LUDOVIC ORBAN: "Mă bucur că m-am întâlnit cu primarul ales al Chişinăului"

I.A.
Politică / 31 august 2019

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a organizat, sambătă, cu ocazia Zilei Limbii Române, o întrevedere cu Blocul ACUM, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

"Am ales această zi simbolică, ziua în care sărbătorim Limba Română, să fie ziua revederii noastre. Ne-am revăzut într-un moment important, într-un moment în care partenerii noştri din Blocul ACUM se găsesc la guvernare, într-un proces amplu de democratizare a Republicii Moldova, într-un proces amplu de reluare a parcursului european şi într-un proces amplu de reformare a statului, astfel încât instituţiile statului să redevină instrumente prin care este servit interesul general al cetăţenilor", a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a specificat că s-a bucurat de întâlnirea cu primarul ales al Chişinăului, Andrei Năstase, şi că a discutat cu acesta despre viitoarele alegeri din Republica Moldova dar şi despre alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura în România.

"Mă bucur că m-am întâlnit cu primarul ales al Chişinăului, care este din punctul nostru de vedere adevăratul primar al Chişinăului. Am discutat şi de perspectiva viitoarelor alegeri, atât alegerile locale, care urmează să aibă loc în Republica Moldova, de asemenea, alegerile prezidenţiale, care se vor desfăşura în România şi de asemenea, am făcut o analiză a posibilităţilor de adâncire a cooperării, deocamdată la nivelul administraţiei locale şi am luat act de solicitarea expresă a partenerilor noştri, ca toţi primarii noştri, toţi primarii Partidului Naţional Liberal, care sunt oameni gospodari, oameni întreprinzători, să intensifice procesul de înfrăţire cu administraţiile locale din Republica Moldova şi nu numai să semneze acte de înfrăţire, ci şi să sprijine proiecte concrete de dezvoltare a comunităţilor locale din Republica Moldova".

Întebat despre acţiunile actuale ale Blocului ACUM, despre depolitizare şi despre faptul că în funcţii vor ajunge oameni în baza de concurs, Orban a răspuns:

"Nu cunosc în detaliu ceea ce îmi relataţi dumneavoastră, ca atare nu pot să vă răspund. Ceea ce pot să vă spun este că partenerul nostru de încredere din Republica Moldova este Blocul ACUM. Am fost, suntem şi vom fi alături de Blocul ACUM, credem cu toată tăria că partenerii noştri reprezintă singura soluţie viabilă pentru Republica Moldova, pentru a asigura democraţia autentică, pentru a garanta respectarea drepturilor ţi libertăţilor cetăţenilor Republicii Moldova şi mai ales pentru a asigura o traiectorie europeană, care să permită fiecărui cetăţean al Republicii Moldova să trăiască mult mai bine."

Liderul PNL consideră că decizia categorică a Blocului ACUM de a susţine parcursul euroatlantic pentru Republica Moldova, reprezintă liniile de politică externă, clare atât ale Blocului cât şi ale Guvernului.

"Eu cred că decizia, care a fost luată de autorităţile Republicii Moldova şi anume aceea de a semna acorduri de asociere, decizia categorică a Blocului ACUM de a susţine parcursul euroatlantic pentru Republica Moldova, reprezintă liniile de politică externă, clare ale partenerilor noştri şi sunt convins că şi ale Guvernului", a declarat Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb