LUDOVIC ORBAN: ''Aşa-zisa opoziţie instigă la nerespectarea regulilor, nesocoteşte pericolul uriaş la adresa sănătăţii şi vieţii românilor''

G.U.
Politică / 17 iunie 2020

''Aşa-zisa opoziţie instigă la nerespectarea regulilor, nesocoteşte pericolul uriaş la adresa sănătăţii şi vieţii românilor''

Premierul Ludovic Orban acuză actuala opoziţie parlamentară de faptul că "instigă la nerespectarea regulilor, nesocoteşte pericolul uriaş la adresa sănătăţii şi vieţii românilor, bagatelizează acest pericol care pândeşte sănătatea şi viaţa fiecărui român". "Dacă Parlamentul consideră necesar să voteze prelungirea stării de alertă o să o facă, nu pot eu, ca Guvern, să mă substitui Parlamentului", afirmă el, potrivit News.ro.

"Am acţionat în conformitate cu legea. Guvernul (...) a adoptat HG privitoare la starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile. (...) De o bună bucată de vreme, aşa-zisa opoziţie care, de fapt, deţine o majoritate de moment în Parlament, instigă la nerespectarea regulilor, nesocoteşte pericolul uriaş la adresa sănătăţii şi vieţii românilor, bagatelizează acest pericol care pândeşte sănătatea şi viaţa fiecărui român. Ei s-au lansat într-o întreagă demagogie electoralistă pledând pentru lipsirea autorităţilor (...) de pârghiile necesare pentru a putea să asigure respectarea regulilor", a afirmat primul ministru, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

El a susţinut că Parlamentul este autonom.

"Dacă Parlamentul consideră necesar să voteze prelungirea stării de alertă o să o facă, nu pot eu, ca Guvern, să mă substitui Parlamentului. Parlamentul este autonom", a adăugat primul ministru.

Orban a precizat că există deja o sesizare la Curtea Constituţională, prin care este invocată o excepţie de neconstituţionalitate privind legea 55, excepţie în care se atrage atenţia asupra separaţiei puterilor în stat. Este vorba despre o prevedere care permite nu aprobarea de către Parlament a stării de alertă, ci posibilitatea Parlamentului de a modifica conţinutul Hotărârii de Guvern care cuprinde planul de măsuri aferent stării de alertă, a precizat premierul.

"Astăzi, după ce iniţial programase analiza acestei exceptii de neconstituţionalitate invocată de Avocatul Poporului pentru data de 9 iulie, astăzi Curtea Constituţională a anunţat că a devansat termenul pentru 25 iunie, cu două săptămâni. Să sperăm că e o simplă coincidenţă şi că nu or să se alimenteze suspiciunile legate de faptul că această devansare a fost făcută pentru a face vreun serviciu PSD. Eu nu pot să îmi imaginez că este posibil ca Curtea Constituţională să decidă lucruri care sunt împotriva Constituţiei", a declarat el, în acest context.

Ludovic Orban a spus că afirmaţiile privind manipularea datelor legate de infectările cu SARS-COv-2 reprezintă o "lipsă profundă de responsabilitate şi autodescalificare" şi îi cataloghează drept "iresponsabili" pe liderii politici care fac astfel de afirmaţii.

"Îi sfătuiesc pe aceşti lideri politici să lase demagogia deoparte şi să devină din nou responsabili, să acţioneze în interesul cetăţeanului. (...) Ne acuză pe noi de republică bananieră, asta înseamnă să foloseşti cuvinte aiurea, fără niciun fel de sens", a menţionat el.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Numa la Antena 3 am auzit de "pericol uriaș".

    Dacă nu folosi acești cuvinte tari, nu se uita nici drku. 

    ce este taticu, nu mai ai timp sa-ti faci toate lectiile si te bate tata?

    esti cea mai mare dezamagire pentru multi romani

    asa sa stii! 

    Un om care nu a condus in viata lui nici macar familia cum poti sa ai pretentia ca poate conduce o tara? Mai ales ca a fost o perioada sanatoasa someur de lux. Se numeste Orban si Ludovic. Daca asta este liberalism atunci ce sa mai vorbim? A scazut taxele ? Cei cu salariul minim mai platesc impozit pe venituri? Si cate altele.

    Criminalul Dragnea a micsorat impozitul la 10% de la 16% , masura de dreapta,si voi ce faceti? Rusinica. 

    demisia orban

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb