Ludovic Orban, candidat oficial la preşedinţia PNL

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 20 august 2021

Ludovic Orban, candidat oficial la preşedinţia PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus, ieri, moţiunea pe baza căreia s-a înscris în competiţia pentru un nou mandat la conducerea formaţiunii politice pe care o conduce.

"Vă garantez un lucru: tot ce pot să fac omeneşte, voi face. Pentru că pe 25 septembrie, nu e doar un vot pentru preşedintele PNL, e un vot despre România, despre cum va fi PNL, despre cum va guverna şi în ce direcţie va duce ţara. Trebuie să păstrăm tradiţia PNL. Suntem un partid cu rădăcini adânci în istoria României, un partid naţional care s-a născut din specificul românesc, din tot ceea ce ne dă identitate, personalitate. PNL trebuie să continuie politica începută în 1875 şi să exprime nevoile şi speranţele poporului român, să continuie să se bată pentru interesele fundamentale ale României", le-a transmis Ludovic Orban, susţinătorilor care au ales să îi fie alături la depunerea candidaturii.

El a precizat că, odată cu depunerea moţiunii privind candidatura sa, începe campania oficială de promovare a acesteia, al cărei obiectiv primordial pentru Ludovic Orban este recâştigarea încrederii cetăţenilor în PNL, încredere care a scăzut cu 10%, în ultimele trei luni, faţă de momentul alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

"Eu reprezint o certitudine pentru PNL. Aproape toţi membrii mă cunosc, ştiu cine sunt, ce am făcut pentru PNL în peste 30 de ani de carieră. Membrii PNL ştiu că m-am luptat pentru promovarea ideilor liberale şi pentru a împiedica punerea în practică a programelor retrograde ale formaţiunilor politice născute din fostul Partid Comunist Român. Moţiunea mea este liberal-conservatoare. (...) Obiectivul nostru este extrem de ambiţios: dorim o Românie puternică, care să fie o putere economică la nivel european; dorim o Românie inteligentă care să valorifice la maxim predispoziţia poporului român spre inovare; dorim o Românie care să aibă şansa de oferi fiecărui român posibilitatea de a se realiza în viaţă, aici în ţară", a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a menţionat că formaţiunea politică pe care o conduce este o promotoare a valorilor, tradiţiilor şi pesonalităţii româneşti şi că susţine instituţiile fundamele din societatea noastră: biserica, familia, satul, cultura românească.

"PNL susţine constant dezvoltarea, modernizarea şi respinge toate curentele neomarxist-progresiste care în ultima vreme îşi fac loc pe nevăzute în minţile unora dintre români", a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: "Membrii PNL trebuie să decidă cine merită să fie preşedintele PNL, nu preşedinţii de filiale"

Domnia sa a precizat că moţiunea sa va fi prezentată până pe 15 septembrie în toate filialele judeţene şi că are încredere în membri PNL că vor vota pentru binele formaţiunii politice.

"Avem aproape 1300 de primari care sunt modele de activitate, de performanţă în guvernarea locală. Avem mii de consilieri locali şi judeţeni, de oameni care ne reprezintă în administraţia centrală şi în serviciile deconcentrate - buni profesionişti, oameni oneşti, corecţi. Ei reprezintă PNL şi ei trebuie să decidă cine merită să conducă PNL. Nu cred că doar numărătoarea preşedinţilor de filiale e importantă în această competiţie. La Congres vin 5000 de reprezentanţi ai tuturor membrilor PNL. (...) Sunt convins că decizia colegilor din 25 septembrie va asigura traiectoria ascendentă a PNL şi îi va oferi posibilitatea de a îşi îmbunătăţi performanţa guvernamentală, în vederea câştigării tuturor scrutinurilor din 2024", a spus Ludovic Orban.

Spre deosebire de Florin Cîţu care, deşi încă nu şi-a depus oficial candidatura, a prezentat "echipa câştigătoare" din jurul său, Ludovic Orban - actualul preşedinte al PNL - a menţionat că în 25 septembrie la Congres vor fi aleşi doar şeful PNL, preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj şi preşedintele Comisiei de Cenzori, restul echipei de conducere a formaţiunii politice liberale urmând a fi aleasă în cadrul unui eveniment naţional care se va desfăşura ulterior.

În moţiunea Forţa Dreptei, Ludovic Orban a cuprins ca puncte primordiale asigurarea bunei guvernări pentru România, consolidarea poziţiei Partidului Naţional Liberal de lider al dreptei politice şi câştigarea alegerilor politice din 2024. În document, se mai arată că statutul PNL va fi îmbunătăţit în urma unui audit organizaţional şi a unei ample dezbateri în partid. Modificările ar urma să asigure democraţia în partid, garantarea drepturilor membrilor, proceduri şi criterii clare pentru selecţie, organizarea mai bună a partidului, îmbunătăţirea activităţii comisiilor de specialitate, etc..

"Selecţia în partid pentru ocuparea diferitelor poziţii publice se va face în toate cazurile printr-o procedură transparentă şi pe baza unor criterii obiective", se specifică în moţiunea depusă de Ludovic Orban.

Politizarea actului de guvernare şi prioritizarea finanţării proiectelor liberale - "şopârlele" din moţiunea Orban

Un punct controversat din moţiunea preşedintelui PNL este cel privind administraţia publică locală, aflat la pagina 7 a textului documentului ce însoţeşte candidatura lui Ludovic Orban.

"Obligaţia conducerii Partidului Naţional Liberal şi a Guvernului condus de PNL este aceea de a sprijini toate proiectele comunităţilor locale conduse de primari liberali şi ale judeţelor conduse de preşedinţii de Consilii Judeţene ai Partidului Naţional Liberal. În cadrul Secretariatului general va fi înfiinţat un departament special pentru relaţia cu reprezentanţii PNL în administraţia locală, care va avea rolul de suport al aleşilor locali în relaţia cu activitatea Guvernului şi în relaţia cu parlamentarii pentru probleme de natură legislativă (va prelua şi va transmite grupurilor parlamentare propunerile de modificări legislative susţinute de primari), în susţinerea demersurilor pe lângă administraţia

centrală, în diseminarea rapidă a informaţiilor utile, în demersurile de obţinere de finanţări pentru proiecte de investiţii locale, în acordarea de asistenţă de specialitate. Primarii şi preşedinţii de Consilii judeţene vor fi consultaţi şi se va ţine cont de punctul lor de vedere în toate deciziile importante ale partidului. Liga Aleşilor Locali va deveni un for cu greutate în viaţa partidului, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional", se arată în moţiunea Forţa Dreptei.Practic, din cele de mai sus ar reieşi că Ludovic Orban şi echipa din jurul său doresc nici mai mult, nici mai puţin decât politizarea actului de guvernare şi polizarea modului de acordare a finanţărilor pe proiectele derulate de administraţiile publice locale, lucru care este neconform principiilor democratice ale secolului XXI.

Rămâne de văzut dacă această moţiune va suferi modificări în urma dezbaterilor din teritoriu şi dacă pasaje curioase, cum este cel de mai sus, se vor mai regăsi la momentul 25 septembrie, când va avea loc prezentarea acestui document în cadrul Congresului PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb