LUDOVIC ORBAN: "Guvernul va plăti şomaj tehnic angajaţilor din domeniile care nu şi-au reluat activitatea."

S.B.
Politică / 20 mai 2020

"Guvernul va plăti şomaj tehnic angajaţilor din domeniile care nu şi-au reluat activitatea."

Premierul României, Ludovic Orban a făcut declaraţii, în această seară, cu privire la ajutorul pe care România îl va primi de la UE pentru redresarea economică şi despre starea de alertă. Dupa încheierea declaraţiilor legate de sprijinul pe care îl vor primi românii afectaţi de criza COVID-19, premierul a criticat decizia CNCD de a-l amenda pe preşedintele Klaus Iohannis pentru afirmaţiile legate de trecerea proiectul privind autonomia Ţinutul Secuiesc.

În declaraţia sa, Ludovic Orban a susţinut că statul va continua să acorde şomaj tehnic angajaţilor din domeniile afectate în continuare de criza cauzată de pandemia de coronavirus şi că cei care nu se află în situaţia respectivă vor primi un "alt sprijin".

Ludovic Orban a mai declarat: "Ţările membre pot să acceseze sume mari de bani cu condiţia oferirii de garanţii. România va oferi garanţii de până la 400 milioane de euro şi va beneficia, după calculele noastre, de o sumă între 3 şi 5 miliarde de euro din cele 100 de miliarde, suma totală pusă la dispoziţie.".

Cu privire la starea de alertă, Ludovic Orban a spus: "Am extrem de multe observaţii legate de modul în care Parlamentul a tratat proiectul nostru de lege şi prin modificările făcute ne-a restrâns cât de mult a putut posibilităţile de acţiune.", acesta susţine că Parlamentul nu putea, legal si constituţional, să aducă modificări unei hotărâri de Guvern.

La finalul declaraţiilor, premierul a comentat decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de a-l amenda pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că afirmaţiile acestuia nu au fost o discriminare, ci o demascare a unor favoritisme politice.

"Am rămas stupefiat de decizia CNCD. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea şi regimul discriminatoriu. Preşedintele României este victima unei decizii pur politice care arată clar că toate instituţiile cotropite de PSD iau decizii împotriva legii.", a mai declarat Ludovic Orban, în încheierea declaraţiilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu cum e cu somazul tehniceu am depus cerete si degeaba nam luat am pfa misa desfacut contractul an martie am depus cereri si degeaba nustiu cati romani sant care nau luat ori au gresit la acte cei de facut?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb