LUCIAN HEIUŞ, ŞEFUL ANAF: "În maximum două săptămâni o să pot să spun dacă OMV datorează sau nu această taxă de solidaritate"

S.B.
Companii / 15 ianuarie 2023

"În maximum două săptămâni o să pot să spun dacă OMV datorează sau nu această taxă de solidaritate"

Şeful ANAF, Lucian Heiuş a anunţat duminică, la Digi24, că în maximum două săptămâni o să poate să spună dacă în cazul OMV-ului datorează sau nu această contribuţie de solidaritate către statul român, informează news.ro.

El a precizat pentru ANAF, toate companiile sunt egale şi vor face aceste verificări foarte stricte şi foarte amănunţite cu specialiştii pe care îi au, la toate societăţile care ar trebui să se încadreze în această Ordonanţă, iar dacă vor încerca să facă acele arhicunoscute inginerii financiare, nu vor putea scăpa.

"Noi, ca ANAF, nu putem să facem decât un lucru, şi o să îl facem extrem de ferm, începând de mâine, vom verifica nu numai OMV-ul ci şi toate societăţile care se încadrează în prevederile acestei Ordonanţe şi din primele verificări o să vedem dacă cifra lor de afaceri, 75% reprezintă acele coduri CAEN prevăzute clar în Ordonanţă. Nişte controale finale nu pot fi făcute în următoarele zile pentru că situaţiile financiare, în România se finalizează şi se depun la 30 mai dar cu o probabilitate de 99,9%, în maximum două săptămâni o să pot să spun dacă în cazul OMV-ului datorează sau nu această contribuţie de solidaritate. În maximum două săptămâni", a spus Heiuş.

El a precizat că ceea ce va verifica ANAF va fi "modul în care şi-au calculat şi au considerat că cifra de afaceri din 2022 nu se încadrează în această Ordonanţă".

"OMV Petrom este o companie românească, singura legătură cu OMV din Austria este că deţine 51,15% din OMV Oetrem, iar dividentele vor fi virate respectând acest procent, în rest, nu are nicio legătură activitatea pe care o are în România şi faptul că trebuie să plătească taxe aici, activitatea din Austria şi taxa să o plătească în Austria, pentru că acolo ar putea să fie alte condiţii", a mai explicat şeful ANAF.

În cazul în care OMV sau altă companie nu respectă această prevedere privind taxa de solidaritate, ANAF va face o declaraţie de impunere şi va porni executarea silită către acesa societate pentru a recupera banii pe care îi datorează la buget, a arătat el.

"Pentru noi toate companiile sunt egale şi vom face aceste verificări foarte stricte şi foarte amănunţite cu specialiştii pe care îi avem, la toate societăţile care ar trebui să se încadreze ( în prevederile Ordonanţei, nr) şi să nu scape niciuna fără să plătească această contribuţie. Şi dacă vor încerca să facă acele arhicunoscute inginerii financiare, vă garantez că nu vor putea scăpa de atenţia noastră şi vom face toate demersurile pentru a recupera aceşti bani", a afirmat Heiuş.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat joi că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 186 publicată în data de 29 decembrie 2022, motivând că are "sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului".

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Hei! Us!

    Se face litrul de benzina 9 ron...

    Nu e nici o problema, daca cumva nu se califica, atunci mai scoatem o ordonanta sa se califice.

    1. Exact. Ordonanta la ordonanta.

    seful ANAF Lucian Heiuş a uitat sa spuna!!

    anaf are doar personal specializat in controlul taranilor care vand pere si mere pe marginea drumului,  

    parte din functionari anaf nu stiu cum sta treaba cu sustragerea de la plata profit prin facturare servicii fictive

    1. In mod evident, cazul Ponta arata ca ANAF si DNA stiu asta.

      OMV Petrom este o companie romaneasca cu 49% actionari romani care nu vor ca statul sa jefuiasca aceasta companie cum facea pe vremea PDSR-ului mafiot, in anii 90.

      Jos labele murdare ale statului mafiot de pe companiile private. 

    Seful ANAF a declarat '' dividentele vor fi virate''. E grav ca el nu cunoaste termenul de dividend!

    1. Vor fi teleportate vrei sa zici? Poate ne minunezi cu inteligenta ta

      A spus corect, cu dividendele. Mai corect decat ministru de finante.

      MINISTRUL DE FINANTE, mi se pare ca nu cunoaste niste lucruri elementare despre piata de capital. Cand a spus ca Petrom a facut O DECLARATIE DE MARKETING, DE BURSA, ca nu se incadreaza in Ordonanta. Deci ministrul de finante habar n-are ca aceste declaratii" de bursa" se considera manipularea pietei daca sunt false. Pana si Elon Musk a luat amenda de la SEC cand a declarat ca face Tesla companie privata(si apoi n-a facut). Dar in Romania e posibil sa fii ministru de finante ba, ministru si sa n-ai habar de lucruri elementare despre bursa.

      Iar ce am impresia ca habar n-are e cam ce se intampla cu profitul net al unei companii, cand au de facut investitii planificate deja, Neptun Deep. Sau ce se intampla cu investitiile planificate cand le iei acel profit(Romgaz si Petrom), ca sa " faci tu investitii". Ce e mai important in acest moment decat ca Romania sa obtina rapid independenta energetica pe gaz, intr-un moment de "ops tocmai Europa a ramas fara gazul rusesc"? 

      DIVIDEND nu divident. '' DIVIDENDELE vor fi virate'' nu '' dividentele vor fi virate''. Te?am luminat?

    Daca Petrom nu plateste taxa de "solidaritate" inseamna ca este "nesolidara"?

    Pe de alta parte, e corect sa raportezi profitul mare, conjunctural al Petrom din 2022 la profitul tot conjunctural dar foarte mic din pandemie si sa supra-taxezi "solidar" diferenta?? 

    Când a început și snp sa dea dividende hop și ordonanța de confiscare a profitului. Snp va reacționa reducând dividendul ceea ce va submina BVB.

    Totusi ANAF-ul a vorbit destul de calm si coerent de data asta, cu mai putine amenintari.

    Pentru toti cei ce se bucura ca a aparut ordonanta cu aceasta SUPRATAXARE, va spun, azi Petrom, maine Dedeman(ca si la ei in mare parte s-au dublat preturile nu?), Kaufland(Vai dar mancarea cu cat a crescut??), cand se termina si banii aia, ca banul nemuncit se cheltuieste usor, le ia usor si pe firmele mici si medii.

    Si cand au trerminat sa ia suprataxe de la toate firmele vor lua si de la persoane fizice. Taxe pe proprietate deja se vorbeste ca "sunt prea mici" ar merge si acolo o suprataxare micuta? Asa de solidaritate ca tot pentru binele tarii... 

    austria a facut cea mai grava greseala de strategie in relatia cu Romania in afacerea schengen.

    incepand de acum incolo vin urmarile.... austriecii au confundat bunul-simt romanesc cu status-quo-ul de sclav cu mentalitate de sclav...

    nu-i nimic o sa ii invatam cat de curand ca roman inseamna stapan - inclusiv peste austrieci si austria.  

    1. carpele si sclavii nu vor intelege si nu vor sustine aceste idei...

      reactiile altora vorbesc despre ei insisi....  

      sunteti romani stapani sau sunteti carpe si s(c)lavi ? de aia trage austria la rusia ...ca daca esti s(c)lav, tragi la s(c)lav.

      germanicii austrieci au deviat de la propria radacina buna si au devenit carpele inferiorilor s(c)lavi.  

    Cu aia care fac legi cu dedicatie pentru companii straine cum ramane ? ca in tren ? inseamna ca au fost pusi sa faca asta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb