Macron îşi amână vizita de stat în Germania în contextul crizei interne

T.B.
Internaţional / 1 iulie 2023

Macron îşi amână vizita de stat în Germania în contextul crizei interne

Vizita de stat a lui Emmanuel Macron în Germania, care urma să aibă loc între 2 şi 4 iulie, a fost amânată "pentru o dată ulterioară", a anunţat sâmbătă Palatul Elysee într-un comunicat. Amânarea vine în contextul violenţelor din Franţa, din această perioadă, relatează Reuters, conform news.ro.

"Preşedintele francez şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier au avut discuţii sâmbătă, 1 iulie 2023. Având în vedere situaţia internă, preşedintele Republicii a precizat că doreşte să rămână în Franţa în următoarele zile", a precizat Elysee.

Franţa a trăit o a patra noapte de revolte şi distrugeri după moartea unui tânăr, împuşcat mortal marţi de un poliţist în timpul unui control rutier.

Un membru al anturajului şefului statului francez a declarat pentru Reuters că va fi găsit un "moment mai favorabil" pentru a face deplasarea în Germania.

"O vizită de stat este o vizită prietenească, pur protocolară", a subliniat această sursă. "Francezii nu ar fi acceptat cu uşurinţă ca preşedintele să meargă în Germania. Aceste zile sunt importante".

Vizita de stat a regelui Charles al III-lea în Franţa, programată pentru sfârşitul lunii martie, a fost amânată din cauza tulburărilor legate de reforma pensiilor.

Întrebat despre această a doua amânare într-un interval scurt de timp, anturajul lui Emmanuel Macron a răspuns că "evident, preşedintele se adaptează la agenda naţională, care se schimbă".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ... ce fain ar fi fost daca macron era negru ... eu inca nu inteleg ce vreti sa atingeti cu woke?? ... sunteti masculi albi ...

    Nesustinerea polițiștilor și organelor de ordine în lupta lor contra infractorilor tot mai agresivi, de către clasa politica va produce efecte DEZASTRUOASE pe termen lung

    1. Nahel era un băiat curat și cinstit. Pur ca Fecioara Maria. De asta și merită orașe întregi din Franța sa fie distruse "în numele lui". Nahel Eroul Arab Pur

      Baiatul nu sa supus controlului politistilor si a vrut

      sa calce cu masina politistul de pe motocicleta care a tras in

      LEGITIMA APARARE 

    Presa romaneasca a fost plina de minciuni cu ocazia asa-zisei rebeliuni a lui Prigojin.... articole mincinoase in rafala in presa nato.

    Dar despre faptul ca in Franta de patru zile este cu adevarat un razboi civil,..... nimic, nicio vorba. Ticalosia propagandei marilor agentii de presa este scandaloasa. Publicul european este minti, dezinformat in fiecare zi. Si despre Rusia, si despre Franta. 

    "De patru zile și patru nopți ard orașele franceze, sunt contabilizate peste 5.000 de incendii, 45.000 de polițiști și jandarmi sunt aruncați în lupte, după ce multora li s-au anulat concediile în regim de urgență. Se trage cu arme de foc, zboară cocktailuri Molotov prin aer, sunt sute și mii de răniți, cîteva sute doar din rîndurile forțelor de ordine, se distrug și se jefuiesc magazine, mașini, străzi, case. Vandalism, violență, revărsare de ură și de sînge. 

    Peste 2000 de arestați doar pînă acum. 

    Ministrul de Interne a scos tancuri și blindate pe străzi. Transportul public e dat peste cap. 

    Părinților li se cere să țină copiii în case. Dar asta doar pentru că s-a remarcat că media de vîrstă a protestatarilor bate spre 17-18 ani. 

    Macron își amînă o vizită oficială în Germania.

    Cuvîntul de ordine e anarhie." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb