LUDOVIC ORBAN: "I-am solicitat ministrului Bode să facă o analiză rapidă a situaţiei CFR Marfă"

I.A.M.
Politică / 19 noiembrie 2019

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că i-a cerut ministrul Transporturilor, Lucian Bode, să facă o analiză rapidă a situaţiei CFR Marfă, pentru a putea fi identificate cele mai bune soluţii, după ce Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro, informează Agerpres.

"Astea sunt deciziile marca PSD. Dacă dai un ajutor de stat, fără să îl notifici, fără să îl fundamentezi, iar - culmea! - după ce eşti ameninţat cu procedura de infringement, guvernele PSD nici măcar atunci nu au încercat să justifice care au fost temeiurile care au fundamentat acordarea acestui ajutor de stat. Să arate că ele au fost date cât de cât în cadrul de reglementare european. Ministerul Transporturilor şi toate celelalte entităţi guvernamentale nici măcar nu s-au străduit să demonstreze oficialilor de la nivel european că ajutorul de stat nu a fost acordat în condiţii, să spun, de nerespectare a regulamentelor. Dacă ajungem în situaţia asta, evident că trebuie să căutăm o soluţie pentru a menţine funcţionarea companiei. Mi-e greu să vă dau acum un răspuns. I-am solicitat ministrului Bode să facă o analiză foarte rapidă a situaţiei, ca să putem identifica cele mai bune soluţii", a spus Orban, la Realitatea Tv.

El a reproşat guvernării PSD şi faptul că ROMATSA a ajuns în situaţia de a avea popriri de 394,9 milioane de euro pe conturi, în urma unui proces câştigat de fraţii Micula împotriva statului român.

"Dar nu sunt singurele bombe care explodează. Azi, mâine o să avem probleme la TAROM. Pe ROMATSA ştiţi foarte bine care e situaţia. O companie privată din România a dat în judecată statul român, pentru neacordarea unui ajutor de stat. Ei au câştigat la o instanţă de arbitraj, din Statele Unite. Statul român a fost pus să plătească 81 de milioane de dolari, suma iniţială. Sumă care între timp a ajuns la aproape 400 de milioane, pentru că Guvernul nu a făcut nimic. Şi când îi întrebi: 'Domnule, dar de ce n-ai făcut nimic? Cum ai lăsat să se adune penalităţi, majorări, să îţi crească suma?' Păi, în ritmul ăsta, dacă mai stătea mult PSD la guvernare, ne trezeam că avem un miliard de dat în cadrul acestei decizii. Pur şi simplu: refuzul de a rezolva probleme care stau, efectiv, să-ţi explodeze", a mai precizat Orban, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aceeași situație ca la Oltchim

    pesedeii guvernat in interes de buzunar propriu nu al statului -----> din cauza asta au spus ca o sa vada ei peneleii cind vor lua conducerea....au lasat toate problemele sa explodeze la altii !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb