LUDOVIC ORBAN: "Trebuie să refacem acest învăţământ tehnic şi profesional, meseria e brăţară de aur"

A.B.
Politică / 27 noiembrie 2020

"Trebuie să refacem acest învăţământ tehnic şi profesional, meseria e brăţară de aur"

Premierul Ludovic Orban a afirmat, cu ocazia unei vizite de lucru efectuate vineri în Dâmboviţa, că trebuie să fie refăcut învăţământul tehnic şi profesional, deoarece "meseria e brăţară de aur", transmite News.ro.

"Obiectivul nostru este şi acela de a aduce sistemul de educaţie din România la situaţia care exista în urmă cu 15-20 de ani. Din păcate, în urmă cu aproximativ 15 ani de zile, a fost pus pe butuci învăţământul tehnic şi profesional. Trebuie să refacem acest învăţământ tehnic şi profesional, meseria e brăţară de aur. Un om care parcurge un liceu tehnologic, o şcoală profesională, dobândeşte o meserie şi îşi poate găsi un loc de muncă bine plătit. De asemenea, poate să evolueze ulterior în carieră", a declarat Ludovic Orban la Prefectura din Dâmboviţa, unde a fost semnat contractul prelabil cu reprezentanţii Companiei de apă.

Şeful Executivului a mai spus că cifra de şcolarizare trebuie să fie raportată şi în concordanţă cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii.

"Refacerea învăţământului tehnic, profesional, este un proiect de căpătâi al Guvernului pe care îl conduc. De asemenea, creşterea locurilor în facultăţile tehnice reprezintă un alt obiectiv şi dimensionarea cifrei de şcolarizare în concordanţă cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii pe care le avem", a spus Ludovic Orban.

Premierul are vineri o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, fiind însoţit şi de ministrul Economiei Virgil Popescu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asa e, Sica! Trebuie sa-i pregatiti bine profesional pe viitorii sclavi de pe Plantatiile Vestului! Sa ne amintim doar, cum in Situatia de Urgentza din primavara, in timp ce romanilor obisnuiti erau amendati cu zeci de milioane, pt tot felul de maruntisuri, slugoiul Garcea-Vela trimitea iobagii incolonati catre plantatiile Germaniei ca sa se infecteze cu Coronavirus, la ordinul sefei supreme, tanti Merkel!

    1. Dupa aceea nemtii au facut garagata si au spus ca muncitorii nostrii au venit infectati.Merkelita asta nu stiu din ce motiv nu iese la pensie,sa se odihneasca.A facut destul''bine''Europei.E o forma modernizata a lui Hitler.

      Ai văzut filmu "Greu de pensionat" cu Bruce Willis? Tot asa e și Merkel, o babă care inca mai poate servi sistemul.

      Alte băbăciuni sinistre înregimentare în armata FIAREI sunt Ursula, Lagarde, Kristalina Georgieva, etc 

    Lol. Nu mai puteți mă de educația din România. Vă doar fix în c...r de sistemul de educație. Drept dovadă salariile profesorilor au rămas aceleași în timp ce ale polițiștilor au crescut.

    Nu vă pasă. Pur și simplu. Și nu este o exagerare născută din părtinirile pe care le am. E realitatea obiectivă. 

    Când Cîțu spune că „învățământul și sănătatea nu trebuie să fie prioritate” (căutați videoclipul pe youtube). Când salariile și privilegiile adevăraților bugetari de lux (aparatul de represiune: securitate, armată, miliție) cresc cu nemiluita. Când indivizi precum cei din conducerea ASF au salarii de zece mii de euro și nu-și fac treaba. Când toate aceste lucruri se întâmplă, tu Orban, să vii să spui că trebuie să refaci învățământul și că „meseria e brățară de aur”, este ca și cum dai o flegmă infectă pe fața fiecărui profesor, elev și părinte din țara asta.  

    Ești o rușine națională meseriașule. Și tu și șeful tău.  

    1. Orban are dreptate.Intr-adevar:meseria e bratara de aur.Ar trebui sa se apuce si el sa invete o meserie.Niciodata nu e prea tarziu.Decat sa taie frunza la caini....

    ...din 4 în 4 ac. slogan se ejectează din goarnă ; implementat face bani. Pt. cine ??????.

    Meseria e sclavie curata, nu brățară de aur.

    Daca era brățară de aur, sute de mii de bugetake din toată țara își lăsau posturile vândute și se făceau sudori, dulgheri, coafeze, si altele similare.

    Mapamondu se îndreaptă spre sclavia provocata de roboți și inteligența artificială și Orban vrea sa școlarizeze sculeri-matriteri 

    1. Meserie bratara de aur- platita cu salariu minim sau pe undeva pe aproape. Meseria este pentru a nu muri de foame.Atat. Nu are nicio legatura cu aurul.

      Oamenii care sunt meseriasi lucreaza in particular,pe rupte,pentru a trai decent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb