atragă noi investitori, este de părere Dean Thompson, adjunctul ambasadorului SUA la Bucureşti.

Domnia sa subliniază că sprijinirea investiţiilor în domeniul petrolier şi în infrastructura din domeniu îi va permite României să devină un lider european în ceea ce priveşte securitatea energetică. Ţara noastră are potenţialul să facă mai mult decât atât, consideră Thompson, care este de părere că, la zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România arată foarte bine, conform celor mai mulţi indicatori de piaţă: are o monedă stabilă, dobânzi reduse la împrumuturile din piaţă, rentabilitate bună a obligaţiilor, instrumente financiare de piaţă care reflectă un credit guvernamental solid.

Adjunctul ambasadorului Germaniei: "Infrastructura precară şi lipsa predictibilităţii cadrului legislativ şi politicilor guvernamentale - obstacole pentru investitori"

Investiţiile în educaţie şi administraţie publică ar urma să atragă investiţii, a spus Achim Tröster, adjunctul ambasadorului Germaniei în România. În opinia domniei sale, obstacolele pentru investitori rămân infrastructura precară şi lipsa de predictibilitate a cadrului legislativ şi politicilor guvernamentale.

Diplomatul german a declarat: "Obstacolele pentru valorificarea acestui potenţial sunt binecunoscute demult: o infrastructură precară, o lipsă din ce în ce mai resimţită de forţă de muncă calificată, utilizarea scăzută a fondurilor europene, lipsa de predictibilitate şi stabilitate a cadrului legislativ. Crearea unor condiţii atractive pentru investitori necesită proceduri administrative mai rapide, continuarea reducerii birocraţiei şi creşterii transparenţei, un sistem juridic stabil, politici guvernamentale pe termen lung şi o predicitibilitate mult mai mare".

Germania este profund interesată ca România să devină un stat mai puternic şi mai modern, care să contribuie activ la consolidarea Uniunii Europene, a menţionat diplomatul neamţ. În opinia sa, România are în continuare un potenţial mare de dezvoltare, dar acesta trebuie cultivat.

În opinia oficialului neamţ, o creştere sustenabilă se bazează pe investiţii, dar şi pe un cadru fiscal-bugetar solid şi niciunul dintre aceşti factori ai dezvoltării economice nu trebuie defavorizat în detrimentul celuilalt.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Despre ce integritate si a cui discutam "in pustiu" aici, in acesta tara, cu ambasadorul SUA, in toate ipostazele tip "sergiu-nicolascu" pe vremuri la film. Toti stau in pozitia "echer" ofertant functie de nevoi, ca dincolo, peste ocean, sunt "multiple' nu ca la noi, "una si buna".

    simbolul nepotismului in BNR, ginerele tatalui socru Isarescu vorbeste despre integritate? si nu i s-a facut gura punga cand a scuipat acest cuvant?

    Sa ii platim 40% sau sa cautam alti mai buni?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb