Lucrările de extindere şi modernizare a Parcului Industrial Tetarom I au început astăzi

E.D.
Companii #Construcţii / 4 iulie 2014

Lucrările de extindere şi modernizare a Parcului Industrial Tetarom I au început astăzi

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I au fost iniţiate astăzi şi vor fi realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA, transmite un comunicat remis astăzi redacţiei.

Ceremonia de inaugurare a lucrărilor de execuţie aferente obiectivului de investiţii "Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I - Edificare clădiri, extindere şi modernizare infrastructură" a avut loc astăzi, în incinta Parcului Industrial Tetarom I, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte, domnul Vakar Istvan, a domnului vicepreşedinte Ioan Oleleu, a directorului general al Tetarom S.A., domnul Viorel Găvrea, a domnului consilier judeţean Remus Lăpuşan şi a reprezentantului asocierii câştigătoare a contractului de lucrări - domnul Dorin Aşchilean.

Valoarea contractului este de 42.131.559 lei fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 50%.

Obiectivul general al proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Astfel, tinerilor absolvenţi ai universităţilor clujene li se oferă tot mai multe şanse pe piaţa muncii, prin absorbirea lor de către firmele noilor investitori sau cele care îşi extind activitatea din Parcurile Industriale. Aproximativ 100 de clujeni urmeatză să muncească pe viitorul şantier.

Prin dezvoltarea şi extinderea cu 168.077 mp a parcului industrial Tetarom I, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune extinderea activităţii în domeniul serviciilor suport de sprijinire a afacerilor, care să susţină atât dezvoltarea activităţii economice a întreprinderilor mici şi mijlocii autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune. Practic, în cadrul acestui proiect de promovare a dezvoltării durabile corespunzătoare mediului de afaceri vor fi edificate două hale de depozitare cu o suprafaţă utilă totală de aproximativ 4500 de mp, reţele de utilităţi publice, peste 550 de metri de drumuri şi 178 de locuri de parcare. În acest fel se urmăreşte atragerea, până în anul 2017, a unui număr de 47 de IMM-uri care vor crea minim 300 de noi locuri de muncă.

Reamintim faptul că, în prezent, Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, în cadrul său fiind deja create peste 2000 de locuri de muncă. Tetarom I găzduieşte o hală multifuncţională care cuprinde 1700 de mp spaţii de birouri şi 3.200 de mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 de mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. În prezent, aici îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb