Ludovic Orban: "PNL susţine restructurarea Guvernului la 14 - 15 ministere"

Ziarul BURSA #Politică / 12 ianuarie 2018

Ludovic Orban: "PNL susţine restructurarea Guvernului la 14 - 15 ministere"

Partidul Naţional Liberal (PNL) susţine restructurarea Guvernului la 14 - 15 ministere, aşa cum este la nivelul ţărilor normale din Uniunea Europeană, a afirmat, joi, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Acesta a spus, potrivit Agerpres: "Nu văd ce rost au ministerele care sunt înfiinţate probabil după chipul şi asemănarea protejaţilor baronilor judeţeni ai PSD şi care au fost înfiinţate numai ca să dea funcţii unor slugi ale baronilor PSD pentru a le da satisfacţii. Nu văd ce sens are Minis-terul pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mai ales în condiţiile eşecului lamentabil al programului StartUp, în care am înţeles că din miile de solicitări nu s-au finanţat decât vreo 23 de solicitanţi; nu văd ce sens are Ministerul Apelor şi Pădurilor, oricum există Romsilva şi compania Apele Române; nu văd ce sens au ministere cum este Ministerul Energiei. Ce sens are să ai un minister al Energiei? Energia face parte din economie şi ar trebui să fie în cadrul Ministerului Economiei. Nu văd ce sens are ministrul Turismului oricât îl apreciază Tudose, din câte am văzut, pentru faptul că nu are obiect de activitate care să justifice existenţa unui minister".

El a mai arătat că PNL susţine reducerea numărului de secretari de stat la maxim o treime din cei exis-tenţi, cu cel puţin 30% a numărului de agenţii, oficii, autorităţi aflate în subordinea Guvernului, precum şi desfiinţarea unor servicii decon-centrate.

"Eu sper că prin această restructurare Tudose nu vrea să restructureze numai tribul de Teleorman, că tot a vorbit de triburi, ci toate triburile şi din Olt, şi din Constanţa şi din celelalte judeţe - tribul din Giurgiu, care au populat administraţia PSD-istă, consiliile de administraţie ale diferitelor companii de stat. (...) Practic, să elimine toate triburile de nepoate, amante, şoferi, beizadele pe care le-au plantat cu neruşinare şi nesimţire în funcţii publice fără niciun fel de concurs, fără niciun fel de pregătire profesională, numai pe baza carnetului de partid, şi, de asemenea, şi pe toţi lipitorii de afişe cu care au parazitat administraţia publică, au adus practic administraţia publică într-o stare absolut deplorabilă, ea nemaiservind cetăţeanul, ci având rolul doar de a servi baronii PSD", a susţinut liderul PNL.

Orban a afirmat că singurul lucru care îl mai împiedică pe Liviu Drag-nea să demareze procedura de demitere a premierului Mihai Tudose este nesiguranţa desemnării unui nou prim-ministru social-democrat: "Am convingerea că preşedintele Iohannis nu va mai nominaliza un premier de la PSD, ceea ce poate deschide drumul spre anticipate".

Ludovic Orban, PNL: "Guvernul nu a alocat 2% din PIB, în 2017, pentru înzestrarea Armatei"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut joi că, din informaţiile pe care le deţine, reiese că Guvernul nu a respectat angajamentul de a aloca 2% din PIB în 2017 pentru înzestrarea Armatei şi a afirmat că, în cazul în care această informaţie va fi confirmată de execuţia bugetară, ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi premierul Mihai Tudose ar trebui "să se ducă acasă".

Domnia sa a spus: "Din informaţiile pe care le avem, Guvernul nu a respectat angajamentul României luat în faţa partenerilor NATO şi anume acela de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei. Această informaţie care aşteptăm să fie confirmată de datele privind execuţia bugetară este o informaţie extrem de gravă care ne arată extrem de clar că actualul partid de guvernământ nu dă două cepe degerate pe angajamentele României în faţa partenerilor euro-atlantici şi că de fapt nu are de gând nici în 2018, conform declaraţiilor domnului Tăriceanu, să respecte acest angajament, şi anume 2% din PIB cheltuieli pentru înzestrarea Armatei. Un astfel de comportament arată că partidul de guvernământ şi coaliţia majoritară, în mod programatic, urmăresc ca România să fie marginalizată, să-şi piardă încrederea de care se bucură la nivelul UE şi la nivelul partenerilor euro-atlantici şi, de fapt, prin toate acţiunile lor duc o la marginalizare a României şi chiar la o posibilă izolare".

El a arătat că, potrivit informaţiilor, în 2017 pentru înzestrarea Armatei s-a cheltuit 1,8-1,85% din PIB.

"Aşteptăm datele oficiale, dar vă spun că informaţiile pe care le avem sunt clare că nu s-a respectat angajamentul României luat în faţa partenerilor de a aloca 2% din PIB Armatei. Dacă execuţia bugetară va dovedi acest lucru şi ministrul Apărării şi premierul trebuie să se ducă acasă, pentru că acest lucru este de-o gravitate uriaşă care pune în pericol credibilitatea României şi mai ales capacitatea României de a beneficia de încredere din partea partenerilor noştri", a subliniat preşedintele PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb