LUDOVIC ORBAN: "Nu o să îmi impună meniul nici UE, nici AUR"

V.G.
Politică / 15 septembrie 2022

"Nu o să îmi impună meniul nici UE, nici AUR"

Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a afirmat că mănâncă ce doreşte şi nu îi va pune meniul UE sau formaţiunea AUR, notează News.ro.

Reacţia acestuia vine în contextul în care AUR a depus, ieri la Senat, un proiect de lege privind interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţia umană.

"Mănânc ce vreau. Nu o să îmi impună meniul nici UE, nici AUR. Unii au luat-o razna", a scris Ludovic Orban, astăzi pe Facebook.

Proiectul de lege al AUR îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion, Lilian Scripnic, Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu-Richard Târziu.

"În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană", arată AUR.

În luna iunie a anului trecut, Comisia Europeană anunţa, într-un comunicat de presă, că a aprobat viermii de făină ca produs alimentar în Uniunea Europeană - o primă decizie în domeniu. Rafael Perez, şeful echipei pentru alimente noi în cadrul DG SANTE, discută despre tendinţa de a lărgi oferta alimentară pentru consumatorii din UE, rolul tot mai important pe care îl vor juca insectele ca parte a unei alimentaţii mai sănătoase şi mai durabile, precum şi beneficiile pentru mediu în anii următori.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), peste 1.900 de specii de insecte sunt utilizate ca alimente în lume. În temeiul regulamentului privind alimentele noi, Comisia Europeană a primit cereri de autorizare nu numai pentru viermii de făină, ci şi pentru alte specii de insecte, cum ar fi Alphitobius diaperinus larvae, Gryllodes sigillatus , Acheta domesticus, Locusta migratoria şi Hermetia illucens larvae, mai indică sursa citată.

Până la acel moment, Comisia Europeană a considerat că 11 cereri pot fi acceptate.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Aur si-a dat arama pe fata , este o facatura securista menita sa faca galagie si sa abata atentia de la probleme grave . ceva galagie cu Mintia fara nici un rezultat , o comisie egala cu zero , curse cu telefonul dupa acarul paun , virgil popescu si acum aceasta prostie cu gandacii , numai buna de flecarit la ciutacu sau oricare tv in lipsa unor subiecte reale . nu te-a obligat nimeni ca sa ceri lege impotriva . o sa-l vedeti pe simion pipat piata independentei cu ciolacu . ciolacu si simeon nu se ating nici cu o floare , virgil popescu e bau bau , ciolacu este virgin .

    1. Ce treaba are Simion cu Ciolacu. Deocamdata PNL ii pupa in fund pe cei de la PSD. Incerci o manipulare, dar nu are rost sa incerci sa nea rati ca albul este negru sau invers, vedem clar. PNL este la guvernare cu PSD si stau la brat cu Ciolacu. PNL a vandut termocentrala Mintia in plina criza energetica pe un pret drizoriu la straini.PNL, PSD si UDMR au saracit poporul roman. De acum incolo esti liber sa mananci numai gandaci.

      te-a obligat cineva sa mananci gandaci ? si tu esti liber sa infuleci flecareala de la tv !

    Orban se bagă și el în seamă sperând să nu-și piardă relevanța. Din păcate săracul nu știe ca n-a fost niciodată relevant.

    Înainte de următoarele alegeri se va lipi de ceva partid sau își va negocia o funcție bine plătită printr-o agenție pe undeva.  

    1. Relevanta lui Orbán este pierdută. Catastrofal ca președinte de partid dar și ca PM. Plus ca a promovat numai nulitati, analfabeți și pușcăriabili. O oroare.

      papa oxiuri?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb