Macron şi Meloni fac un apel la sprijinirea Tunisiei pentru a ţine sub control presiunea migraţiei

G.D.
Internaţional / 24 martie 2023

Macron şi Meloni fac un apel la sprijinirea Tunisiei pentru a ţine sub control presiunea migraţiei

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi şefa guvernului italian Giorgia Meloni au lansat astăzi, la Bruxelles, un apel la susţinerea Tunisiei, confruntată cu o gravă criză financiară, în vederea ţinerii sub control a ''presiunii migraţiei'' pe care această ţară africană o reprezintă pentru Europa, relatează AFP, conform Agerpres.

''În Tunisia, marea tensiune politică şi criza economică şi socială care se agravează în absenţa unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) sunt extrem de îngrijorătoare'', a declarat Emmanuel Macron într-o conferinţă de presă la finalul Consiliului European de primăvară.

''Trebuie ca pe termen scurt să reuşim să stopăm fluxurile migratorii care pleacă din Tunisia şi sporesc presiunea'', a subliniat şeful statului francez, care a precizat că a discutat despre problema migraţiei cu şefa executivului italian în timpul unei reuniuni bilaterale.

Evocând un ''val de migranţi'', Giorgia Meloni a ţinut să explice că a abordat acest subiect întrucât nimeni nu pare să realizeze riscurile create de situaţia din Tunisia.

''Dacă nu abordăm aceste probleme în maniera adecvată, există un risc de a vedea declanşat un val de migranţi în mod obiectiv fără precedent'', a estimat Meloni, care conduce un guvern care s-a pronunţat clar împotriva sosirii migranţilor în Europa.

Situaţia din Tunisia a fost analizată şi în discuţia cu comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni, care se va deplasa la Tunis în următoarele zile.

Tunisia negociază de câteva luni cu FMI un acord de împrumut de aproape 2 miliarde de dolari.

De partea sa, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a avertizat luni că situaţia din Tunisia este ''foarte periculoasă'', evocând un risc de ''prăbuşire'' susceptibilă să provoace ''fluxuri migratorii către Uniunea Europeană şi să antreneze o instabilitate în regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord''.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. FINANȚA-ȚI VOI TUNISIA, DIN BUGETUL VOSTRU ! VOI CU ENGLEZII AȚI JEFUIT ȚĂRILE DIN NORDUL AFRICII, ÎN AȘA HAL, CĂ NU ȘI-AU REVENIT NICI ÎN PREZENT ! DACĂ VĂ AJUTĂ UE, ATUNCI DIN PARTEA ROMÂNIEI VA PLĂTI IOHANNIS ȘI CIUCĂ, ... DAR DIN PROPRIUL BUZUNAR ! CĂ TOT ÎS ... MARI COLECTIVIȘTI ȘI ... MARI SLUGOI . MAI ALES ATUNCI CÂND E VORBA DE ... JALNICILE UE ȘI NATO . ȘI TOTUL , PE UMERII NOȘTRI ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb