LUDOVIC ORBAN: "Profesorii care refuză predarea online nu mai au ce căuta în sistemul de educaţie"

S.B.
Politică / 2 octombrie 2020

"Profesorii care refuză predarea online nu mai au ce căuta în sistemul de educaţie"

Premierul Ludovic Orban a declarat că profesorii care refuză să predea online nu au ce să caute în sistemul de educaţie. Şeful Executivului a mai precizat, vineri într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei, că achiziţia tabletelor continuă la toate nivelurile, informează news.ro.

"Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să îşi exercite profesia şi chiar misiunea. Un profesor care nu face lecţii online acolo unde este necesară organizarea acestor lecţii online, dacă din zece ore face numai şase ore, patru ore, nu mai trebuie plătit, este simplu. Iar, dacă, refuză să predea online, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie, pentru că un profesor are obligaţia să se adapteze la orice situaţie. Job-ul lui este să transmită informaţii, cunoştinţele de la materia respectivă şi, în mod evident, şi multe alte valori, principii, să fie un model, dar are obligaţia să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoştinţe. Să fim cinstiţi, online-ul este deja un lucru care există în viaţa noastră. Toţi avem, cei mai mulţi conturi de Facebook, ştim ce înseamnă live-uri, cum să nu poţi să te adaptezi să predai online", a afirmat Ludovic Orban, vineri într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, acesta a vorbit şi despre achiziţia tabletelor şi a explicat că este un proces care continuă la toate nivelurile, prin inspectoratele şcolare, administraţiile locale şi ONAC.

"Deja există o pregătire pentru că în foarte multe judeţe se face fie în clasă, fie în sistem mixt, hibrid, fie sunt câteva sute de şcoli în care predarea se face în exclusivitate online. Procesul de achiziţie de tablete continuă la toate nivelurile, şi la nivelul Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi la nivelul inspectoratelor şcolare şi la nivelul administraţiilor locale, vom adapta ghidul solicitantului astfel încât fiind o cerere mai mare decât oferta vom verifica nivelul maxim al preţului de la 200 de euro la 250 de euro cel mai probabil. De asemenea, vom ţine cont de caracteristicile tehnice care sunt necesare astfel încât să nu impunem caracteristici tehnice nenecesare pentru desfăşurarea învăţământului online", a completat Orban, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Trecuse vremea peste ei, nici in acest ultim ceas nu construisera cei 4, 000 de km de autostrazi promisi in 1990 de catre parasutatii din Stepa Orientala, spitalele erau la pamant, politicienii dadeau vina unii pe altii pentru a-si scuza esecul! Nici veniturile nu erau grozave in Romania, pensii minime de $200/month, in loc de $900, salariul minim era de $300/month, in loc de $1, 000, IMM-urile erau distruse, multe de criza, acum politicienii pusesera Politia Politica pe populatie, pe doctori, pe profesori, pe cetateni! In medicina, medicii amenintau cetatenii cu moartea acasa de Covid, nebuneala IN LUME a ultimei parti a anului 2019 si a inceputului lui 2020! Bolile (cancer, diabet, de inima etc) nu erau rezolvate! Nu puneau mana pe excavator, pe lopata si ciment, nu doar in poza, pentru a construi primul tronson de autostrada, Capitala nu avea apa calda, metrouri supraterane, iar singurul metrou nou, construit in zece ani, se inundase cu mult dorita apa calda! Asta era realitatea, Regim de Crunta Exterminare in ultimii 30 de ani, silentios (cine nega asta se imbata cu apa rece, nu calda!!!, apa calda nu e, tovarasi!) la adresa cetatenilor prin medicina proasta (cazul fratelui lui Fl Salam si a multor altii) si salarii/income-uri de mizerie! Iar integrarile in NATO, UE fusesera cerute din afara, meritul politicienilor romani era mic! Bine de cei care plecau intr-o LUME CIVILIZATA!

    Draga sica, toti cei care nu te asculta trebuie pedepsiti. Cauta un alt popor care sa te merite pe tine si toata gasca in frunte cu joianis

    1. ROMANIA NAZISTA,mai tare ca GERMANIA lui HITLER. Nu conteaza ca MOR BATRANI,ADULTI ,TINERI si acum COPII,TOTUL PENTRU FRONT,TOTUL PENTRU VICTORIA PNL in ALEGERI ca NEPOTUL lui HITLER sa STAPANEASCA ROMANIA NAZISTA.!Si ca sa COMPLECTEZ,iata si OMOLOGII din fruntea GERMANIEI NAZISTE,:-HITLER-KWI,_RUDOLF HESS-ORBAN,-WILHEM FRIK,VELA,-FRANZ GUETNER,PREDOIU si nu ultimul dar cel mai nepregatit,KARL BRANDT, NELU TATARU. Oare cati ROMANI trebuie sa mai moara pana ce acesti DISTRUGATORI ai NATIEI ROMANE ,vor lua MASURILE care se IMPUN pentru ca TARA sa intre in NORMALITATE. Pai daca PONTA dupa COLECTIV cand au murit,65 de Romani si-a dat DEMISIA din feruntea GUVERNULUI,acum cand ne apropiem de 5000 de morti din cauza de COVID si ce este si mai TRAGIC,vreo 230000 de mii de Romani MORTI pentru LIPSA de TRATAMENTce merita,nu cumva TRANSPORTUL de URGENTA la TARGOVISTE.? ROMANII,sunt AMORTITI si ABULICI si chiar daca realizeaza ce li se intampla TAC. BRAVO NATIUNE de SOMNAMBULI.!

    Sica,de cand te-ai facut asa al dracului?Nu ti se potriveste.

    Sica, decide el de unul singur si soarta profesorilor! Adica, daca face doar 6 ore online din 10, nu trebuie sa primeasca vreun sfantz(in opinia lui Sica), cele 6 ore efectuate fiind de fapt, munca patriotica pe mosia Guwernului Organ, iar daca refuza sa faca ore online(caci poate nu a fost pregatit pt asa ceva) este dat afara definitiv din Invatamant, caci asa vrea Sica, indispus probabil dupa vreo betie crunta de a sa!

    Pai, daca va continua in stilul asta, atunci se vor elibera destule posturi in Invatamant, iar Sica alaturi de Plavan vor trebui sa coboare si sa predea la catedra, primul avand specialitatea de "fumuri, muzica si bauturi spirtoase" iar al doilea cu specialitatea "comert cu copii romani si achizitii frauduloase de vile si case"! 

    Pai ca un profesor sa predea online trebuie sa aiba si obiectele muncii:

    internet si laptop cu camera 

    in plus acestea trebuie date de minister

    este ca si cum strungarul s-ar duce in fabrica cu strungul de acasa, cu curentul lui, etc 

    1. Sa si le aduca de acasa,sa le cumpere,care e problema?Asa face guvernul in toate domeniile.Te obliga,iti pune cutitul la gat!Au un tupeu!Pai daca se poate,de ce nu?

    În opinia lu Mandolină...profesorii nu sunt oameni liberi ci sunt sclavii FIAREI la fel cum este el și guvernul lui de doi bani.

    Așteaptă la ușă profii roboți : îți bagă în cap integrala cu picamerul....

    Mai rau ca in comunism

    Asta e primul ministru? Este PNList?

    Cat suntem de prosti... 

    Doamneeee...

    Cu cine dracu sa mai votezi in tara asta. Mandolina sugativa il depaseste pe dragnea 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb