LUDOVIC ORBAN: "Se construieşte un monstru"

J.P.
Politică / 15 noiembrie 2021

"Se construieşte un monstru"

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban, a vorbit, la Digi24, despre proiectul politic pe care intenţionează să-l lanseze, după ce conducerea partiduliui a votat excluderea lui. El a spus că se va alia cu USR împotriva alianţei PSD-PNL, pe care o numeşte "un monstru". Orban a lansat, de asemenea, un nou atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Întotdeauna am venit cu ceva corect, ceva normal. De ce trebuie să fie neapărat ceva nou? Goana asta după noutate, după prospătură, de multe ori poate să ducă spre aventuri, spre riscuri. Eu cred că, înainte de a face experimente în viaţa publică sau în guvernare, trebuie în general să aplici modele care au fost validate, să gândeşti fiecare măsură foarte bine. Sigur, asta nu înseamnă să nu faci reforme, să nu încerci să îndrepţi lucrurile. Dar asta nu înseamnă neapărat noutate, înseamnă implementarea efectivă a unor modele de succes, care funcţionează în toată lumea", a spus Ludovic Orban, conform Digi24.

El a explicat de ce nu a plecat din PNL înainte ca Biroul Executiv al PNL să voteze excluderea sa din partid.

"Am spus că atâta timp cât am cea mai mică speranţă că PNL poate fi readus pe un drum corect, normal, în raport cu doctrina liberală, cu istoria, cu tradiţia PNL, cu angajamentele pe care le-am luat, nu voi pleca. Pe de altă parte astăzi, când văd că proiectul pe termen lung cu PSD este gata să se realizeze, pentru mine lucrurile sunt din ce în ce mai clare", a spus el.

"Foarte mulţi cetăţeni români care cred în proiectul liberal, care cred în ideile şi valorile liberale, care au crezut în noi la alegeri, nu mai sunt reprezentaţi. Astăzi, conducerea PNL, care a fost aleasă în mod nedemocratic, a pus ţara în mâna PSD", a adăugat Orban.

El a susţinut că această alianţă între PNL şi PSD a fost dorită şi de preşedintele Klaus Iohannis, care ar vrea să fie premier din 2024, "nu să se pensioneze".

Întrebat când ar urma să-şi lanseze noul proiect politic, Orban a spus: "Nu e o decizie simplă".

"În primul rând, pentru mine, e greu să merg înainte fără să mă mai uit în spate. Viaţa mea matură, 31 de ani, i-am petrecut în mişcarea liberală. În PNL am cei mai mulţi prieteni, cei mai mulţi amici, oameni cu care am cooperat. Din păcate, astăzi consideră că nu mai există nicio şansă ca PNL să fie aşa cum îl aşteaptă românii şi aşa cum am visat eu să fie", a spus Orban.

Întrebat dacă vor mai demisiona şi alţi liberali din partid, fostul preşedinte al PNL a spus: "Decizia este a fiecăruia în parte. Ce pot să vă spun cu siguranţă este că foarte mulţi membri ai PNL, foarte mulţi simpatizanţi şi cetăţeni care poate nu m-au votat m-au încurajat în acest demers. Şi astăzi, dacă ne uităm la peisajul politic românesc, putem constata că după această gravă trădare făcută de conducerea PNL, după realizarea acestei monstruoase coaliţii, cetăţenii români care vor democraţie autentică, servicii de calitate, o descurajare a parazitismului social, nu mai sunt reprezentaţi politic".

Orban a spus că e "o obligaţie morală" să creeze un nou partid.

"Am obligaţia faţă de oamenii care au votat PNL, să-i reprezint. Sunt multe lucruri care trebuie făcute în România care nu sunt neapărat noi, dar nu s-au făcut", a spus el, dând ca exemplu eliminarea pensiilor speciale.

"Se construieşte un monstru. Gândiţi-vă că această coaliţie, această întovărăşire reprezintă un pericol pentru democraţia din România, pentru că va avea tot, toate instituţiile, majoritatea consiliilor judeţene şi 90% dintre primari. Se va construi un monstru cu care va fi foarte greu de luptat", a adăugat el.

Orban spune că a ales calea "cea mai grea".

"Puteam să stau liniştit în PNL, să negociez conducerea PSD cu Iohannis. Eu am ales calea luptei", a adăugat el.

Orban a spus că îi va avea ca parteneri pe cei din USR-PLUS care "cu certitudine sunt democraţi şi respectă drepturile şi libertăţile.

"Nu ne-am înţeles pe toate punctele, e firesc, există diversitate de opinie, de aspiraţii, de interese, dar în mod clar cu cei din USR o să stăm umăr la umăr, pentru că va trebui să luptăm împotriva unor pericole majore pentru societatea românească", a spus el.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Decat zazania sterila si ura doctrinara cultivata de Orban mai bine o guvernare in liniste si pace. De furat s-a furat tot timpul, oamenii competenti oricum au fost dati deoparte de activistii de partid ai tuturor partidelor care s-au peridat, noi am pierdut de mult increderea in partide asa ca cine cu cine se aliaza la guvernare nu are importanta. Aliantele se fac intre partidele din parlamentul actual iar partidele din parlament sunt fix la fel. Orban, drum bun spre ghena de gunoi a politicii.

    1. stii cat de periculoasa poate sa fie o dictatura "in liniste si pace" ???

      in cazul in care un ti-ai dus viata sub o piatra in ultimii 2 ani ... au avut loc zeci, poate sute de incalcari ale Constitutiei - toate formal tipice UNEI DICTATURI !  

      Daca nu intelegi e simplu de explicat : sau nu ai intelegere juridica (pur si simplu) sau esti DE PARTEA SATANISTILOR DE LA CONDUCERE !!!  

      Cred ca ai o problema de intelegere functionala. Tot ce invoci tu ca s-a intamplat ca incalcari ale constitutiei s-a intamplat in timpul "democratiei" pe care tu o invoci, cea librala a lui Orban. Justitia noastra nu este functionala de mult timp iar in ce priveste incalcarea constitutiei oricum nu sunt prevazute pedepse asa ca nu mai aduce in discutie intelegerea juridica. O guvernare larga nu insemna neaparat dictatura fie ca iti convine sau nu ci este doar incheierea circului ieftin al unor indivizi de seama lui Orban. Ce vinde Orban am trait si nu functioneaza dupa cum si tu ai punctat.

    ""În PNL am cei mai mulţi prieteni, cei mai mulţi amici, oameni cu care am cooperat.""

    "..dar în mod clar cu cei din USR o să stăm umăr la umăr, pentru că va trebui să luptăm împotriva unor pericole majore pentru societatea românească"" Ludovic Orban 

    Opinie: 

    cooperarea ta cu ""cei mai multi prieteni, amici si lupta voastra umăr la umăr "" in gramada de rugbi provocata de tine cu ajutorul USR-ului si "" aur"" pt AUR doar pentru ambitiile tale de "gramada cere varf "" "sa stai linistit"" de-asupra gramezii pe care tu nu o concepi decat sa fii ""moţ "" nu a fost si nu va fi niciodata motivata sau justificata de " o obligaţie morală" fata de votantii PNL pe care i-ai dezamagit din momentul in care ti-ai "pus capul "" pentru prietenii tai "troieni"" sa-ti faci campanie in partid si nu ai realizat si nu realizezi ca ai luptat chiar impotriva ta din cauza monstrilor din capul tau , doar asa ca i-ai lasat sa ti se urce la cap “”nedemocratic” si ""nedenumiti "" decat "pericole majore  

    pentru societarea românească ""cum spui tu in virtutea inertiei tale de "leader autentic"" ce si-a pierdut ""momentul ""

    Exact cum si cetateanul Ludovic Orban nu a vrut sa lase din mana puterea ,si nici sefia PNL nici dupa congres . Si dupa ce a pierdut sefia partidului ( in ciuda unei campanii intense ,cu promisiuni si presiuni in toate organizatiile PNL din tara ) ,pt ca si d Orban L s a implicat cu aceleasi metode de horse trading pe care le acuza azi in negocierile PNL cu ...cine poate (dupa ce Orban Ludovic a facut tot ce era posibil sa arda toate puntile cat a fost seful PNL ). Domnul Orban ,lucrurile sunt prea recente si inca le stim si noi ,publicul simplu ,si supus amendariilor in avalansa -aparent singura politica in afacerile interne a PNL Orban !

    PNL are acest istoric al luptelor teribile la varf ,cu sefii aflati in pericol de ne alegere care aduc persoane din exterior si le acorda functiile de varf ...sperand sa treaca pasa proasta si sa ramana la varf . Intr un astfel de context ,dnul Antonescu l a adus ca vicepresedinte pe d Iohanis ...dvs l ati adus pe Rares Bogdan etc ...stiti dvs mai bine . Ca membru PNL si presedinte venit de acolo ,si d Iohanis avea dreptul la o preferinta . 

    Ca asta a fost actovitatea dvs cei (numiti mai sus ) 31 de ani ,ceea ce numiti dvs negociere : dam asta ca sa obtinem altceva ,aducem o persoana aici ,debarcam pe cine e challanger dincolo ...etc  

    Horse trading fara nici o legatura cu : politici pe termen lung privind conservarea a cea mai ramas din averea statului ,fructificarea averii de stat in sensul de a avea randament si sa poata sa dezvolte proiecte de integrare a tinerilor ,stabilizarea fortei de munca ,aaptarea la contextul in violenta schimbare la nivel global ,ca sa nu mai vorbim de foraj in Marea Neagra ,salvarea infrastucturii feroviare (peste tot in Europa acesta e trendul !) s a m d. 

    Proiect politic asta ar insemna ,nu sa risipesti banii ,impartiti pt parcuri de copiii, gradinite ,renovari de muzee etc (ca numai la atat ajung can se impart la mii e primarii !)

    deci Orban ,regret ca sunteti dezamagit de faptul ca PNL a votat alta persoana ,dar cei care au votat impotriva dvs au avut motivele lor ( care pot fi altele decat ce am listat eu ) dar au folosit aceleasi metode . Sa vedem daca aveti timp sa faceti partid inainte de alegerile anticipate iminente ,ca daca nu ,o sa aveti timp sa meditati la ceea ce ati dat cu piciorul in 2021 cu toata retorica belicoasa care a tras partidul in pozitiile blocate si fara aliati la acest moment ( si care vad ca o promovati si acum !). Acest limbaj de a exclude pe altii ( se intampla ca aceia au mai multe voturi !) in conditiile in care baza PNL e foarte subtire ,asta a dus partidul (fostul dvs partid ) la aceasta echilibristica ridicola ( si f nepopulara !). Si pe care cred ca o va plati foarte scump . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb