MAE confirmă moartea unui cetăţean român în atentatul de la Nisa

Mina Irina
Miscellanea / 19 iulie 2016

Atacul de la Nisa (Sursa foto: captură Youtube)

Atacul de la Nisa (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 18:15 Ambasadorul României în Franţa: "Suntem alături de familie în aceste momente cumplite"

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, şi-a exprimat astăzi, într-un mesaj postat pe Facebook, solidaritatea faţă de familia bărbatului care şi-a pierdut viaţa în atentatul de la Nisa.

"Am aflat azi cu multă tristeţe că tatăl băiatului nu a supravieţuit. Cuvintele sunt de prisos. Nu pot să spun decât că suntem alături de familie în aceste momente cumplite. Băieţelul şi mama lui sunt internaţi în spital şi am convingerea că se vor însănătoşi", a scris Luca Niculescu în mesajul postat pe Facebook.

Diplomatul român a adăugat că speră "să fie bine" şi ceilalţi doi români răniţi în atentat, pe care a avut ocazia să-i vadă la spital.

"Pentru unii recuperarea va fi mai lungă şi dificilă, dar sunt tineri şi vor traversa această încercare nedreaptă. În cele trei zile şi trei nopţi petrecute la Nisa am văzut multă tristeţe, multă durere, multe lacrimi. Oameni veniţi din toate colţurile lumii care îşi căutau prieteni sau membri ai familiei şi pentru care orele şi zilele de aşteptare erau de neînţeles. Am întâlnit şi multă hotărâre, multă luptă. Bunica băieţelului rănit este un monument de curaj şi va fi cel mai important sprijin pentru fată şi nepoţelul ei în lungul drum de recuperare care îi aşteaptă. La fel şi vărul ei, impresionant prin calmul său, sau ceilalţi membri ai familiei veniţi din România sau din Europa pentru a ajuta", a mai scris Luca Niculescu.

Ambasadorul României susţine că sprijinul pentru românii răniţi a venit din multe părţi, menţionând rudele şi prietenii lor, pe preotul român din Nisa, personalul medical şi cel diplomatic.

"Comunitatea românească din Nisa e şi ea mobilizată. Medici români, psihologi români vor încerca să îi ajute cum pot pe cei care au trecut prin această încercare cumplită. Pentru că până la urmă despre asta este vorba acum: despre solidaritate, bunătate şi omenie în momente tragice" a mai scris Luca Niculescu în mesajul său.

(G.F.)

---------

Actualizare 15:00 Dacian Cioloş: "Moartea românului, în urma atentatului de la Nisa este o tragedie care a lovit o familie întreagă"

Premierul Dacian Cioloş a transmis, astăzi, condoleanţe familiei cetăţeanului român decedat în atacul de la Nisa, precizând că soţia şi copilul lui, răniţi grav în atentat, sunt internaţi, starea acestora fiind stabilă.

"Între oamenii ucişi în atacul barbar de la Nisa este şi un cetăţean român. Ştiu că este puţină consolare pentru familie şi pentru cei dragi lui, dar vreau să-i rog să accepte regretul meu enorm şi condoleanţe pentru pierderea avută. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă. Soţia şi copilul lui, răniţi grav în atentat, sunt şi ei internaţi în spitale din zonă. Din fericire, din informaţiile pe care le avem la această oră, starea acestora este stabilă", spune premierul Cioloş într-un comunicat al Guvernului.

Cioloş afirmă că autorităţile române sunt în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze, precizând că evoluţia medicală a celorlalţi doi români răniţi în atac este pozitivă.

"Suntem în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze. Ştiu că avem veşti mai bune în privinţa celorlalţi doi români răniţi în atac. Amândoi sunt încă spitalizaţi, dar evoluţia lor medicală este pozitivă. Autorităţile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastră la Paris, serviciul consular sunt la dispoziţia acestor familii şi vom face tot ce este omeneşte posibil să le ajutăm", mai spune Cioloş.

(G.F.)

-------

Actualizare 14:51 Klaus Iohannis: "Am primit cu profund regret vestea despre românul decedat în urma atacului de la Nisa"

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis astăzi, un mesaj de condoleanţe, în urma decesului cetăţeanului român dispărut după atacul terorist de la Nisa.

"Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autorităţile franceze, a decesului cetăţeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi, 14 iulie a.c. Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei şi le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoşire grabnică şi multă putere soţiei şi copilului celor doi, care se află internaţi la Nisa. Sunt în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe şi reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa, care acordă tot ajutorul şi sprijinul necesare în această situaţie dramatică. Nimic nu poate alina durerea celor apropiaţi, aşa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile", a spus Iohannis, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Totodată, preşedintele a declarat că ţara noastră va continua, alături de partenerii noştri europeni şi internaţionali, lupta împotriva flagelului terorist.

"În aceste clipe grele, vreau să reiterez hotărârea fermă a României de a continua, alături de partenerii noştri europeni şi internaţionali, lupta împotriva flagelului terorist, cu toate instrumentele şi mecanismele disponibile", a mai afirmat Iohannis, conform sursei citate.

(M.I.)

--------

Actualizare 14:35

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, astăzi, moartea unui cetăţean român în urma atacului de la Nisa. "Procedura de identificare a corpului neînsufleţit al victimei de cetăţenie română, efectuată de către autorităţile franceze, s-a finalizat în urmă cu puţin timp, cu sprijinul autorităţilor române", a precizat MAE, într-un comunicat.

În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum şi consulul onorific la Nisa se află alături de familia cetăţeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Paris şi ai Consulatului General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze.

Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanţe familiei îndoliate şi va acorda întreaga asistenţă necesară în continuare.

(G.F.)

-------

Actualizare 13:02

MAE menţionează că, până în prezent, nu au fost înregistrate solicitări cu privirea la situaţia bărbatului dispărut în urma atacului de la Nisa, potrivit unui comunicat al instituţiei trimis redacţiei.

"În ceea ce priveşte semnalarea din cursul zilei de astăzi privind un alt cetăţean român dispărut, menţionăm că se întreprind verificări, însă până în prezent nu au fost înregistrate solicitări cu privirea la situaţia sa în urma atacului de la Nisa", se arată în comunicat.

Totodată, MAE precizează că informaţiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind dispariţia a doi cetăţeni români în urma atacului de la Nisa nu se confirmă.

"În urma demersurilor efectuate de reprezentanţii Ambasadei României la Paris rezultă că cei doi cetăţeni români nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului şi nu figurează în evidenţele autorităţilor franceze printre victimele atentatului", informează sursa citată.

(M.I.)

------

Un al patrulea român este dat dispărut în Nisa

Un român în vârstă de 40 de ani este dat dispărut şi este căutat de apropiaţi în urma atacului de joi de la Nisa, conform unui anunţ postat pe pagina de Facebook "SOS Nice", fiind a patra persoană de cetăţenie română dispărută în acest moment.

Anunţul a fost postat în cursul acestei nopţii, iar potrivit acestuia, bărbatul în vârstă de 40 de ani, pe nume Barbu Ştefan Valentin, este dat dispărut, fiind căutat la acest moment.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Plangem un roman mort acolo si in tara mor zilnic cativa de saracie, ca nu au medicamente, ca sunt supradatorati la banci, ca sunt supraponderali, ca nu au bani sa faca un bai pas, etc.

    Cum ar spune Santa Klaus: GHINION!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb