.lumen a strâns fonduri de 1 milion de euro într-o zi de la investitori privaţi europeni, prin intermediul SeedBlink

A.F.
Companii / 18 iulie

.lumen a strâns fonduri de 1 milion de euro într-o zi de la investitori privaţi europeni, prin intermediul SeedBlink

.lumen, startup-ul românesc dedicat îmbunătăţirii mobilităţii persoanelor nevăzătoare şi cu deficienţe de vedere, a reuşit să strângă 1 milion de euro de la investitori privaţi într-un timp record. Această realizare a avut loc în urma unui eveniment extraordinar de pitch, organizat pe 16 iulie, unde peste 600 de investitori s-au adunat pentru a-l asculta pe Cornel Amariei, CEO şi fondator al .lumen, care a vorbit despre viziunea şi tehnologia inovatoare a companiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform unui comunicatului, interesul ridicat pentru oportunitatea de investiţii oferită de .lumen a fost evident încă de la eveniment. Prezentarea convingătoare a lui Cornel Amariei a evidenţiat potenţialul transformator al ochelarilor pentru nevăzători produşi de .lumen, care utilizează tehnologia PAD AI (Pedestrian Autonomous Driving) pentru a reproduce funcţionalităţile unui câine ghid. Această abordare revoluţionară a tehnologiei de asistenţă a captat interesul celor peste 600 de investitori prezenţi, ducând la atingerea rapidă a obiectivului de 1 milion de euro.

Succesul acestei runde de finanţare a fost facilitat de SeedBlink, platforma all-in-one de investiţii şi equity management. Infrastructura solidă a SeedBlink în Europa şi gama sa completă de servicii au oferit contextul ideal pentru ca .lumen să atragă investiţii în mod eficient. Platforma SeedBlink permite companiilor europene de tehnologie să acceseze, să gestioneze şi să tranzacţioneze capital în toate etapele de creştere prin simplificarea procesului de investiţii, sprijinind astfel companii precum .lumen în fiecare etapă a parcursului lor.

Cornel Amariei, CEO şi fondator .lumen, declară: "Această rundă de finanţare record pe SeedBlink este o dovadă a potenţialului de inovaţie din România. Deşi raportul European Innovation Scoreboard al Comisiei Europene clasează România ca fiind cea mai puţin inovatoare ţară din UE, noi credem că România poate oferi lumii inovaţii care schimbă vieţi. Mulţumim tuturor celor care împărtăşesc această convingere!"

Ionuţ Patrahau, Managing Partner SeedBlink, a subliniat, de asemenea, importanţa acestei runde de finanţare: "Susţinerea startup-urilor precum .lumen este un act puternic de încredere în inovaţie şi în spiritul antreprenorial. Antreprenorii sunt elementul vital al economiei noastre moderne. Ei sfidează status quo-ul, depăşesc limitele tehnologice şi creează soluţii care îmbunătăţesc vieţile. În cazul .lumen, activitatea lor merge dincolo de afaceri; ea atinge însăşi esenţa demnităţii umane asigurând mobilitate şi independenţă persoanelor nevăzătoare. Impactul lor este evident, imediat şi transformă vieţile nevăzătorilor. Totodată, această investiţie contribuie la progresul tehnologic şi incluziunea socială, beneficii de care vor avea parte şi generaţiile viitoare."

Activitatea .lumen este susţinută de co-investitori cheie precum Consiliul European pentru Inovare şi fondul de investiţii Venture to Future Fund, care au contribuit cu 4 milioane de euro în cadrul rundei de finanţare în valoare totală de 5 milioane de euro. Fondurile obţinute vor susţine planurile strategice ale .lumen, inclusiv lansarea seriei limitate de ochelari în ultimul trimestru al 2024 şi intrarea pe piaţa din SUA în ultimul trimestru din 2025. Compania îşi propune să vândă 10.000 de perechi de ochelari până la sfârşitul anului 2026 pentru a contribui la independenţa şi siguranţa persoanelor cu deficienţe de vedere din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb