Ludovic Orban cere demiterea lui Nicolae Ciucă din funcţia de premier, din cauza tezei de doctorat plagiată

G.D.
Politică / 3 octombrie 2022

Ludovic Orban cere demiterea lui Nicolae Ciucă din funcţia de premier, din cauza tezei de doctorat plagiată

Fostul lider liberal Ludovic Orban (deputat Forţa Dreptei) solicită demiterea din funcţie a premierului Nicolae Ciucă, exprimându-şi convingerea că acesta a plagiat în teza de doctorat, informează Agerpres.

"Consiliul Naţional Forţa Dreptei solicită demiterea din funcţia de premier a domnului Ciucă. Solicităm această demitere din funcţia de premier în primul rând celui care în 2014 declara că plagiatul este o hoţie şi că cei care fură, cei care plagiază, trebuie să iasă din politică. Am văzut consternat declaraţiile lui Iohannis cu privire la toleranţă zero faţă de plagiat. Între vorbă şi faptă e o distanţă ca de la cer la pământ. Există o singură cale prin care preşedintele Iohannis să demonstreze în practică faptul că este aşa cum spune, şi anume să îl trimită acasă pe Nicolae Ciucă, întâiul plagiator al României şi pe orice ale ministru care este suspectat de plagiat", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că există "o unică soluţie legală" pentru constatarea plagiatului, atât în cazul premierului Ciucă, cât şi în cazul altor miniştri suspectaţi, şi anume trimiterea tezelor de doctorat spre analiză către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

"Din punctul meu de vedere nu există niciun dubiu - după cum a acţionat Ciucă şi întregul sistem pentru a împiedica analiza tezei de doctorat a lui Ciucă - nu există niciun dubiu pentru mine că Ciucă a plagiat în teza de doctorat şi, ca atare, trebuie să plece acasă. Dacă Iohannis o să îl menţină în funcţie, înseamnă că de fapt Iohannis minte şi că de fapt să simte foarte bine atunci când este înconjurat de plagiatori, de hoţi de proprietate intelectuală şi trebuie să dispară din viaţa publică odată cu astfel de oameni pe care i-a promovat în funcţii publice", a mai spus fostul premier.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Decat cu tine, mai bine cu Ciuca. Este interesant cum s-a rezolvat accidentul tau de acum cativa ani. Ca ai ... cu masina pe cineva si nu s-a intramplat nimic. Curios. La fel de curios ca si doctoratul balbaitului. Ce zici?Insa , decat cu tine...

    La noi se scriu cărți de pe front sau din pușcării. În biblioteci și librării bate vântul!

    Poate are dreptate,

    dar de ce nu are curajul sa ceara demisia,

    celor care l-au pus in functie ?! 

    E absurda acuzatia d Orban (dar face parte din arsenalul lui politic ) . Toate tezele doctorale din acea perioada au fost elaborate cu standardele de citare ale acelui moment ,foarte slabe, clar . La timpul respectiv un indrumator de doctorat nu avea la indemana acest software si bazele de date ca sa poata verifica ,maxim daca citea teza .

    Acuzatiile acestea de furt intelectual sunt o manevra politica sa elimine persoane din campul politicii ,din cauza asta apar numai cand un om politic prinde notorietate . Furt intelectual este cand cineva isi asuma o descoperire stiintifica ,tehnologie noua ,idee revolutionara care nu i apartine ,si o publica pretinzand ca e a lui (desi a luat o de la altul ) . Simple comentarii inserate in teza si omise ca fiind citate sau ca sursa de documentare nu sunt un furt intelectual . Pentru ca autorul sau asistentul care l a ajutat puteau formula absolut aceeasi idee ,comentariu etc ...imbracata in alta forma si AI software nu avea nimic de comentat . In acest caz particular ,lejeritatea tratarii tezei costa foarte scump . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb