Ludovic Orban anunţă a treia rectificare bugetară din acest an

M.I.
Politică / 13 decembrie 2019

Ludovic Orban (Sursă foto: Facebook)

Ludovic Orban (Sursă foto: Facebook)

Actualizare - Premierul a anunţat, referitor la pensia minimă, că Guvernul va lua o decizie după ce va fi elaborat bugetul pe anul viitor şi va vedea în ce măsură, prin corecţiile aduse, va reuşi să menţină deficitul în limita a 3,6%.

Întrebat dacă se va amâna legea bugetului Orban a spus: "Cum să se amâne? Legea bugetului a fost adoptată anul trecut în martie, obiectivul nostru este să adoptăm legea până în 31 decembrie", informează Agerpres.

Premierul a participat, vineri, după şedinţa de Guvern, la Adunarea Generală a membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Majorarea pentru cadrele didactice este, prin legea salarizării, prima majorare de la 1 ianuarie şi după aia este prevăzută în OUG 114 o creştere anticipată la nivelul salariului din 2022 a salariilor pentru cadrele didactice care trebuie făcută de la 1 septembrie"

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Proiectul de lege de abrogare şi modificare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 114 va fi în prima citire în şedinţa de Guvern de la ora 17:00. Solicit ministerelor care nu au trimis până în prezent observaţiile şi modificările să o facă până la ora 14:00."

---

Actualizare - Premierul a anunţat că luni va avea loc o nouă rectificare bugetară, pentru a fi realimentat fondul de rezervă al Guvernului şi pentru plăţi către autorităţi locale.

Ar fi a treia rectificare bugetară din acest an, însă Legea responsabilităţii fiscale nu permite decât două, ambele în a doua jumătate a anului.

---

Actualizare - Orban a declarat că nu vrea să fie alocate fonduri pentru primăriile care au primit bani din alocările date de guvernarea PSD.

"Nu vreau să văd pe lista pe care o veţi înainta, anexa pe care o veţi înainta la hotărârea de Guvern, nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de un miliard patru sute de milioane sau din alte sume. Dacă vine vreo primărie cu cerere de bani după ce a primit bani din fondul de rezervă, evident nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani. Să vă uitaţi pe, să le spun "deştepţii" care au contracte pe fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii. Şi acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la şmecheria pusă la cale cu Fondul de Dezvoltare şi Investiţii", a declarat primul-ministru.

După ce ministrul Dezvoltării i-a transmis premierului că există o cerere din partea Primăriei Bucureşti pentru alocarea sumei de 677 de milioane de lei, Orban a declarat: "Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane şi mi se pare o neobrăzare să mai formuleze o cerere de 667? Adică vrea să plătim noi factura pentru companii de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva".

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Am preluat România într-o situaţie critică, peste tot se văd urmele incorectitudinii, necinstei, iresponsabilităţii, pe care au avut-o foarte mulţi dintre cei care au ajuns la putere. Din păcate, încă populismul sufocă România, în discursul oamenilor politici cuvântul "a da" este folosit mai des decât a întreprinde, a risca, a iniţia, vorbe care duc o societate înainte. Vrem să refacem capacitatea administrativă a instituţiilor guvernamentale, care a fost grav afectată".

---

Actualizare - Florin Cîţu, a precizat că, în cursul zilei de vineri, programul Trezoreriei pentru următoarea perioadă va fi publicat în Monitorul Oficial.

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Nu închidem Trezoreria pe 20, aşa cum au făcut cei de dinainte. Aşa mi se pare corect, toată lumea să ştie exact până când funcţionează Trezoreria"

---

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, într-o şedinţă de Guvern fulger, că ROMATSA riscă să rămână fără bani şi astfel a luat decizia de a plăti suma pentru care există un titlu executoriu.

"Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. În mod evident, după ce Ministerul Finanţelor va efectua plata, ne îndreptăm în toate zonele în care avem litigii şi aici trebuie să vă spun că există decizia unei instanţe din SUA care stabileşte un cuantum, iar, atunci când se ia o decizie într-o instanţă americană care să ducă la o executare, cel care are de recuperat bani de la statul român poate să se îndrepte împotriva oricărei activităţi ţinând de statul român în orice ţară din lumea asta şi asta îţi dezvăluie şi toate activele deţinute de statul român în orice ţară", a explicat Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

El a precizat că pe ordinea de zi se află un memorandum şi o hotărâre pentru a suplimenta bugetul Ministerului Finanţelor cu suma care trebuie plătită în mod obligatoriu în baza titlului executoriu din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, informează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sa vomiti, nu altceva!

    Baqni pentru Micula! 

    Si mai sunt vreo 2 mld pe la transporturi, vreo 70 la Constanda, zeci de miliarde pe la samsarii restituirilor, si cite si mai cite, mai mari si mai marunte... Toate sustenabile! Nesustenabile, pentru beneficiarii unor salarii si pensii nesimtite, cumulate, dublate , triplate... - de fapt si-au dat cit vor ei, nesimtitii! - sunt doar preconizatele cresteri amarite ale unor pensii si mai amarite. 

    Vrem tragerea la raspundere a celor vinovati, altfel: 

    "Vai de biet roman săracul! 

    Indărăt tot dă ca racul, 

    Nici ii merge, nici se-ndeamnă, 

    Nici ii este toamna toamnă, 

    Nici e vară vara lui,

    Si-i străin in tara lui." 

    1. Sa vomiti pe cei care au lasat sa se intimple neplata deciziei executorii. Sa vomiti pe toti acei cetateni romani care se fac vinovati de jaful si violul permanent al cetateanului. Sau mai bine pune-o de o revolutie daca mai gasesti 1 milion de romani destepti ca tine....

    Din citirea articolului am observat ca Guvernul Romaniei nu respecta propriile legi. Deci eu ca simplu cetatean de ce sa le respect ???

    Pentru ca sint strain la mine in tara si mai bine plec. 

    Câte o rectificare bugetară în fiecare săptămână.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb