Ludovic Orban critică demersurile privind aderarea la OECD

D.I.
Politică / 20 aprilie 2018

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că aderarea ţării noastre la OECD nu depinde de relaţiile personale şi de promisiunile pe care le face Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, premierului Ungariei.

Într-o conferinţă de presă susţinută lam Parlament, Orban a punctat: "Aderarea României la OECD nu depinde de relaţiile personale şi de promisiunile pe care le face Liviu Dragnea premierului Ungariei. Ungaria nu este singura ţară în OECD. Dacă mâine o altă ţară din OECD, pentru a ne acorda sprijinul, ne va cere să favorizăm o companie şi să înfiinţăm cine ştie ce instituţie, ce va face Dragnea, le va promite premierilor din aceste ţări lucruri care nu au niciun fel de legătură cu demersul instituţional de aderare la OECD? Nu putem accepta ca Dragnea să rezolve solicitări care care privesc chestiuni de politică internă, solicitări care nu sunt normale, care nu sunt fireşti şi care riscă să îl pună pe Dragnea în poziţia de trădător al interesului naţional pentru cine ştie ce interese personale ale domniei sale".

Liderul PNL a adăugat că niciunul dintre domeniile importante pe care ţara noastră este monitorizată pentru a adera la OECD nu are legătură cu discuţiile private dintre Liviu Dragnea şi premierul Ungariei cu privire la înfiinţarea liceului romano-catolic de la Târgu Mureş.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a afirmat ieri că a discutat de mai multe ori la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, pe tema candidaturii ţării noastre la OECD, temă legată de partea ungară de cea a înfiinţării Liceului romano-catolic de la Târgu Mureş.

În final, a precizat Dragnea, după ce iniţial s-a opus, Ungaria susţine "fără echivoc" candidatura României la OECD.

Într-o intervenţie la Antena3, preşedintele PSD a explicat: "Este de datoria mea să spun aceasta - este o acţiune complexă, în care preşedintele Iohannis a avut un rol important în perioada trecută, în care MAE, diplomaţii şi alte instituţii s-au implicat. Dar, dacă o ţară din acest grup se opune, nu puteam să intrăm. A apărut poziţia Ungariei, care a spus că nu mai e de acord ca România să intre în OECD. Eu atunci l-am sunat pe premierul Ungariei, pe Viktor Orban, am avut o discuţie, am avut mai multe discuţii, de fapt, era într-adevăr nemulţumit, după părerea mea pe bună dreptate - vorbim totuşi de copii care au dreptul la educaţie - că de foarte mult timp s-a tot blocat din diverse acţiuni înfiinţarea... de fapt s-a desfiinţat liceul din Târgu Mureş şi s-a tot blocat repornirea lui. Eu am promis că se va întâmpla lucrul ăsta, imediat atunci premierul Ungariei şi ministrul de externe al Ungariei au spus că vor sprijini candidatura României la OECD".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb