Macron anunţă că va lua "decizii dure" pentru a opri "vestele galbene"

L.A.
Internaţional / 17 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că intenţionează să ia "decizii dure" pentru a opri protestele "vestelor galbene" în urma incidentelor violente din acest weekend de la Paris, scrie Politico.

Acesta a fost al 18-lea weekend consecutiv de proteste ale "vestelor galbene" şi a coincis cu încheierea unei dezbateri naţionale declanşate de Macron. Protestatarii au vandalizat magazine şi restaurante de pe Champs-Elysees, iar poliţia s-a folosit de tunuri cu apă pentru a dispersa oamenii.

"Doresc ca decizii dure să fie luate cât de curând posibil pentru ca acest lucru să nu se întâmple din nou. Multe au fost făcute din noiembrie, dar protestele arată că în privinţa acestui subiect, încă nu suntem unde vrem", a scris Macron pe Twitter.

Macron şi-a întrerupt o vacanţă la schi alături de soţia sa în sudul Franţei pentru a se întoarce la Paris şi a condamna violenţele, mai scrie publicaţia.

"Ce s-a întâmplat astăzi pe Champs-Elysees nu mai poate fi numită o demonstraţie. Aceştia sunt oameni care vor să distrugă Republica, cu riscul uciderii unor persoane. Toată lumea care a fost acolo este complice", a afirmat Macron tot pe Twitter.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat astăzi, că unii dintre protestatari "sunt persoane foarte violente care au venit doar ca să vandalizeze şi să se lupte", mai informează Politico.

Protestele au început ca răspuns la creşterea preţului la carburanţi însă s-au transformat în timp într-o respingere a mandatului lui Macron.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Toata lumea care a fost acolo este complice " afirma Macron .O constatare la fel de valabila si pentru manifestarile generatoare de violenta de la noi.

    Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat astăzi, că unii dintre protestatari "sunt persoane foarte violente care au venit doar ca să vandalizeze şi să se lupte".......

    Ca peste tot; ce va mirati?. 

    Omul lui Rotschield incearca sa o inlocuiasca pe Angela Merkel dar nu va reusi. Este slab si fara carisma caci este aparatorul bogatilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb