Mădălina Dobrovolschi: "Preşedintele este foarte mulţumit de activitatea conducerii DNA"

Andrei Stan
Politică / 11 iulie 2017



Mădălina Dobrovolschi

Mădălina Dobrovolschi

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, a reiterat astăzi faptul că preşedintele Klaus Iohannis este "foarte mulţumit" de activitatea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, Mădălina Dobrovolschi a declarat: "Vreau să vă amintesc faptul că Preşedintele României, nu mai departe de ultima conferinţă de presă, la care ştiu că aţi fost cu toţii prezenţi, a primit o întrebare tocmai despre acest subiect şi, vă amintesc, încă o dată, evaluarea domnului Preşedintele, faptul că este foarte mulţumit de activitatea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mai mult de atât, nu există comentarii suplimentare. Vorbiţi, desigur, despre acţiunile unor alte instituţii, care au dreptul să acţioneze constituţional. Dar, din acest punct de vedere, Administraţia Prezidenţială nu are alte lucruri de adăugat".

În cadrul conferinţei de astăzi, purtătorul de cuvânt a prezentat agenda şefului statului pentru perioada imediat următoare.

Dobrovolschi a precizat: "Aş începe cu ziua cu joi, 13 iulie, când Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va vizita Centrul Administrativ «Mihail Kogălniceanu», din judeţul Constanţa, ocazie cu care va avea o întrevedere cu Preşedintele Comitetului Militar NATO, generalul Petr Pavel. Tot cu această ocazie, Preşedintele României se va întâlni cu piloţii români şi britanici aflaţi în acea zonă, tocmai pentru a se asigura de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană întărită.

De asemenea, vreau să precizez faptul că, o informaţie pe care probabil o cunoaşteţi deja, în perioada mai până la sfârşitul lunii august, în zona teritoriului României se află patru avioane Eurofighter Typhoon, alături de personalul aferent. Vorbim despre 150 de piloţi şi personal tehnic. Aceştia se asigură de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană în zona de Sud a Flancului Estic al NATO.

Mergem mai departe în agenda domnului Preşedinte Klaus Iohannis şi vreau să mă opresc la ziua de sâmbătă, 15 iulie, când Preşedintele va participa la poligonul Cincu din judeţul Braşov, începând cu ora 11:00, la exerciţiul multinaţional militar întrunit cu trupe în teren şi trageri de luptă Saber Guardian 17. Saber Guardian 17 este un complex de exerciţii militare multinaţionale anuale, derulat în România, Ungaria şi Bulgaria. Este condus de către comandamentul forţelor terestre ale Statelor Unite din Europa, desigur, alături de Statul Major General al Armatei Române.

E bine de ştiut că acest exerciţiu militar este bazat pe un scenariu fictiv de apărare colectivă şi aş vrea să vă dau mai multe informaţii despre scopul exerciţiului din acest an - consolidarea măsurilor de apărare pe Flancul Estic Aliat, promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, întărirea Parteneriatului, a încrederii reciproce între forţele armate ale Statelor Unite şi forţele armate ale ţării noastre, împreună cu 21 de naţiuni aliate şi partenere. Vreau să mai precizez faptul că la această acţiune participă peste 25.000 de militari şi, în acelaşi timp, vor fi peste 2000 de mijloace tehnice angrenate în exerciţiu.

Mergem mai departe. Aş vrea să mă opresc la ziua de marţi, 18 iulie. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va fi în vizită în judeţele Harghita şi Covasna. Au trecut mulţi ani de când un şef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două judeţe din centrul ţării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoaşterea problemelor locale, identificarea realităţilor zonei, dar şi a elementelor care ţin de viitoarea dezvoltare regională".

Ea a precizat că preşedintele Iohannis va participa, cu această ocazie, la o dezbatere cu autorităţile locale, care va avea loc la Consiliul Judeţean Harghita în Miercurea Ciuc: "Aş vrea să vă prezint elemente concrete din acest program, pentru că este un program foarte încărcat, cu multe acţiuni desfăşurate în localităţile din zonă, şi permiteţi-mi să mă opresc asupra primei acţiuni. Preşedintele va participa la o dezbatere cu autorităţile locale, o dezbatere care avea loc la Consiliul Judeţean Harghita, în Miercurea Ciuc. Va fi o dezbatere la care vor participa peste 300 de aleşi locali, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene. Această dezbatere poartă numele "Coerenţă şi transparenţă - exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna". Se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administraţia locală din judeţele Harghita şi Covasna, dar şi identificarea domeniilor cu potenţial de dezvoltare în această zonă, dar şi a modului în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ în această zonă.

Cele două judeţe, e bine de subliniat, au un potenţial extraordinar de dezvoltare, dar trebuie identificate condiţiile care vor face posibile această dezvoltare. Din nou, vreau să vă dau câteva detalii despre temele care vor fi abordate în cadrul acestei dezbateri - infrastructură, activităţi economice şi forţă de muncă la nivel local, capacitatea de colaborare prin intermediul clusterelor şi al asociaţiilor de dezvoltare intercomunitare, turismul şi, aşa cum am precizat deja, potenţialul de dezvoltare din această zonă. Aş mai preciza un lucru. Acest eveniment, această dezbatere este organizată de Consiliul Judeţean Harghita în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna".

Şeful statului va merge şi la Complexul Monahal Şumuleu Ciuc, una dintre cele mai cunoscute zone de pelerinaj din ţara noastră şi cel mai mare complex de acest gen din Europa de Est.

"Vizita la acest centru spiritual are un rol foarte clar. Preşedintele îşi doreşte să sublinieze încă o dată importanţa pe care o acordă încurajării tradiţiilor, respectării drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţie când vorbim despre libertate religioasă, dar şi dezvoltarea parteneriatului între autorităţile locale şi culte în domenii precum cel cultural, social şi educaţional", a adăugat Dobrovolschi.

Klaus Iohannis va vizita şi căminul "Sfântul Ştefan" din Miercurea Ciuc, unde va avea şi o întâlnire cu meşteşugari, întreprinzători şi producători autohtoni.

"Preşedintele îşi doreşte să sublinieze faptul că susţine agricultura ecologică şi, de asemenea, producătorii autohtoni, meşteşugarii. Să nu uităm că aceste aspecte ţin de brandul României şi, dacă tot vorbim de potenţial de dezvoltare în această zonă, tocmai aceste lucruri pot face parte din elementele de dezvoltare agroturistică din zona Harghita şi Covasna", a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

De asemenea, şeful statului va vizita fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, cu tradiţie în îmbutelierea apei minerale şi cu capital integral românesc.

"România se află pe locul cinci la nivelul Uniunii Europene la capitolul producţie de ape minerale, care este, din nou, un fapt care merită adus în prim plan. Tocmai de aceea, şeful statului intenţionează să sublinieze acest potenţial pe care îl are zonă, un potenţial economic important, tocmai pentru că există resurse deosebit de bogate în izvoare de ape minerale", a precizat Drbrovolschi.

Tot pe 18 iulie, preşedintele Iohannis va merge în municipiul Sfântul Gheorghe din Harghita, unde va avea o întâlnire cu reprezentanţii clusterelor, asociaţiilor profesionale şi incubatoarelor din zonă pentru a discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii din zonă.

De asemenea şeful statului va participa la ceremonia militară organizată la Mausoleul de la Mărăşti, în judeţul Vrancea, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la bătălia de la Mărăşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb