LUDOVIC ORBAN: "Magistrala de metrou M5 est foarte importantă pentru Bucureşti; nu ne vom opri aici"

A.P.
Miscellanea / 15 septembrie 2020

"Magistrala de metrou M5 est foarte importantă pentru Bucureşti; nu ne vom opri aici"

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că punerea în funcţiune a tronsonului de metrou Eroilor - Drumul Taberei este foarte importantă pentru Bucureşti şi toate lucrările ulterioare se vor derula cu o viteză mai mare, menţionând că infrastructura de transport este prioritate zero pentru Guvern, scrie Agerpres.

"Este o onoare pentru mine ca, împreună cu domnul director general Mocanu, cu care am trudit din greu încă din 2007, 2008 la acest proiect, să avem această bucurie de a fi de faţă la punerea în funcţiune a acestui tronson de metrou foarte important pentru Bucureşti, foarte important pentru locuitorii din Drumul Taberei şi pentru orice alt călător care va avea nevoie de acest tronson de metrou. Nu ne vom opri aici. Toate lucrările ulterioare se vor derula cu o viteză mai mare, vom fi mult mai atenţi în tot ceea ce înseamnă etapele de pregătire şi de execuţie a tuturor contractelor de extindere a reţelei de metrou. Infrastructura de transport este din punctul nostru de vedere prioritate zero, iar investiţiile în infrastructură în general reprezintă prioritate absolută a Guvernului pe care îl conduc", a afirmat Orban, la inaugurarea magistralei de metrou Eroilor - Drumul Taberei.

El a spus că era ministru al Transporturilor în 2008 când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici la acest obiectiv de investiţii, indică Agerpres.

"Lucrurile le aşază Dumnezeu aşa încât să pară coincidenţă. Coincidenţa face că domnul director general Gabriel Mocanu era director general al Metrorex în 2008 şi subsemnatul eram ministrul al Transporturilor atunci când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii, când am negociat finanţarea din partea Băncii Europene de Investiţii şi, de asemenea, anul în care a fost adoptată Strategia de dezvoltare a metroului care cuprinde extinderile de magistrală care sunt prevăzute astăzi în diferite faze de realizare. Mai mult decât atât, 2007 şi 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investiţiile la metrou. Am finalizat tronsonul dinspre Autostrada Soarelui cu 4 staţii, am reluat lucrările şi le-am adus aproape de final la tronsonul de la Piaţa Chibrit către Laromet. (...) Mă bucur că acest tronson a fost pus în funcţiune şi va deservi bucureştenii care au nevoie de dezvoltarea liniei de metrou", a mai spus Orban.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, va fi pusă în funcţiune pentru publicul călător marţi, după ora 14,00, a anunţat Metrorex.

Lucrările la acest proiect de investiţii au început în noiembrie 2011.

Traseul Magistralei 5 de metrou - Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate şi un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureştiului (Cartierul Drumul Taberei) şi centrul oraşului, pe o lungime de circa 7 km (10 staţii de metrou).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. V-ați oprit deja, de fapt nici nu ați început, dar ținând cont că proiectul a fost început de PDL acum ainspe mii de ani, care PDL l-ați integrat in pnl, puteți suge și voi puțin la imagine.

    1. In prezenta celui mai IUBIT FIU al poporului roman,presedintele partidului comunist PNL si a primului ministru orban,inlocuitorul tovarasului ILIE VERDET,la conducerea Consiliului de Ministrii,si sub supravegherea atenta a DIRECTIEI a 5 -a,condusa de catre generalul PAHONTU inlocuitorul generalului Neagoe,ieri,s-a inaugurat una dintre cele mai mari realizari a noului PCR si anume tronsonul metroului drumul taberei.Dup ce social democratii au lucrat la el vreo 6 ani si fostul PDL,vreo 5,odata cu venirea la putere a noului PCR-PNL,in numai 7 luni,SPECIALISTII din PNL,sprijiniti de CEAUSESCU IOHANNIS si cu aportul lui ORBAN,au reusit ceeaca nici CHINEZII nu ar fi fost in stare,adica sa dea in folosinta cei 300 de metrii care mai ereau de construit.Supravegheat de cerberii noi DIRECTII a 5 a,tovarasul CEAUSESCU IOHANNIS,a sustinut o MAGISTRALA cuvantare si a promis romanilor ca pana la terminarea mandatului sau,noul PCR,v-a construi si 3000 de km. de autostrazi.Cum doua doamne ratacite la acest eveniment i-au dat niste "placute suedeze",noului CEAUSESCU,noua securitate le-au arestat insa ca sa nu se spuna ca in Romania s-a instaurat DICTATURA ,ele au fost eliberate ,apoi amendate si de acum incolo vor fi supravegheate zi si noapte ca sa nu cumva sa mai tulbure si alte cuvantari la alte evenimente de INTERES PLANETAR.Intrebare. Cine v-a raspunde de moartea a circa 100000 de romani care find bolnavi cronici,nu au mai primit tratamentele necesare intrucat spitalele au fost declarate LAGARE de COVID.? Si uite cum noul metrou v-a circula cu mai putini calatori pentru confortul Bucurestenilor.!

    sa vezi acum cum duduie santierele si apar noi magistrale de metrou......si-a sumecat mandolina manecile si s-a pus pe treaba....

    oare cine a fost la guvernare in ultimii 10 ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb