LUDWIK SOBOLEWSKI:  "Strategia noastră va îmbunătăţi semnificativ profilul de risc al României"

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2014

Dezvoltarea pieţei de capital din România a fost punctul central al unei conferinţe organizată ieri de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în colaborare cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Bloomberg, la sediul de la Londra al BERD, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale. BERD precizează că acesta este primul dintr-o serie de evenimente care vor informa investitorii instituţionali cu privire la evoluţiile recente de pe piaţa de capital din România şi iniţiativa de a obţine statutul de piaţă emergentă. România este în prezent clasificată ca piaţă de frontieră în indici, precum cei ai MSCI.

Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski, a declarat: "Strategia noastră va îmbunătăţi semnificativ profilul de risc al României şi va crea mai multe oportunităţi pentru investitorii de portofoliu".

Autorităţile de la Bucureşti şi-au asumat o agendă extinsă de dezvoltare a pieţei de capital, care are scopul de a îmbunătăţi funcţionarea pieţei locale, de a creşte lichiditatea acesteia şi disponibilitatea produselor de pe piaţa de capital. BERD, cel mai mare investitor instituţional în România, susţine această agendă prin investiţii, asistenţă tehnică şi dialog politic, care ajută la dezvoltarea pieţei de capital locale. Banca a investit în ultimele IPO-uri ale distribuitorilor de gaze şi de energie electrică Romgaz şi Electrica şi a participat, de asemenea, în toate emisiunile de obligaţiuni corporative ale băncilor din ultimii doi ani, potrivit Agerpres.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde euro în peste 330 de proiecte în România, mobilizând pentru aceste proiecte peste 12 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ludwik Sobolewski, a declarat: "Strategia noastră va îmbunătăţi semnificativ profilul de risc al României şi va crea mai multe oportunităţi pentru investitorii de portofoliu". De ce D-zeu nu scapam noi de grandomaniile astea? Nu de altceva, poate dl.Sobolewki o fi fost pe cai mari pe unde-o fi fost el, dar BVB este un licurici la nivel national si international. Si nu ca structura comerciala, ci ca autonomie a activitatii sale de baza. Adica, depinde fundamental de decizia politica si fiscala. Deci, BVB ca atare nu poate avea o strategie pe care trebuie s-o aibe primul-ministru si ministrul de finante al Romaniei. Dar, tot asa cum pseudo-candidatii nostri la presedintie "vor crea locuri de munca", "vor dezvolta economia si infrastructura", "vor bla-bla-bla", tot asa si dir.gen.al BVB "are ca strategie imbunatatirea profilului de risc al Romaniei". Zau, ce naiba se intampla cu oamenii astia? Cand se trezesc in fata auditoriului, in salile hotelurilor de lux, ii apuca pandaliile de grandomanie? Of-of-offff... Una e sa fii relaxat si sa lucrezi in treaba ta, de dir.gen. al unei institutii ca BVB si alta este sa-ti stabilesti strategii care sa trimita Romania in p..a cu satelitu', ma scuzati, dar mi se pare asa de exagerat ca imi vin in gand numai bancuri obscene.

    Alta: cica "va crea multe oportunitati pentru investitorii de portofoliu". Pai cum? Cum poate determina un biet dir.gen.al BVB, strain de tara, de limba si de oameni politici, sa creeze oportunitati pentru investitorii de portofoliu? Care investitori, straini sau romani? Ce portofoliu, format din ce? Pai numarul societatilor cotate la BVB poate creste doar daca comerciantii/producatorii din Romania vor vrea sa se finanteze prin intermediul BVB, pentru dezvoltare... Dar cine se mai dezvolta azi in Romania? Renault-Dacia? Ford? Cine altcineva mai are nevoie de bani ca sa dezvolte activitatea aici? Pai strainii au nevoie doar de mana de lucru ieftina si buna, rezolvand problema transferului de profit prin negocierea cu sistemul bancar, sa nu cumva sa afecteze stabilitatea monedei noastre nationale, adica "leul" (nu RON-ul, cum gresit se exprima toti neavenitii, care mai de care mai cu functii peste tot prin administratia romaneasca). In sfarsit, asta mai lipsea: grandomania unui om adus din strainatate asa cum aduc cluburile antrenorii straini, sau poate arbitrii straini.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb