LUDOVIC ORBAN:  "PNL susţine iniţiativele de revizuire a Constituţiei"

T.T.
Politică / 4 iunie 2019

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Liberalii susţin toate iniţiativele de revizuire a Constituţiei, orice alte iniţiative care sunt necesare pentru a transpune în fapt voinţa exprimată la referendum şi ideea de refacere a dezbaterilor publice privind legile Justiţiei, a declarat, astăzi, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Poziţia exprimată de noi este foarte simplă. Voinţa cetăţenilor care s-a manifestat în cadrul referendumului convocat de preşedintele României, referendum validat cu un scor extrem de mare, reprezintă lege pentru noi şi PNL susţine toate demersurile preşedintelui Klaus Iohannis pentru a transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţeni la referendum. Am abordat şi subiectul legislaţiei în domeniul Justiţiei, susţinem clar ideea de refacere a dezbaterilor publice pentru a genera o legislaţie europeană în domeniul Justiţiei, care să fie conformă cu recomandările din MCV, care să ţină cont de recomandările date de Comisia de la Veneţia şi de Grupul Statelor Anticorupţie. PNL va susţine toate iniţiativele de revizuire a Constituţiei şi orice alte iniţiative care sunt necesare pentru a transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţeni şi pentru a asigura că voinţa cetăţenilor care s-a transmis extrem de puternic în cadrul acestui referendum şi anume că România trebuie condusă de oameni cinstiţi, corecţi, care respectă legea, această voinţă să fie transpusă în realitate. (...)", a spus Orban, potrivit Agerpres.

Orban a afirmat că delegaţia a prezentat poziţia PNL "de susţinere necondiţionată a propunerilor de revizuire a Constituţiei pe care le va formula preşedintele României la dezbateri în Parlament şi în cadrul referendumului de revizuire a Constituţiei".

"O spun apăsat. Nu cred că poate un partid politic din România, astăzi, care este reprezentat în Parlamentul României şi care vrea să supravieţuiască următoarelor alegeri să nu susţină voinţa exprimată de cetăţeni în cadrul referendumului convocat de preşedintele României", a precizat Orban, la finalul consultărilor delegaţiei PNL cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a afirmat că, din punctul său de vedere, ar fi o soluţie bună ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc odată cu alegerile prezidenţiale.

"Există o procedură privitoare la revizuirea Constituţiei, o procedură care stabileşte mai mulţi paşi. Din punctul meu de vedere, ar fi o soluţie foarte bună să se ajungă la referendum odată cu alegerile prezidenţiale, pentru că dacă tot organizăm scrutinul de alegeri prezidenţiale este şi mai bine şi mai potrivit şi mai ieftin ca să organizăm şi referendumul de revizuire a Constituţiei cu ocazia acestor alegeri", a susţinut Orban.

Liderul PNL a subliniat că aceste modificări trebuie să aibă loc cât mai repede posibil, motivând că anumite forţe politice ar putea folosi "practica tergiversării" pentru a amâna adoptarea acestor modificări în speranţa că poate nu vor fi adoptate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Odioasa, jalnica, sluga FETELEULUI care din greșeală intenționată ești președintele PARTIDULUI SODOMEI(P. N. L.) care nu va plac femeile tu vorbești ca ROMÂNIA trebuie condusa de oameni cinstiți și corecți sa știi ca nimenea nu este contra, dar cum facem cu tine SOMERULE care nu ți produci nici sarea care o consumi. Unde îți este CARTEA TA de munca, tu ești o paguba pentru societatea românească și ai uitat ca că jucai pe sarma pe muzica D. N. A. și strigai disperat ca din gura de șarpele frica cartușelor, CINE NU SARE PRIMEȘTE CONDAMNARE și acum vii ce sa ne demonstrezi trecutul tău plin cu probleme în justiție și cum te ai tăvălit în chinuri ca să nu faci pușcărie ca tu împreună CU SUGALAU, POPONAR, NAZIST, HITLERIST controlați justiția.Locul vostru este nu liberi și cocoțați în poziții importante LA PUSCARIE CU VOI TRĂDĂTORILOR DE TARA

    1. La pușcărie cu el. Trebuia condamnat dar DNA i-au mușamalizat dosarul. Hotul striga hoții. Era și este vinovat până în măduva oaselor. La pușcărie și cu Vasile Blaga , alt hot acoperit de DNA și Înaltă Curte. Acolo sunt doar judecători pusi cu mana de Iohannis , DNA și alte mâini nevăzute care condamna doar la comanda și șterg dosare tot la comanda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb