LUDOVIC ORBAN: "Ciucă şi Cîţu cerşesc voturi de la PSD"

G.B
Politică / 27 octombrie 2021

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, lansează noi acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi actualului preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu. Într-un interviu la Digi FM, Ludovic Orban spune că România nu trece printr-o stare de război, pentru a propune un armistiţiu USR şi PSD să voteze Guvernul Ciucă. Orban a declarat că "Ciucă şi Cîţu sunt la cerşit de voturi de la PSD", potrivit Digi24.

"Asta e o glumă cu armistiţiul. Stăm şi discutăm o prostie. Ce armistiţiu? E stare de război în România ca să aibă loc un armistiţiu? Nu.

A fost creată, în mod artificial, o criză politică printr-o decizie luată între doi oameni, Iohannis şi Cîţu, care l-au demis pe ministrul Justiţiei, care reprezenta unul dintre partidele coaliţiei încălcând protocolul, într-un moment în care reforma în domeniul justiţiei reprezenta şi reprezintă unul dintre angajamentele şi obligaţiile noastre în faţa cetăţenilor români. A fost demis, a fost făcută praf coaliţia.

Cei care au declarat război sunt Iohannis şi Cîţu. Ei au aruncat în aer coaliţia şi au rupt toate punţile de comunicare", a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să negocieze doar cu PSD. El susţine că nu ar exista un mandat de negociere cu USR.

"La ora actuală, Ciucă şi Cîţu sunt la cerşit de voturi de la PSD. Oamenii nu ne-au votat pe noi ca să facem înţelegere cu PSD. Decizia ca să nu se refacă coaliţia de guvernare a fost luată de preşedintele Iohannis. Decizia ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să nu negocieze refacerea coaliţiei de guvernare, să negocieze cu PSD-ul, este decizia preşedintelui Iohannis. El este cel care a dictat această linie", a precizat Orban.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu, premierul desemnat Nicolae Ciucă şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, s-au întâlnit marţi seară din nou pentru a discuta soarta guvernului. Discuţia a durat aproape o oră şi nu a avut niciun rezultat. Surse din conducerea PSD susţin însă că va mai avea loc o rundă de negocieri în zilele următoare.

Întâlnirea a avut loc după armistiţiul propus marţi de Nicolae Ciucă, respins iniţial de PSD.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis marţi o scrisoare liderilor partidelor parlamentare în care le propune un "armistiţiu politic" pentru următoarele luni. Ciucă speră să găsească astfel susţinere parlamentară la USR şi PSD pentru învestirea unui guvern minoritar PNL-UDMR. Premierul desemnat recunoaşte în document că se află într-un "blocaj sever".

Liderii PSD au discutat ieri, într-o şedinţă restrânsă, variantele de lucru în actuala criză politică. Potrivit unor surse participante la şedinţă, preşedintele PSD le-a prezentat cele trei variante pe care le are partidul: intrarea la guvernare, susţinerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau "opoziţie totală".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Iauzi ce zice LAUTARUL ORBAN. Catu si Ciuca cersesc voturi la PSD. DROJDIERULE,pai tu nu ai cersit ma voturi la PSD atunci cand ai ajuns PREMIER cu voturile PSD.? CATU DROGAT si tu BETIVAN. Iata cine a condus si conduce PNLul BRATIENILOR. NISTE RATATI.!

    citu si ciuca se roaga de psd ca sa introduca dictatura sanitar-militara !

    recomand parlamentarilor pnl ust si udmr din camera deputatilor sa isi dea demisia din partide si sa continuie ca independenti = tocmai pentru a scapa de votul "la comanda" din partea capilor mafioti ai acestor partide 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb