Macromex vizează ca 30% din business să fie online până la finalul lui 2024

F.D.
Companii / 11 decembrie 2023

Macromex vizează ca 30% din business să fie online până la finalul lui 2024

Macromex, accelerează procesul de digitalizare alături de VTEX, după rezultatele pozitive obţinute odată cu migrarea pe noua platformă. Astfel, compania va lansa un marketplace B2B pentru HoReCa şi retail în viitorul apropiat. Totodată, Macromex vizează ca 30% din business să fie online până la finalul lui 2024, datorită soluţiilor VTEX, platforma enterprise de comerţ digital cu ajutorul căreia brandurile şi retailerii îşi gestionează operaţiunile de comerţ la nivel global, conform unui comunicat de presă al companiei.

Alături de VTEX, Macromex a dezvoltat două magazine online B2B - Bocado.ro, dedicată specialiştilor din HoReCa, şi Mercadi.ro, dedicată resellerilor - proprietarilor de magazine alimentare. În 2021, primul an de la lansare, Macromex a tranzacţionat peste 20 de milioane de euro prin cele două noi canale online de vânzare.

"Am ales VTEX pentru că este o soluţie SaaS flexibilă şi o platformă internaţională care evoluează în funcţie de cerinţele numeroşilor clienţi din întreaga lume. De asemenea, am găsit un partener de încredere, care ne oferă posibilitatea unei implementări personalizate, adaptate nevoilor noastre. Astfel, datorită capabilităţilor VTEX, peste 6.000 de clienţi din HoReCa au creat cont pe Bocado.ro, peste jumătate dintre comenzile clienţilor Macromex fiind procesate prin magazinul online, iar până la final de an estimăm că vom depăşi tranzacţii de 30 milioane de euro", declară Albert Davidoglu, CEO Macromex.

VTEX a sprijinit Macromex în dezvoltarea celor mai importante platforme ecommerce B2B pentru HoReCa şi retail, implementând cerinţele specifice celor două domenii, de la funcţionalităţi personalizate la design, care să îndeplinească nevoile utilizatorilor şi să ofere o navigare uşoară.

"Prin parteneriatul puternic cu Macromex, ne bucurăm să contribuim la accelerarea procesului de digitalizare în industriile HoReCa şi retail, facilitând gestionarea mai eficientă a comenzilor online prin tehnologii moderne şi capabilităţi unice pentru dezvoltarea business-urilor Macromex şi ale clienţilor companiei. Integrând VTEX cu sistemul ERP folosit de Macromex, sunt asigurate avantaje pe termen lung, prin automatizarea procesării datelor şi reducerea erorilor umane în gestionarea comenzilor online. Astfel, asigurăm o viteză mai mare de procesare a comenzilor de aprovizionare pentru fiecare business, un control mai bun al comenzilor, predictibilitate privind situaţia financiară a companiei prin actualizarea în timp real a plăţilor şi multe alte opţiuni avantajoase pentru business-urile din HoReCa şi retail", explică Santiago Naranjo, Chief Revenue Officer al VTEX.

Continuarea procesului de digitalizare - urmează deschiderea marketplace-ului

După implementarea cu succes a magazinelor online pentru business-uri din HoReCa şi retail, Macromex continuă procesul de digitalizare alături de VTEX, pentru lansarea unui marketplace integrat în cele două platforme. Primii selleri din industria alimentară vor fi listaţi în noul marketplace B2B, Bocado.ro, până la final de 2023, oferind astfel clienţilor din HoReCa posibilitatea de a adăuga în aceeaşi comandă produse de la furnizori diferiţi, beneficiind de o eficientizare a procesului de aprovizionare.

"La Macromex, căutăm întotdeauna cei mai buni furnizori pentru a asigura servicii şi produse de cea mai bună calitate. De aceea, analizând diverse soluţii pentru construirea platformelor pe care le dorim, am văzut în VTEX soluţia potrivită pentru clienţii noştri şi care practic ne oferă funcţionalităţile de care aveam nevoie pentru a conecta producătorii locali cu restaurantele.

Toate aceste capacităţi sunt active valoroase pentru proiectele noastre deoarece ne aşteptăm ca 30% din întregul business Macromex să fie online până la final de 2024, respectiv ca 60% din business-ul nostru să fie online dacă ne referim exclusiv la segmentul de comerţ tradiţional şi industria ospitalităţii. Astfel, pentru noi, VTEX nu este doar un furnizor de servicii IT, ci este un partner care ne ajută să devenim un jucător important în comerţul digital din România", adaugă Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Astfel, prin trecerea de la o platformă de o complexitate mai scazută la un întreg ecosistem cu funcţionalităţi moderne, cum este platforma VTEX, Macromex se diferenţiază de competiţie, reuşind să scaleze şi să devină una dintre principalele destinaţii de achiziţie online pentru clienţii din HoReCa şi retail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb