LUPTA PENTRU CAPITALĂ: Dreapta politică, unită "în cuget şi-n simţiri", dar fără PMP

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 3 august 2020

Dreapta politică, unită "în cuget şi-n simţiri", dar fără PMP

O eventuală candidatură a lui Traian Băsescu pentru funcţia de primar general ar da peste cap calculele Alianţei PNL-USRPLUS

Liderii PNL şi USR-PLUS au parafat, după îndelungate negocieri, alianţa care, în opinia simpatizanţilor şi membrilor celor trei partide politice, ar reprezinta unica soluţie pentru înlăturarea reprezentanţilor PSD din fruntea administraţiei publice a Capitalei, la alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie.

Imediat după semnarea înţelegerii şi aprobarea candidaţilor, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş au susţinut că unirea forţelor politice de dreapta va duce la înfrângerea Gabrielei Firea şi a PSD la Bucureşti.

O dreaptă însă căreia îi lipseşte o treime din putere, dacă ţinem cont de faptul că PMP, partidul fondat şi condus din umbră de Traian Băsescu, a fost exclus din negocierile care s-au finalizat sâmbătă dimineaţă, deşi se află la guvernare alături de liberali din noiembrie 2019.

Gestul lui Orban, Barna şi Cioloş nu a rămas netaxat de Traian Băsescu, care a anunţat că ar putea intra în cursa pentru Primăria Capitalei, susţinut de PMP, ceea ce ar avea drept rezultat reducerea numărului de voturi pe care le-ar putea primi Nicuşor Dan, candidatul noii alianţe politice pentru Bucureşti. De altfel, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a afirmat că formaţiunea sa nu va avea o problemă să intre pe cont propriu în aceste alegeri locale, atât timp cât nu a fost acceptată ca parte din înţelegerea semnată între liberali şi Alianţa USR-PLUS.

"PMP este un partid pe propriile picioare, trecut prin toate competiţiile, obţinând validări din partea cetăţenilor. Şi la alegerile acestea locale vom merge singuri în toate localităţile, în toate judeţele, vom cere românilor din nou încrederea", a spus Eugen Tomac.

După parafarea acordului privind alianţa partidelor de dreapta, Nicuşor Dan a afirmat că "bătaia de joc la adresa bucureştenilor trebuie să ia sfârşit".

Protocolul semnat de reprezentanţii celor trei partide prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.

Conform protocolului, USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL - la sectoarele 3, 5 şi 6. La Sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), Sectorul 2 - Radu Mihai (USR), Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL), Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS), Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL) şi Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL). Candidatul comun pentru Primăria Capitalei este Nicuşor Dan, iar unul dintre viceprimari ar urma să fie Vlad Voiculescu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat: "Dreapta modernă, pro-europeană, s-a unit într-un proiect comun pentru Bucureşti. După săptămâni de discuţii, de analize, de evaluări, partenerii din USR-Plus, împreună cu noi cei din PNL am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru Bucureşti şi o viaţă de calitate mai bună pentru fiecare bucureştean. Proiectul care ne-a unit este proiectul care trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism şi dezastruos în care a fost guvernat Bucureştiul".

Preşedintele USR, Dan Barna, a spus: "În 23 februarie am pus o fotografie cu Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu în care încercam să îi conving ce grozav ar fi să preia o astfel de echipă Bucureştiul. Sunt convins că această opţiune reală, credibilă, profesionistă va convinge bucureştenii că avem o alternativă şi o metodă de a scoate definitiv PSD de la Bucureşti. Cine nu susţine această echipă o susţine pe Gabriela Firea".

Nicuşor Dan, candidatul celor trei formaţiuni politice pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat: "Ştiu că nu a fost uşor pentru cele trei partide să susţină candidatura mea independentă, care devine astfel oficială. Sunt bucuros că cele trei partide au reuşit să aibă o echipă comună de candidaţi şi la sectoare. În politică este important să asculţi ce vor oamenii pe care tu vrei să îi reprezinţi. Există o majoritate mare de oameni în Bucureşti care spun că oraşul se îndreaptă într-o direcţie greşită şi care ne spun: veniţi să ne salvaţi de PSD!".

Referitor la noua alianţă, actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că o dezgustă manipularea pe care o practică partidele de dreapta cu privire la candidaţii pentru alegerile din municipiul Bucureşti. "S-a unit dreapta! (...) Dacă nu ar fi de râs, ar fi chiar de plâns! Asta era problema naţională! Asta era problema Capitalei! Aveam de toate, dar nu aveam dreapta unită! Unită să ce? Să fure? Să mintă? Să aducă în posturi-cheie semidocţi, rubedenii, să transfere haosul din Guvern la Primărie? Să dea tunuri de genul Unifarm? Să dea retrocedări de genul tranzacţiei pentru fraţii Micula, să scoată patrimoniul la vânzare pe 2 lei, să readucă cele 4-5 firme căpuşă care au subjugat bugetul Capitalei? Asta au făcut la guvernare, asta vor să facă şi prin primării şi consilii judeţene! (...) Spun de 4 ani şi repet: dotarea spitalelor, modernizarea transportului public, consolidarea clădirilor cu bulină, construirea de pasaje şi poduri sunt probleme pur şi simplu! Care trebuie rezolvate, nu catalogate! Pentru care e nevoie de oameni implicaţi, muncitori, bătăioşi, cu dorinţa de a răsturna munţii pentru oameni. Aţi văzut vreunul cu aceste semnalmente în poza de dreapta unită? Cea care a închis spitale, a amputat pensii şi salarii acum câţiva ani şi a gestionat dezastruos pandemia anul acesta?", a scris Gabriela Firea pe pagina sa oficială de Facebook.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Hahaha! Astia reprezinta Dreapta politica??? Poate se masturbeaza cu mana dreapta!! Sa fim seriosi!

    Pai, drepta presupune, nationalism, apararea credintei si a valorilor nationale si traditionale, familie crestina, masuri economice luate in sens national, conservatorism si suveranism! Astia sunt de centru stanga(PNLeprele) si de extrema stanga-progresista(USR), ambele formatiuni fiind sclavetii lui Soros si ai Noii Securitati!  

    1. Nu stiu cum s-a ajuns la asta, poate PMP a cerut mai mult decat i s-ar fi dat, poate s-a considerat ca vine cu un balast prea mare, cine stie... Totusi PMP nu este partid democratic nici nu este de dreapta, nici nu are ce cauta intr-o lume evoluata. O hazna a trecutului, cu securisti/informatori tenebrosi de care ne scapa trecerea timpuli daca nu am fost in stare sa facem o lege a lustratiei operanta.

    Cum au negociat, că de fapt, au lăsat sectoarele PSD-ului. Iar Băsescu va rupe de la Nicușor Dan, ceea ce o avantajează pe Firea.

    Care dreapta, cu politicile pentru homosexualitate ale celor de la USR? USR s-a opus locuințelor sociale și construcției Spitalului „Sf. Vasile cel Mare” din sectorul 1!

    Dreapta care a aruncat peste bord candidați capabili cu campanii în desfășurare? Cu ce e mai buna Armand ca Ciceală? Sper sa nu câștige franțuzoaica

    PNL și USR au numit o anonimă de la PLUS drept candidat la primăria sectorului 4, contra lui Băluță, pe care tot liberalii l-au ofertat, că are peste 60% din simpatia locuitorilor.

    Cu asa dreapta ne vedem obligați să votam PSD

    1. Din pacate, si pe acest partid a pus mana Noua Securitate, prin securistii ei, Ciolacu, Tudose, Grindeanu si altii!

    ... si atat de previzibili incat e aproape plictisitor.

    M-a amuzat insa alegerea numelor - Larisa, Natalia... nume romanesti tipice :-)

    Umor involuntar, 

    1. Chiar ca esti Prostu' satului, de fapt al catunului, caci satul e prea evoluat pt tine!

      Felicitări Țepeș:esti inconjurat de femei și nimeni nu te contestă deși rămâi un idiot

      Iar ai aparut din Boscheti, bai sugaciule? Acum cui i-o mai sugi? USR-istilor progresisti si neomarxisti? Limbi placute iti doresc!

      Esti un travestit al postarilor aducand în ecuație si nume de femei, ce mai o mizerie de om, un rebut social !

      Femeile au postari din 2 in 2minute, respectiv 12,07,12,09,12,11,12,13-un maxim pentru tine la capitolul potenta!

      Mister Anonimus, cretinismele tale tale se datoreaza si faptului ca esti o curiozitate a naturii, fiind rezultatul unei partide de sex anal!! Probabil, ca de aici ti se trage si spiritul tau anal-itic!

      Am inteles si de ce nu iti nickname identificativ! Pt ca vrei sa-ti ramana anonima Prostia in stare pura, ce te caracterizeaza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb