Luxul familiei Dragnea, întreţinut de Tel Drum

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2018

Liviu Dragnea - sursa Facebook Rise Project - Teleorman Leaks

Liviu Dragnea - sursa Facebook Rise Project - Teleorman Leaks

Valiza cu documente şi informaţii de la societatea Tel Drum a adus, ieri, primele reacţii ale şefului PSD, Liviu Dragnea. Imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Liviu Drag­nea a spus: "Există nişte instituţii ale statului de drept: DNA. Eu nu am nicio legătură cu acea valiză. Poze cu mine cred că sunt mii în această ţară. Mie, Tel Drum nu mi-a plătit nicodată, nimic. Dacă sunt mailuri între fiul meu şi Petre Pitiş (n.r.- directorul general al Tel Drum) să fie sănătoşi şi să explice. Dacă acele documente sunt reale, dacă nu cumva sunt documente plecate din DNA să ajungă în Teleorman şi apoi la Rise Project, să fie analizate de DNA".

Publicul aşteaptă informaţiile din valiza Tel Drum, despre modul în care această societate plătea facturile şi escapadele şefului PSD, Liviu Dragnea. Până acum, din cei 64 de GB de pe hard-disk-ul negru, din informaţiile stocate pe stick-uri USB şi din alte documente, Rise Project a publicat numai câteva poze şi un singur articol. Dintre fotografiile publicate, doar într-una se vede, în prim-plan, liderul PSD, cu barbă, undeva, în Brazilia. În rest, o poză cu o domnişorară întinsă pe capota unei maşini, o alta cu doi bărbaţi îmbrăţişaţi care stau lângă trei adolescente şi... cam atât.

Primul articol dedicat investigaţiei, o aduce în prim-plan pe Nicoleta Pene, directorul economic al firmei Tel Drum, care ţinea o evidenţă strictă a contractelor pe care societatea le avea cu firmele deţinute de Valentin Ştefan Dragnea, fiului liderului PSD. Pene este persoana care ştie totul despre plăţile făcute către aceste firme, despre plata escapadelor grupării din jurul lui Liviu Dragnea în Brazilia, Austria, Marea Britanie, Maldive, precum şi despre anumite cheltuieli făcute cu dedicaţie.

Cum ar fi o factură de peste 14500 de euro plătită pentru utilarea unei bucătării de vară din reşedinţa din Alexandria a familiei Drag­nea. Totodată, 78.000 de euro au fost plătiţi de Tel Drum pentru tunarea autoturismului deţinut de fiul lui Liviu Dragnea. Filmări cu drona ale palatului şefului PSD şi o menţiune despre modernizarea unei vile mamut din staţiunea Mamaia, imobil al cărui proprietar nu este menţionat. În primul articol, la atât se opreşte legătura dintre Tel Drum şi familia Dragnea. Mai este inserată o informaţie conform căreia soţul magistratei Simona Marcu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a încasat de la Tel Drum un cec de 15.200 lei.

Probabil că în zilele următoare vom asista la noi dezvăluiri, pe care jurnaliştii de la Rise Project au tot dreptul să le publice, în ciuda a ceea ce spunea actual senator social-democrat Robert Cazanciuc, fost ministru al justiţiei pe vremea când premier era ruda sa, Victor Ponta.

Este mai puţin important ce trebuia să facă persoana care a intrat în posesia valizei. Dacă ea va fi descoperită, este posibil ca poliţiştii să îi întocmească un dosar penal pentru infracţiunea de nepredare către Poliţie sau către firma Tel Drum a bunului găsit.

În privinţa sursei care a fost contactată de cel care a găsit valiza, jurnaliştii care au primit informaţiile sunt protejaţi inclusiv de deciziile Curţii Europene a Drepturilor Omului şi de deciziile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la protejarea identităţii sursei, dat fiind faptul că este vorba despre informaţii ce satisfac interesul public. Totodată ei au dreptul să publice oricând şi orice din valiza respectivă, solicitând şi punctul de vedere al persoanelor care apar în pozele respective sau la care fac referire documentele.

Ce interesează cu adevărat sunt plăţile efectuate în interesul personal al lui Liviu Dragnea sau al vreunui membru al familiei sale. Faptul că există documente care ates­tă această finanţare, trebuie să atragă atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru demararea cercetării penale a tuturor informaţiilor din valiza respectivă. Mai ales că din ele reiese şi modul în care, anul trecut, Tel Drum aproape că a fost devalizată, de milioane de euro, ajungând în primăvara anului 2018 să solicite insolvenţa, procedură ce a fost respinsă de instanţă.

Procurorii ar trebui să afle şi cine "a scăpat" valiza...mai puţin cum a făcut-o. Pentru că, dacă ea provine de la oameni din servicii, avem o problemă. Iar aceasta are o denumire: şantaj. Iar oamenii respectivi ar trebui aduşi în faţa legii, chiar dacă s-au debarasat de valiza respectivă. Ei ar trebui să răspundă deoarece ştiau despre probele respective şi nu au sesizat instituţiile abilitate ale statului: DNA, DIIICOT, Parchetul General.

Până atunci, şeful PSD ne-a prezentat, ieri, în Parlament, două valize: una plină cu gogoşi, iar alta cu dosare ale preşedintelui Klaus Iohannis care au fost clasate de procurori. Nu este prima dată când Drag­nea, confruntat cu propriile probleme, încearcă să mute atenţia spre preşedinte sau spre aşa numitul stat paralel.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta-i Romania in prag de Centenar: infractorul la Parlament si Presedintele "cuc" la Cotroceni!. 

    Hotii in loc sa plateasca, fac legi in favoarea. Lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb