MAE: Europarlamentarii români susţin relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente la Bucureşti

Andrei Stan
Companii / 14 septembrie 2017

Victor Negrescu (Sursa foto: Facebook)

Victor Negrescu (Sursa foto: Facebook)

Deputaţii români din Parlamentul European au semnat o declaraţie de susţinere a candidaturii României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, potrivit uni comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Instituţia precizează că europarlamentarii români au avut, la finalul lunii trecute, o întâlnire cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Acesta a declarat, potrivit comunicatului: "Le mulţumesc foştilor mei colegi din Parlamentul European pentru că au răspuns pozitiv acestei iniţiative şi sper ca demersul lor să devină un model de bună practică în domeniu. Împreună am demonstrat că, ajungând la un consens instituţional şi politic în problematica afacerilor europene, suntem mai credibili în faţa partenerilor din Uniunea Europeană. Dosarul de candidatură este unul complet şi consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european, iar obiectivul nostru este acela de a ne asigura, printr-un efort conjugat, că vom susţine în mod corespunzător avantajele competitive ale României. Avem nevoie de o viziune comună şi de acţiuni comune, pentru ca cetăţenii români să simtă că ne promovăm ţara, interesele şi priorităţile".

"În calitate de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, ne declarăm susţinerea pentru candidatura României privind relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente. Este un obiectiv naţional, iar pentru atingerea acestuia considerăm necesară acordarea întregului nostru sprijin politic, de o manieră transpartinică", se arată în textul declaraţiei semnate de Victor Boştinaru, Daniel Buda, Cristian-Silviu Buşoi, Andi Cristea, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Damian Drăghici, Doru-Claudian Frunzulică, Maria Grapini, Cătălin-Sorin Ivan, Monica Macovei, Ramona-Nicole Mănescu, Marian-Jean Marinescu, Sorin Moisă, Siegfried Mureşan, Dan Nica, Norica Nicolai, Ioan Mircea Paşcu, Emilian Pavel, Cristian Dan Preda, Laurenţiu Rebega, Daciana Octavia Sârbu, Csaba Sogor, Theodor Dumitru Stolojan, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Claudia Ţapardel, Mihai Ţurcanu, Traian Ungureanu, Adina-Ioana Vălean, Renate Weber şi Iuliu Winkler.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

România va concura cu alte optsprezece state pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente, în vreme ce opt propuneri au fost trimise pentru Autoritatea Bancară Europeană. Hotărârea finală în privinţa relocării va fi luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia va fi formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având la dispoziţie un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorităţii Bancare Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb