LUDOVIC ORBAN: "Este un lucru drept interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public"

A.B.
Politică / 1 martie 2021

"Este un lucru drept interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, astăzi, că este drept ca în sistemul public pensia să nu poată fi cumulată cu salariul, conform Agerpres.

"Consider că este un lucru drept. Nu cred că este normal ca un om, cu atât mai mult dacă a fost poliţist, de exemplu, în Poliţiile locale vedem foarte mulţi angajaţi care au fost poliţişti şi care s-au pensionat la 45, 46, 47 de ani, nu mai zic de alţii numiţi în diferite funcţii. Mie nu mi se pare just. Consider corect ca, în momentul în care un om vrea să îşi reia activitatea, trebuie să trăiască din salariu, să nu i se plătească şi pensia odată cu reluarea activităţii, evident în sectorul public. În sectorul privat oricine doreşte să-şi completeze veniturile cu activităţi în sectorul privat nu consider că este necesară introducerea niciunei restricţii, dar în ceea ce priveşte angajările în sectorul public acesta este punctul nostru de vedere", a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că un astfel de proiect va fi adoptat foarte repede de Parlament.

"De altfel, există proiecte de lege depuse de colegi de-ai mei şi, de asemenea, şi de USR (...) pe tema de aceasta de a nu permite cumulul salariului în sectorul public cu pensiile. Trebuie văzut proiectul de lege al Guvernului şi dezbătut împreună cu proiectele de lege care sunt deja pe circuitul legislativ, să ajungem la cea mai corectă formă", a precizat preşedintele PNL.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, anunţa săptămâna trecută că proiectul de interzicere a cumulării pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare în şedinţă de Guvern.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. S-a ajuns aici din cauza pensionarilor anticipate "pe scara larga" si in domenii unde nu isi aveau rostul si nici justificarea.

    1. nu este adevarat..s-a ajuns aici deoarece se angajeaza inapoi ca si cum ar fi de neinlocuit...si sunt sefi in general ...in special daca se pensioneaza la 45-50 ani, vor repede inapoi..este un proiect foarte corect... oricum sunt incapabili de a se angaja altundeva decat unde se freaca menta.... de ce nu pleaca la particulari daca sunt asa de buni?? Doar la stat , efectiv la stat... nu vorbesc de cateva exceptii: medici de la sate sau profesori de la sate... de astia e pacat totusi... dar mai sunt o gramada de alde 'mari actori' care sunt si pensionari si conduc teatre de stat...sa lase pe altii...

    ...ci un mod de a opri coruptia care ne mananca de vii. altfel, cu un stat care se comporta concurential, nu vad care ar fi diferenta intre a ma reangaja la stat sau privat dupa ce-mi castig dreptul la pensie (la stat sau la privat) - fireste asta e teorie sau utopie. si ma refer la dreptul la pensie pe merit, cu contributie - nu asa, ca sunt eu indispensabil servicii, armata etc

    domnule cinzeaca

    asta trebuia din capul locului sa fie cuprinsa in legea cu pricina 

    care drcu a fost motivatia, daca nu una de favorizare, ca unele functii sa beneficieze de pensie la varste de 40 de ani  

    adica acel gica iese cu 20 ani mai repede la pensie, beneficiaza de o pensie speciala si se reincadreaza pe salariul avut inainte de pensionare, sau chiar mai dolofan! 

    pai in aceste conditii vine p lica de matu si taie circulatia libera a studentilor, respectiv face tot felul de taieturi pe ici, pe colea prin partile la care "are el o idee"? 

    mai fratica, chaiar va face palacere sa va bateti joc de noi? 

    chiar ne luati de prosti? 

    nu va este un pic rusine de PORCARIILE PE CARE LE GANDITI SI APLICATI IN DETRIMENTUL fraierilor care cu munca lor va dau voua o paine al naibii de alba? 

    sunteti niste moluste incapabile sa ganditi pentru binele acestei tari!

    va astepata un final apoteotic: BUNASTARE PE LUMEA CEALALTA! 

    Varsta standard de pensionare e de 65 de ani. Daca un roman de rand se pensioneaza anticipat nu are voie sa incaseze si pensie si salariu, indiferent unde s-ar angaja, la stat sau la privat. In plus pana la implinirea varstei standard e penalizat indiferent daca are anii de contributie.

    DE CE NU POT FI VALABILE ACESTE RESTRICTII SI PENTRU "SPECIALI" ?

    AR TREBUI SA SE TERMINE CU SPAGA PRIMITA SUB FORMA DE PENSIE SPECIALA PENTRU CA AU INCHIS OCHII LA TOATE JAFURILE! 

    1. corect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb