Macron le-a ordonat oficialilor francezi să arate mai multă umanitate faţă de imigranţi

Cristina Radu
Internaţional / 23 iunie 2017

Macron le-a ordonat oficialilor francezi să arate mai multă umanitate faţă de imigranţi

Franţa i-a instruit pe oficialii locali să arate mai multă umanitate faţă de imigranţi, a afirmat un purtător de cuvânt al guvernului francez astăzi, după ce un observator pentru drepturile omului a denunţat condiţiile inumane cărora le fac faţă imigranţii în zona Calais, conform Business Insider.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Christophe Castaner a afirmat, după întânirea săptămânală a cabinetului: "Prefecţii au dat instrucţiuni pentru ca mai multă flexibilitate să fie arătată şi în particular mai multă umanitate. Nu putem trata femeile şi băbaţii ca şi cum ar fi nişte simple numere". Acesta a adăugat că procesul de reformare a politicii de azil a Franţei este o prioritate pentru preşedinte.

Aproximativ 600 de imigranţi din orientul Mijlociu şi din Asia s-au întors în portul francez în care ultimul guvern a trimis în noiembrie 2016 buldozere pentru a curăţa o tabără a acestora cunoscută sub denumirea de "Jungla". Tabăra în care trăiau în condiţii mizere mii de imigranţi care sperau să ajungă în Anglia, este un simbol pentru dificultatea Europei de a se confrunta cu o criză a acestora, conform sursei.

Fostul guvern social democrat al preşedintelui Francois Hollande a ordonat distrugerea taberei, sub presiunea localnicilor care învinuiau imigranţi pentru creşterea numărului de crime. Acesta nu a ascultat şi vocea organizaţiilor caritabile care au avertizat că imigranţii se vor readuna, potrivit agenţiei.

Jacques Toubon, conducătorul observatorului public pentru drepturile omului din Franţa, s-a întâlnit cu Macron în aceste zile. Joi, el a presat guvernul să se asigure că imigranţii din Calais au acces la apă curată şi că organizaţiile le pot distribui mâncare. Acesta a afirmat : "Determinarea guvernului de a nu vedea imigranţi înapoi în Calais pare să ducă la toate măsurile luate pentru a îi preveni să se instaleze: corturile şi adăposturile nu sunt tolerate, oamenii, inclusiv minorii, dorm pe pământ".

În această lună, două organizaţiile caritabile au acuzat poliţia că foloseşte forţa excesivă împotriva imigranţilor şi că previne grupurile de ajutor să distribuie mâncare. Mii de imigranţi fug de război şi de sărăcie în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, convertind oraşul port în ultimul deceniu în speranţa că vor ajunge în Anglia. Majoritatea au încercat să se urce în camioane sau în trenuri care trec prin tunel, însă poliţia a fost permanent prezentă în regiune, conform sursei.

Ministrul de Interne Gerard Collomb va vizita Calais vineri, la trei zile după ce un şofer de camion a fost omorât într-un accident pe o autostradă din afara Calais, unde imigranţii au blocat drumul a trei camioane, potrivit Business Insider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb