MACRO NEWSLETTER 17 decembrie 2013

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 decembrie 2013

MACRO NEWSLETTER 17 decembrie 2013

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o nouă contracţie neaşteptată în decembrie 2013, conform valorilor preliminare ale indicilor PMI de la Markit Economics. Indicele agregat al industriei prelucrătoare a scăzut până la 47,1, cel mai redus nivel din ultimele şapte luni, de la 48,4 în luna precedentă (o valoare sub 50 arată contracţie), în condiţiile în care indicele producţiei a scăzut până la 45,3, de la 48 în noiembrie 2013. Sectorul serviciilor a înregistrat, de asemenea, o contracţie accentuată, în condiţiile în care indicele PMI a scăzut până la 47,4, de la 48 în luna anterioară. La nivelul sectorului privat, contracţia activităţii a avut loc pe fondul creşterii presiunii asupra marjelor de profit, în condiţiile menţinerii tendinţei de creştere a preţurilor materiilor prime şi a scăderii preţurilor produselor finite. Numărul angajaţilor a continuat să scadă, pe fondul declinului comenzilor noi.

(sursa:Markit Economics)

Activitatea în sectorul privat din Germania şi-a temperat peste aşteptări expansiunea în decembrie 2013, conform valorilor preliminare ale indicilor PMI de la Markit Economics, pe fondul creşterii indicelui industriei prelucrătoare până la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a crescut până la 54,2 de la 52,7 în luna precedentă (o valoare peste 50 arată expansiune), în condiţiile în care indicele producţiei a crescut până la 57,5, cel mai ridicat nivel din ultimele 31 de luni, de la 54,9 în noiembrie 2013. Indicele PMI din sectorul serviciilor a scăzut până la 54, de la 55,7 în luna anterioară. Expansiunea activităţii a avut loc pe fondul creşterii presiunilor asupra marjelor de profit, în condiţiile în care costurile materiilor prime au înregistrat cea mai rapidă creştere din ultimele 14 luni, iar preţurile produselor finite au scăzut.

(sursa: Markit Economics)

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a accelerat creşterea anuală în noiembrie 2013 până la 3,8%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, în condiţiile în care creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a accelerat creşterea anuală până la 4,3%, de la 3,7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare similare. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a accelerat creşterea anuală până la 0,8%, de la 0,2% în luna anterioară, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%.

(sursa: NBP)

Preţurile producătorilor industriali din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2013 până la 0,7%, de la 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Preţurile materiilor prime şi-au accelerat declinul anual până la 3,3%, de la 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 2,6%, iar preţurile energiei şi-au accelerat declinul anual până la 1,5%, de la 1,2% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%.

(sursa: BLS)

Preţurile producătorilor industriali din Cehia şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2013 până la 0,7%, după o stagnare în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un declin de 0,4% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au temperat declinul anual până la 0,2%, de la 0,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%, iar preţurile energiei şi-au menţinut creşterea anuală la 3,8%, pe fondul unei stagnări lunare.

(sursa: CZSO)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb