Lunic Franchising and Consulting a coborât sub pragul de 5% deţinere la Sphera

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 septembrie 2021

Creştere de 22,4% pentru acţiunile SFG, de la începutul anului

Lunic Franchising and Consulting Ltd., companie deţinută de Lucian Vlad şi înregistrată în Limassol, Cipru, a ajuns, în data de 2 septembrie, la o deţinere de 4,69% din Sphera Franchise Group (SFG), sub pragul de 5% faţă de care este necesară raportarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat al operatorului lanţurilor de alimentaţie publică, remis BVB.

La jumătatea acestui an, Lunic Franchising and Consulting Ltd avea 10,84% din Sphera Franchise Group, conform raportului semestrial al companiei. La listarea Sphera din noiembrie 2017, Lucian Vlad vânduse 22,34% din companie, pachet pe care-l deţinea prin Lunic Franchising and Consulting Ltd, rămând cu o deţinere de 10,99%, prin Anasa Properties SRL. În noiembrie 2019 a transferat pachetul de aproape 11% de la Anasa Properties la Lunic Franchising and Consulting.

Pentru primele şase luni ale acestui an, compania, ce operează lanţurile restaurantele Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a raportat un profit net la nivel consolidat de 5,2 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 22,36 milioane de lei, în condiţiile în care vânzările în restaurante şi-au revenit puternic, cu o creştere anuală de 46%, la 444,54 milioane de lei.

Conform raportului, după o lungă perioadă de instabilitate cauzată de pandemia Covid-19, Sphera Franchise Group a încheiat trimestrul al doilea din 2021 cu rezultate record, înregistrând cel mai bun trimestru secund din istoria companiei, cu vânzări consolidate de 233,1 milioane de lei, respectiv o creştere de 119% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

După ce a fost lovită sever de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei Covid-19, ceea ce s-a văzut şi în preţul acţiunii ce a atins minimul istoric de 11,9 lei în noiembrie anul trecut, acum, cotaţia SFG se află pe un trend ascendent pe termen mediu. De la începutul anului, preţul acţiunilor companiei are o creştere de 22,45%.

Pe lângă Lunic Franchising and Consulting, la jumătatea anului, Tatika Investments (Cipru) avea 28,23% din acţiunile SFG, iar Computerland România - 20,53% şi Wellkept Group (România) - 16,34%. Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea.

Faţă de preţul acţiunii SFG de la finele săptămânii trecute, evaluarea bursieră a Sphera Franchise Group se ridica la 698,39 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb